Belépés
Almás libamájtorony tokaji szőlővel, mandulás burgonyafánkk
... elkészítjük a mandulás burgonyafánkot. A burgonyát megtisztítjuk, felkarikázzuk és megfőzzük. Ezután összetörjük, majd pedig 3 evőkanálnyi liszttel, tejföllel, élesztővel (amit kevés tejben felfuttatunk), felaprított petrezselyemmel és pirított mandulával összedolgozzuk. Meleg helyre tesszük, ha megkelt, gombócokat készítünk belőle (egy evőkanálnyit veszünk belőle egy gombóchoz) é...
2018-09-09 16:38:07
Sós sütemény receptek
... tojással kétszer megkenjük és sózzuk. Szórhatunk rá reszelt sajtot, köménymagot. Kockázás után sütjük.


SÓS KIFLI
2 dl tejben 2 dkg élesztőt egy kiskanál cukorral felfuttatunk. 30 dkg finomliszt, 1 tojássárgája, 1 evőkanál olaj, 1 ½ mokkáskanál só, nem egészen 1 dl tej. Összekeverni. 15 perc múlva pukkan, összekeverni, 10 perc múlva pukkan. Deszka közepér...
2018-05-30 08:57:13
Sós sütemények
... kétszer megkenjük és sózzuk. Szórhatunk rá reszelt sajtot, köménymagot. Kockázás után sütjük.


SÓS KIFLI

2 dl tejben 2 dkg élesztőt egy kiskanál cukorral felfuttatunk. 30 dkg finomliszt, 1 tojássárgája, 1 evőkanál olaj, 1,5 mokkáskanál só, nem egészen 1 dl tej. Összekeverni. 15 perc múlva pukkan, összekeverni, 10 perc múlva pukkan. Deszka közepére liszt,...
2018-02-16 07:56:46
Krumplis pogácsák
...

Burgonya-pogácsa 3.

40 dkg főtt és áttört burgonyát összekeverünk 20 dkg liszttel, az egészet 10 dkg margarinnal

elmorzsoljuk. 4 dkg élesztőt 1 dl tejben felfuttatunk, és a burgonyás masszához öntjük. 2 db

tojást, 1 kiskanál sót adunk hozzá, , és összegyúrjuk. 30 dkg félkemény Óvári sajtot lereszelünk, a

tésztát egymás után h...
2017-11-22 13:56:40
Sós sütik
... kétszer megkenjük és sózzuk. Szórhatunk rá reszelt sajtot, köménymagot. Kockázás után sütjük.


SÓS KIFLI

2 dl tejben 2 dkg élesztőt egy kiskanál cukorral felfuttatunk. 30 dkg finomliszt, 1 tojássárgája, 1 evőkanál olaj, 1 ½ mokkáskanál só, nem egészen 1 dl tej. Összekeverni. 15 perc múlva pukkan, összekeverni, 10 perc múlva pukkan. Deszka közepére...
2017-01-30 09:35:20
Meggyes pite tojásfehérje habbal
Meggyes pite tojásfehérje habbal
5 tojás sárgáját, 4 ekanál cukrot, 9 dkg vajat, 1 cs. vaníliáscukrot habosra keverni. 2dkg élesztőt 9 ekanál tejben felfuttatunk és hozzáadjuk a 20-25 dkg lisztet is. Kizsírozott tepsibe kenjük, rárakjuk a meggyet és a vágott diót, kelni hagyjuk, majd közepes hőmérsékleten sütjük.
5 tojás fehérjét és 20 dkg cukrot kemény habbá verünk, s ez...
2017-01-25 13:41:10
Vajdasági sós háromszögek
... tetejére

1 db tojás (felverve)
reszelt sajt
köménymag
szezámmag

Elkészítés

A tésztához az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kiskanál cukorban felfuttatunk (a 0,5 l tejből és az egy evőkanál cukorból vegyük el). Ha felfutott, a liszthez öntjük, és a többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk. Letakarjuk és kb. fél órát langyos helyen keles...
2016-03-01 15:14:27
Aranygaluska és Ferdinánd kalács
...5 deka élesztőt, 2 kávéskanál cukorral tejben felfuttatunk. 1 kg lisztben 10 deka margarint elmorzsolunk, hozzáadunk 1 tojást, 2 csapott teáskanál sót, 1/2 liter tejet és a felfuttatott élesztőt. Az egészet összegyúrjuk, belisztezzük és leterítve kelesztjük körülbelül 40 percet. Az aranygaluskához a tészta felét evőkanállal kiszaggatjuk, olvasztott vajban vagy zsírban megforgatju...
2016-02-24 17:37:05
Almás libamájtorony tokaji szőlővel, mandulás burgonyafánkk
... elkészítjük a mandulás burgonyafánkot. A burgonyát megtisztítjuk, felkarikázzuk és megfőzzük. Ezután összetörjük, majd pedig 3 evőkanálnyi liszttel, tejföllel, élesztővel (amit kevés tejben felfuttatunk), felaprított petrezselyemmel és pirított mandulával összedolgozzuk. Meleg helyre tesszük, ha megkelt, gombócokat készítünk belőle (egy evőkanálnyit veszünk belőle egy gombóchoz) é...
2016-02-04 09:57:53
Kürtős kalács
... só
2 egész tojás
10 dkg vaj
10 dkg zsír

Elkészítése

1 kg liszthez kovászt készítünk: 2 dkg élesztőt 1 kockacukorral kevés langyos tejben felfuttatunk. Ha megkelt fél l langyos tejhez veszünk 4 kanál por­cukrot, 1 teljes kávéskanál sót, 2 egész tojást, 10 dkg vajat és 10 dkg zsírt. A kalácstésztánál valamivel keményebbre dagaszt­juk....
2015-02-22 21:05:26
1 2 3 6 7 10 11 12 13 14 
Címkék: mandulás burgonyafánkot, burgonyát megtisztítjuk, evőkanálnyit veszünk, kiskanál cukorral, burgonyás masszához, vágott diót, kiskanál cukorban, liszthez öntjük, többi hozzávalóval, felfuttatott élesztőt, egészet összegyúrjuk, tészta felét, kalácstésztánál valamivel, kalácstésztánál, aranygaluskához, petrezselyemmel, burgonyafánkot, összedolgozzuk, vaníliáscukrot, libamájtorony, burgonyafánkk, összekeverünk, kockacukorral, megtisztítjuk, hőmérsékleten, felkarikázzuk, evőkanálnyit, tojássárgája, felfuttatunk, tojásfehérje, elmorzsoljuk, összekeverni, kiszaggatjuk, aranygaluska, bedagasztjuk, elmorzsolunk, felfuttatott, hozzávalóval, összegyúrjuk, belisztezzük, háromszögek, mokkáskanál, köménymagot, margarinnal, elkészítjük, keményebbre, evőkanálnyi, felaprított, elkészítése, lereszelünk, kizsírozott, evőkanállal, összetörjük, megforgatju, szórhatunk, elkészítés, finomliszt, élesztővel, kelesztjük, körülbelül, gombócokat, kávéskanál, hozzáadjuk, letakarjuk, hozzáadunk, mandulával, sütemények, olvasztott, masszához, megkenjük,
© 2013 TVN.HU Kft.