Regisztráció  Belépés
Spenótos-pulykás rizottó
... alatt érjük el. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a maradék vajat, és a parmezánt. Ha nem elég krémes, tehetünk hozzá még egy kevés húslevest vagy forró vizet.
A pulykahúst felkockázzuk. Egy serpenyőben kevés olajon, ízlés szerint sózva, borsozva megpirítjuk, majd félretesszük.
Az alaposan megmosott, felcsíkozott spenótot egy másik serpenyőben, pici vajon néh...
2017-10-18 22:54:37
Palócleves csirkehússal
... 1 mokkáskanál őrölt kömény
1 babérlevél
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl vagy tejszín
olaj

bors

Elkészítés: A húst felkockázzuk, a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A zöldbabot jól megmossuk, majd 2-3 cm-es darabokra vagdaljuk, a burgonyát és a répát felkockázzuk-karikázzuk, a petrezselymet felaprítjuk.
...
2017-10-18 22:51:53
Gombapaprikás petrezselymes galuskával
... csokor petrezselyem
1 ek vaj


Elkészítés

A hagymát és a megtisztított gombát felszeleteljük, a paprikákat karikára vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk, a fokhagymát és a csilit felaprítjuk. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymákat, majd rátesszük a paprikát, a csilit, majd a paradicsomot és a gombát, majd megfűszerezzük. Amikor ...
2017-10-14 23:20:07
Györgyi néni tésztasalátája
... a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben aldentére főzzük, majd leszűrjük.
A megtisztított sárgarépát és az almát lereszeljük, a lila hagymát és a paprikát felkockázzuk, az uborkát felkarikázzuk, a jégsalátát felaprítjuk.
Ezután egy nagy tálban összekeverjük a tésztát, a zöldségeket és a tartármártást, és néhány órára a hűtőbe tesszük.
...
2017-10-12 23:16:19
Karfiolkrémleves sajtos pirítóssal
... zsázsa


Elkészítés

A hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk. A karfiolt bontsuk rózsáira, majd gondosan megmossuk és lecsepegtetjük. A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. Felforrósítjuk a vajat, majd üvegesre sütjük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a karfiolt és a burgonyát, néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd ...
2017-10-12 23:05:00
Ragu Budapest módra pulykahússal
... só, bors

Elkészítés: A hagymát, a csiperkét, a répát, a paprikát és a paradicsomot megtisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk. A húst és a májat is leöblítjük, leszárítjuk, felkockázzuk.

Az olajat felhevítjük, rádobjuk a húst, körbepirítjuk időnként átkeverve, majd kivesszük egy tányérra. A visszamaradt zsiradékra rádobjuk a hagymát, megfonnyasztjuk, hozzáadjuk ...
2017-10-04 14:51:09
Pastitzio – húsimádó rakott tészta görögösen
... vaj
5 dkg liszt
5 dl tej
10 dkg reszelt sajt
kevés reszelt szerecsendió
10 dkg feta sajt

Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, felkockázzuk, 2 evőkanál olívaolajon egy serpenyőben elkezdjük dinsztelni, majd meghintjük a cukorral és a kakukkfű leveleivel, pár percig karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát és ...
2017-10-04 14:43:13
2 csokis süti recept amit nagymamától örököltünk
... cukr...
2017-10-03 19:00:24
2 csokis süti recept, amit nagymamától örököltünk
... cukrot. Miután felforrt és a cukor is elolvadt, 3 evőkanál kakaót keverünk hozzá egy kis szűrőből szitálva a tejbe. Ezt a mázat rögtön ráöntjük a sütemény tetejére, majd miután kihűlt, felkockázzuk.

(Beácska receptje, Nosalty)


Mandulás csokoládékocka
Hozzávalók a tésztához (8 adag)

20 dkg finomliszt (1/3-a rozs lehet)

2...
2017-10-02 08:24:47
Rakott székelykáposzta
... dl árpagyöngy vagy bulgur
5 dl tejföl
1 kg savanyú káposzta
1 ek étkezési keményítő
bors


Elkészítés

A csülköt felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk.
A hagymát finomra vágjuk, a zsiradékon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a kolbászt és a csülköt, és kissé megpirít...
2017-09-30 23:06:45
1 2 3 .......................140 141 ...........210 211 ...........280 281 282 
Címkék: Ragu Budapest, maradék vajat, kevés húslevest, pulykahúst felkockázzuk, serpenyőben kevés, alaposan megmosott, másik serpenyőben, húst felkockázzuk, fokhagymát apróra, petrezselymet felaprítjuk, megtisztított gombát, paprikákat karikára, paradicsomot felkockázzuk, csilit felaprítjuk, serpenyőben olajon, csomagoláson található, megtisztított sárgarépát, almát lereszeljük, lila hagymát, paprikát felkockázzuk, uborkát felkarikázzuk, jégsalátát felaprítjuk, nagy tálban, hűtőbe tesszük, hagymát meghámozzuk, karfiolt bontsuk, burgonyát meghámozzuk, paradicsomot megtisztítjuk, olajat felhevítjük, visszamaradt zsiradékra, serpenyőben elkezdjük, kakukkfű leveleivel, finomra vágott, mázat rögtön, sütemény tetejére, csülköt felkockázzuk, kolbászt felkarikázzuk, tojásokat megfőzzük, hagymát finomra, zsiradékon megfonnyasztjuk, karfiolkrémleves, karamellizáljuk, megfonnyasztjuk, székelykáposzta, lecsepegtetjük, megfűszerezzük, csokoládékocka, tésztasalátája, felforrósítjuk, megdinszteljük, felszeleteljük,
© 2013 TVN.HU Kft.