|
|
|
... porcukor
A margarint a tojások sárgájával, a Koronás aranybarna cukorral keverje habosra. Adjon hozzá két evőkanál mézet és a citrom levét. Öntse hozzá a cukorral, langyos tejben felfuttatott élesztőt. A diót darálja meg, keverje össze az őrölt fahéjjal ízesített finom kukoricaliszttel, és az egészet adja hozzá az élesztős-tojássárgás masszához. Öntse margarinnal kikent, lisz... |
2008-03-11 11:11:10 |
|
|
|
|
|
|
...
Morzsoljuk el az élesztőt, adjunk hozzá félpohárnyi langyos vizet, majd keverjük el benne a cukrot is. Egy tálba szórjuk a liszteket, egy csipetnyi sóval ízesítsük. Öntsük rá a felfuttatott élesztőt, kis adagokban adjuk hozzá a langyos tejet, a tojások sárgáját és a szobahőmérsékletű vajat is. Keverjük addig míg a tészta az edény falától kezd elválni, majd kelesszük ké... |
|
2008-03-07 00:26:53 |
|
|
|
|
|
|
... le az élesztőt egy pohárba, és öntsük fel félpohárnyi langyos vízzel, majd keverjük össze cukorral. Egy keverő tálba szórjuk a lisztet, és egy csipetnyi sóval ízesítsük. Öntsük rá a felfuttatott élesztőt, majd dagasztógéppel kezdjük el dagasztani. Kis adagokban adjuk hozzá a langyos tejet, a tojás sárgáját és egy szobahőmérsékletű vajat. Addig keverjük, míg a tészta az edény falát... |
2008-03-03 19:13:52 |
|
|
|
|
|
|
... cs zabpehelyliszt
- 2 cs teljes őrlésű búzaliszt
- 3/4 tk só
Oldjuk fel az élesztőt a vízben, keverjük bele a mézet, majd hagyjuk állni 5 percig. Majd a felfuttatott élesztőt keverjük el a zabpehelyliszttel egy nagy tálban, tegyünk hozzá egy csészével a teljes őrlésű lisztből és 150-szer keverjük meg. Ezután tegyük bele a maradék lisztet. Kiolajozott süt... |
|
2008-02-27 14:48:15 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés: A burgonyát héjastól megfőzzük, majd megpucoljuk, összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, és a tejjel és cukorral felfuttatott élesztőt. Borssal és leveskockával ízesítjük, és konyharuhával letakarva langyos helyen 20 percig pihentetjük. Ezután olajozott kanállal kiszaggatjuk, és forró olajban kisütjük. [m2... |
|
2008-02-08 21:43:51 |
|
|
|
|
|
|
... átszitáljuk, ettől a tészta különösen lágy lesz. A tejet meglangyosítjuk, hogy könnyebben megkeljen majd az élesztő.
2. A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott élesztőt, és konyhai robotgéppel összekeverjük. Az olvasztott vajat a legvégén, kanalanként adjuk hozzá a tésztához.
3.Amikor elkészültünk a gyurással,a tésztát meleg helyr... |
2008-02-07 17:14:22 |
|
|
|
|
|
|
... langyos tejben simára keverjük, majd langyos helyen, letakarva felfuttatjuk. Közben az átszitált lisztet tálba szórjuk. Nagyobbacska mélyedést vájunk a közepébe, amibe beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a sót, a vaníliás cukrot és a megmaradt, ugyancsak langyos tejet. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, végül a vajat is belegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, liszttel m... |
2008-02-06 11:08:45 |
|
|
|
|
|
|
... és jól felfuttatom. Kb. 6 l-es tálba beleszitálok 1 kg finomlisztet, ráhintek egy evőkanál cukrot, egy evőkanál sót ezeket elkeverem a liszttel. 1 egész tojást ütök a lisztre és a felfuttatott élesztőt is ráöntöm a tálban lévő anyagokra, és a kéz melegre meglangyosított tejet adagonként öntöm a liszthez, hogy összedolgozva se túl lágy se túl kemény ne legyen. Kézzel dolgozom össze... |
2008-02-05 13:12:21 |
|
|
|
|
|
|
... benne egy ek. kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Tálba öntjük a lisztet, ráhintünk egy ek. kristálycukrot, egy ek. sót és beleütjük a tojást. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt adagonként annyi langyos tejet öntünk hozzá, hogy összedolgozva se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Kézzel dolgozzuk össze, de csak annyira, hogy a liszt elvegyüljön, és a massza... |
2008-01-31 00:26:39 |
|
|
|
|
|
|
... felfuttatjuk (mikor szinte barna habos lesz a tej felszíne). Egy nagy tálba öntjük a lisztet, ráhintünk egy evőkanál. kristálycukrot, egy evőkanál. sót és beleütjük a tojást. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a lényeg, hogy összedolgozva se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Kézzel dolgozzuk össze, de csak annyira, hogy a liszt elvegyüljön, és a massza egynemű legyen. Ekkor még ... |
2008-01-30 18:36:24 |
|
|
|
|