Belépés
Húsvéti receptek
... porcukor
A margarint a tojások sárgájával, a Koronás aranybarna cukorral keverje habosra. Adjon hozzá két evőkanál mézet és a citrom levét. Öntse hozzá a cukorral, langyos tejben felfuttatott élesztőt. A diót darálja meg, keverje össze az őrölt fahéjjal ízesített finom kukoricaliszttel, és az egészet adja hozzá az élesztős-tojássárgás masszához. Öntse margarinnal kikent, lisz...
2008-03-11 11:11:10
Mogyorós aranygaluska
...

Morzsoljuk el az élesztőt, adjunk hozzá félpohárnyi langyos vizet, majd keverjük el benne a cukrot is. Egy tálba szórjuk a liszteket, egy csipetnyi sóval ízesítsük. Öntsük rá a felfuttatott élesztőt, kis adagokban adjuk hozzá a langyos tejet, a tojások sárgáját és a szobahőmérsékletű vajat is. Keverjük addig míg a tészta az edény falától kezd elválni, majd kelesszük ké...
2008-03-07 00:26:53
Vacsoracsata-Desszert
... le az élesztőt egy pohárba, és öntsük fel félpohárnyi langyos vízzel, majd keverjük össze cukorral. Egy keverő tálba szórjuk a lisztet, és egy csipetnyi sóval ízesítsük. Öntsük rá a felfuttatott élesztőt, majd dagasztógéppel kezdjük el dagasztani. Kis adagokban adjuk hozzá a langyos tejet, a tojás sárgáját és egy szobahőmérsékletű vajat. Addig keverjük, míg a tészta az edény falát...
2008-03-03 19:13:52
Desszertek
... cs zabpehelyliszt
- 2 cs teljes őrlésű búzaliszt
- 3/4 tk só


Oldjuk fel az élesztőt a vízben, keverjük bele a mézet, majd hagyjuk állni 5 percig. Majd a felfuttatott élesztőt keverjük el a zabpehelyliszttel egy nagy tálban, tegyünk hozzá egy csészével a teljes őrlésű lisztből és 150-szer keverjük meg. Ezután tegyük bele a maradék lisztet. Kiolajozott süt...
2008-02-27 14:48:15
Aranyfánk burgonyából
... liszt
- bors
- olaj a sütéshez

Elkészítés: A burgonyát héjastól megfőzzük, majd megpucoljuk, összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, és a tejjel és cukorral felfuttatott élesztőt. Borssal és leveskockával ízesítjük, és konyharuhával letakarva langyos helyen 20 percig pihentetjük. Ezután olajozott kanállal kiszaggatjuk, és forró olajban kisütjük. [m2...
2008-02-08 21:43:51
csöröge fánk
... átszitáljuk, ettől a tészta különösen lágy lesz. A tejet meglangyosítjuk, hogy könnyebben megkeljen majd az élesztő.

2. A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott élesztőt, és konyhai robotgéppel összekeverjük. Az olvasztott vajat a legvégén, kanalanként adjuk hozzá a tésztához.

3.Amikor elkészültünk a gyurással,a tésztát meleg helyr...
2008-02-07 17:14:22
Igazi farsangi fánk
... langyos tejben simára keverjük, majd langyos helyen, letakarva felfuttatjuk. Közben az átszitált lisztet tálba szórjuk. Nagyobbacska mélyedést vájunk a közepébe, amibe beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a sót, a vaníliás cukrot és a megmaradt, ugyancsak langyos tejet. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, végül a vajat is belegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, liszttel m...
2008-02-06 11:08:45
Becsvölgye fánkja
... és jól felfuttatom. Kb. 6 l-es tálba beleszitálok 1 kg finomlisztet, ráhintek egy evőkanál cukrot, egy evőkanál sót ezeket elkeverem a liszttel. 1 egész tojást ütök a lisztre és a felfuttatott élesztőt is ráöntöm a tálban lévő anyagokra, és a kéz melegre meglangyosított tejet adagonként öntöm a liszthez, hogy összedolgozva se túl lágy se túl kemény ne legyen. Kézzel dolgozom össze...
2008-02-05 13:12:21
Migovától hoztam!:-))
... benne egy ek. kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Tálba öntjük a lisztet, ráhintünk egy ek. kristálycukrot, egy ek. sót és beleütjük a tojást. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt adagonként annyi langyos tejet öntünk hozzá, hogy összedolgozva se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Kézzel dolgozzuk össze, de csak annyira, hogy a liszt elvegyüljön, és a massza...
2008-01-31 00:26:39
Lekváros Fánk
... felfuttatjuk (mikor szinte barna habos lesz a tej felszíne). Egy nagy tálba öntjük a lisztet, ráhintünk egy evőkanál. kristálycukrot, egy evőkanál. sót és beleütjük a tojást. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a lényeg, hogy összedolgozva se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Kézzel dolgozzuk össze, de csak annyira, hogy a liszt elvegyüljön, és a massza egynemű legyen. Ekkor még ...
2008-01-30 18:36:24
1 2 3 ........................79 80 .............119 120 ............156 157 158 159 160 
Címkék: Lekváros Fánk, tojások sárgájával, citrom levét, diót darálja, őrölt fahéjjal, egészet adja, tálba szórjuk, csipetnyi sóval, felfuttatott élesztőt, langyos tejet, tojások sárgáját, szobahőmérsékletű vajat, edény falától, keverő tálba, tojás sárgáját, edény falát, nagy tálban, teljes őrlésű, maradék lisztet, burgonyát héjastól, tészta különösen, tejet meglangyosítjuk, lisztet keverőtálba, olvasztott vajat, tésztát meleg, átszitált lisztet, vaníliás cukrot, evőkanál cukrot, tálban lévő, liszt elvegyüljön, nagy tálba, massza egynemű, kukoricaliszttel, meglangyosított, meglangyosítjuk, kristálycukrot, dagasztógéppel, zabpehelyliszt, belemorzsoljuk, konyharuhával, leveskockával, összekeverjük, tojássárgákat, összedolgozva, kiszaggatjuk, aranygaluska, elkészültünk, vacsoracsata, finomlisztet, felfuttatott, felfuttatjuk, nagyobbacska, beleszitálok, keverőtálba, burgonyából, margarinnal, elvegyüljön, összetörjük, megpucoljuk, félpohárnyi, tojássárgás, kiolajozott, pihentetjük, átszitáljuk, robotgéppel, kanalanként, belegyúrjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.