|
|
|
... fűszerezem, majd kis lángon egy órán át párolgatom, időnként megkevergetve.
Amíg készül a hagyma, begyúrom a tésztát. Az élesztőt, a cukrot összekeverem a vízzel, megvárom, amíg felhabosodik egy kicsit. Hozzáadom a lisztet és az olajat, meghintem egy csipet sóval és összegyúrom. Egy órát hagyom kelni. Nyújtom, pizzasütőre helyezem. Az elkészült hagymát ráterítem, megszórom fe... |
2011-04-19 20:45:17 |
|
|
|
|
|
|
... chili, citromlé
szójaszósz
Elkészítése:
A wokot forrósítsd fel nagy lángon, majd loccsants bele egy kis olívaolajat. Szórd bele a gyömbért, és várj, míg kicsit felhabosodik, akkor add hozzá a felkockázott, belisztezett csirkét. Sózd, borsozd és hirtelen pirítsd meg. Dobd utána a fokhagymát, a póréhagymát, majd egymás után a többi zöldséget, a paradicsomot csak... |
2011-01-27 19:34:32 |
|
|
|
|
|
|
... vékonyan felszeletelt füstölt Mozzarella sajt.
Elkészítés:
Az élesztıt egy csésze langyos vízben egy kanál liszttel és a cukorral elkeverjük.
Megvárjuk, amíg jól felhabosodik. Utána beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk az olajat és
a sót valamint annyi langyos vizet, hogy a tészta összeálljon, jól összegyúrjuk, aztán
lefedve kb. fél órát kelesztjük.
... |
|
2010-12-11 10:29:15 |
|
|
|
|
|
|
... vékonyan felszeletelt füstölt Mozzarella sajt.
Elkészítés:
Az élesztıt egy csésze langyos vízben egy kanál liszttel és a cukorral elkeverjük.
Megvárjuk, amíg jól felhabosodik. Utána beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk az olajat és
a sót valamint annyi langyos vizet, hogy a tészta összeálljon, jól összegyúrjuk, aztán
lefedve kb. fél órát kelesztjük.
... |
|
2010-12-11 10:29:13 |
|
|
|
|
|
|
... (vagy másféle magvak ízlés szerint).
Elkészítés:
Az élesztıt a langyos tejbe morzsoljuk, beleszórjuk a kiskanálnyi cukrot, és
megvárjuk, amíg az élesztı jól felhabosodik. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk,
beleszórjuk a teljes kiırléső lisztet, a krumplipelyhet, a sót, beleöntjük a megkelt
élesztıt és az olajat, és elkezdjük a hozzával... |
2010-12-11 09:51:19 |
|
|
|
|
|
|
... szalámi és 10 dkg sonka apró kockákra vágva.
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben egy kanál liszttel és a cukorral elkeverjük. Megvárjuk, amíg jól felhabosodik. Utána beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk az olajat és a sót, a fokhagymát valamint annyi langyos vizet, hogy a tészta összeálljon, jól összegyúrjuk, aztán lefedve fél órát kelesztjük (leg... |
2010-12-09 21:12:42 |
|
|
|
|
|
|
... csipet kristálycukor
Elkészítés:
Megmossuk, félbevágjuk és felkarikázzuk a hagymákat, majd felforrósított olajon üvegesre pirítjuk. Megszórjuk köménymaggal és liszttel. Addig kevergetjük, amíg a liszt felhabosodik. Ekkor lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, alaposan összekeverjük, majd felöntjük vízzel. Megfűszerezzük ételízesítővel, sóval, bors... |
2010-11-19 13:58:12 |
|
|
|
|
|
|
... só, negyed-fél teáskanálnyi frissen őrölt bors, 1 dl tejföl, 15 deka juhtúró,1 tojás,1 duci fokhagymagerezd
A tejet meglangyosítom a mikróban, belemorzsolom az élesztőt. Amíg felhabosodik, apróra vágom a csülökhúst, és a robotgépemben finomra darálom. Ezután kis darabokra vágom a vajat, a lisztet keverőtálba szórom, és hozzáadom a sót meg a borsot. A sós-borsos lisztet össze... |
2010-06-25 17:22:03 |
|
|
|
|
|
|
... olaj
Elkészítés:
Az élesztőt elmorzsoljuk a tejben, hozzáadunk 1 kk cukrot és 2-3 ek lisztet és megvárjuk amíg felhabosodik (felfuttatjuk az élesztőt).
Ezután a többi lisztet tálba rakjuk (én nem szoktam méricskélni, csak úgy szemre). Hozzáöntjük a felfuttatott élesz... |
2010-04-08 14:13:25 |
|
|
|
|