Regisztráció  Belépés
Tárkonyos raguleves II.
... só
bors
majoranna
tárkony
pici olaj
2 db krumpli

Elkészítés: A hagymát finomra vágjuk, kevés olajon dinszteljük. A húst felkockázzuk, és megkapatjuk az olajon. Felöntjük vízzel, beletesszük a a megtisztított és felaprított zöldséget, majd fűszereket, csak a krumplit nem. Felforraljuk, majd kb. 1 óra alatt megfőzzük, majd ...
2017-12-17 02:35:30
Csilis pulykamáj
... felöntjük, és 10-15 perc alatt megpároljuk.
Közben borssal, majoránnával és csilivel ízesítjük. Sót csak a legvégén adunk hozzá.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, megfőzzük, majd leszűrjük. Tejföllel, tejjel, vajjal pürésítjük. Sóval és szerecsendióval fűszerezzük. A májat füstölt pirospaprikával megszórjuk, a pürével és a rukkolával tálaljuk.
|...
2017-12-08 23:12:40
Téli húsos leves
... sárgarépa
10 dkg zeller
10 dkg cékla
1/2 csokor petrezselyemzöld
1/2 csokor snidling


Elkészítés

A megtisztított húst felkockázzuk, majd megsózzuk és megborsozzuk. Felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a húskockákat. Kivesszük és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a finom...
2017-12-08 23:09:36
Karfiolkrémleves márványsajttal
... 3 ek citromlé

frissen őrölt bors


Elkészítés

A megtisztított fokhagymát présen átnyomjuk, a meghámozott hagymát és burgonyát felkockázzuk. Az előkészített zöldségeket a fazékban felhevített olajon 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, rózsákra szedett karfiolt, és felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd fedő alatt...
2017-12-07 23:09:02
Szuper szaftos barna sörös pásztorpite
... zöldborsó
1 csokor friss petrezselyem

A krumplipüréhez:

1 kg burgonya
tej
só, bors
szerecsendió
vaj

A húst felkockázzuk és egy száraz serpenyőben lepirítjuk, majd megszórjuk a liszttel és hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát. Kicsit megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk a finomra vágott fok...
2017-12-07 10:41:45
Kelbimbós-olívabogyós tészta
... bazsalikom
olaj

Elkészítés:
1. Sós vízben kifőzzük a tésztát.
2. A zöltségeket megtisztítjuk. A kelbimbót és az olívabogyót félbevágjuk. A paradicsomot felkockázzuk. A sárgarépát vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát lereszeljük vagy apróra vágjuk.
3. Kevés olajon kb. 3/4 óra alatt puhára pároljuk a zöldségeket. Többször kevés viz...
2017-11-30 11:05:39
Krumpligombóc leves
... és a zöldséget tisztítás után felkarikázzuk, és kevés olajon megfuttatjuk, majd felengedjük 1,5 l vízzel, beletesszük az ízesítőt, puhára főzzük. Közben a burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, és puhára főzzük.
A vöröshagymából, paprikából, paradicsomból, és a fokhagymából lecsóalapot készítünk, és teszünk bele jófajta őrölt pirospaprikát, borsot tetszés szerint. Felöntjük a...
2017-11-27 13:34:08
Pityőke
... (170-180 fokos) sütőbe toljuk, menet közben csökkentjük ...
2017-11-26 13:34:41
Magyaros tepsis krumpli
... sajt (trappista vagy füstölt)
4 evőkanál olaj

finomliszt


Elkészítés

A hagymát apróra vágjuk, a sonkát és a szalonnát felkockázzuk. A burgonyát és a kolbászt vékony karikákra szeleteljük.
A hagymát az olajon aranysárgára pirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, majd rögtön felöntjük a tejjel,...
2017-11-24 23:39:50
Klasszikus harcsapaprikás szalonnás túrós csuszával
... bors


Elkészítés

A halat és zöldségeket megmossuk és megszárítjuk. A hagymát, a petrezselymet és fokhagymát finomra, a paprikát és a paradicsomot pedig kisebb kockákra vágjuk, a bacont felkockázzuk.
A tésztát 5-6 perc alatt félpuhára főzzük, majd a főzővízzel együtt visszahűtjük. Ha kész, leszűrjük, és hideg vízzel jól átmossuk, hogy...
2017-11-22 23:28:48
1 2 3 .......................141 142 ............212 213 ...........282 283 284 
Címkék: hagymát finomra, húst felkockázzuk, legvégén adunk, burgonyát meghámozzuk, májat füstölt, rukkolával tálaljuk, megtisztított húst, visszamaradt zsiradékban, megtisztított fokhagymát, meghámozott hagymát, előkészített zöldségeket, fazékban felhevített, száraz serpenyőben, felaprított vöröshagymát, finomra vágott, zöltségeket megtisztítjuk, olívabogyót félbevágjuk, paradicsomot felkockázzuk, sárgarépát vékony, fokhagymát lereszeljük, zöldséget tisztítás, burgonyát megtisztítjuk, fokhagymából lecsóalapot, hagymát apróra, szalonnát felkockázzuk, kolbászt vékony, olajon aranysárgára, paradicsomot pedig, bacont felkockázzuk, főzővízzel együtt, karfiolkrémleves, petrezselyemzöld, pirospaprikával, szerecsendióval, márványsajttal, harcsapaprikás, vöröshagymából, krumplipüréhez, felforrósítjuk, megtisztított, krumpligombóc, felkarikázzuk, megtisztítjuk, paradicsomból, pirospaprikát, petrezselymet, felkockázzuk, aranysárgára, félretesszük, megszárítjuk, megborsozzuk, paradicsomot, felforraljuk, visszahűtjük,
© 2013 TVN.HU Kft.