Regisztráció  Belépés
Hitelminősítés - A jövő héten vizsgálja a magyar adósosztályzatot a Fitch Ratings
... államadós-besorolásának kilátása továbbra is stabil.
A pozitív kilátásokat a hitelminősítők az általános gyakorlat szerint átlagosan 12-18 hónapos időtávlatban konvertálják felminősítésre, de ez korántsem írott szabály, sőt a kilátás előzetes módosítása sem előfeltétele az adósosztályzat változtatásának.
A Standard & Poor's a magyar szuverén osztályzat legutóbbi két felm...
2018-03-05 07:09:06
BÉT - Emelkedésre számít az elemző a tőzsdén
... az osztályzat továbbra is BBB mínusz. Az eddigi stabil kilátás pozitívra javítása azt jelzi, hogy a következő lépés a felminősítés lehet. A szakértő ugyanakkor jelezte, hogy gyors felminősítésre a közelgő parlamenti választások miatt nem számít.
A forint rövid távon erősödhet a jó hír hatására, de a magyar részvények kereskedését inkább a gyorsjelentési szezon vezeti - tette ...
2017-11-13 08:51:16
Hitelminősítés - Varga Mihály: a Fitch is elismeri a magyar gazdasági eredményeket
... van eltérés a kormányzati várakozáshoz képest - mondta.
Varga Mihály emlékeztetett: a három nagy nemzetközi hitelminősítő közül már kettő, a Fitch és a Standard & Poor's is a felminősítésre utaló pozitív kilátást tart érvényben. A magyar gazdaság alapjai erősek, a növekedés fenntartható pályán van, így minden adott, hogy jövőre a befektetési kategórián belül is feljebb lépjen...
2017-11-11 07:20:56
Hitelminősítés - Elemzők: a következő lépés a felminősítés
... hiszen az idei évre várt 3,2 százalékos gazdasági növekedési előrejelzését októberben felfelé, 3,6 százalékra módosította - hívta fel a figyelmet.
Az Equilor elemzője gyors felminősítésre a közelgő parlamenti választás miatt nem számít. Mint mondta, a forint rövid távon erősödhet a jó hír hatására, de a magyar részvények kereskedését inkább a gyorsjelentési szezon vezeti mos...
2017-11-10 23:03:47
BÉT - Emelkedéssel indulhat a kereskedés az elemzők szerint
... kategória alapszintje. Idén májusban megerősítették az osztályzatot, az idei évre 3,2 százalékos gazdasági növekedést vártak, amelyet idén októberben 3,6 százalékra módosítottak. Felminősítésre a választási év előtt nem számít az elemző, azonban egy kilátásjavítást elképzelhetőnek tart.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 151,59 pontos, 0,38 százalékos emelkedéssel,...
2017-11-10 08:21:11
Hitelminősítés - Elemző: októberben változhat pozitívra a magyar államadósság-osztályzat kilátása
...
Felminősítésre akkor még csekély az esély, az inkább jövőre várható - tette hozzá Suppan Gergely, miután a Moody's közölte: nem vizsgálta Magyarország államadós-besorolását, a hitelminősítő listáján Magyarország adósosztályzata továbbra is befektetési ajánlású "Baa3", stabil kilátással.
Az elemző szerint a döntés azzal magyarázható, hogy a Moody's tavaly novemberi felmin...
2017-07-07 23:49:17
Hitelminősítés - Az elemzők nem számítanak a Moody's-tól felminősítésre
...
Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője úgy vélte, nagyobb az esélye annak, hogy a hitelminősítő egyelőre nem változtat a besoroláson, de a következő, október 20-ai felülvizsgálat során már számítani lehet a kilátás javítására. Felminősítést a jövő év második felében valószínűsítenek, "ha nem száll el a költségvetés", amire azonban nem is számítanak - közölte.
Suppan Gerg...
2017-07-07 07:04:50
Felminősítette az FHB jelzálogleveleit is a Moody's
... amelyen belül a mostani, újabb felminősítéssel megszilárdult a helyzetük. E besorolások - a jelzáloglevelekével együtt - a közeljövőben még tovább javulhatnak, mivel a Moody's további felminősítésre utaló felülvizsgálatot kezdett.
Az FHB szerint az is fontos szerepet játszott a hitelminősítő döntésében, hogy az FHB 2008 óta kötelező érvényű kötelezettséget vállalt a jelzálogl...
2017-05-11 18:33:07
Felminősítésre jelölte Szlovákiát a Moody's
...
A nemzetközi hitelminősítő a péntek éjjel Londonban bejelentett lépés indoklásában kiemelte: az idei évre 3,3 százalékos, jövőre 3,8 százalékos, 2019-ben 4 százalékos növekedést vár a szlovák gazdaságban. A Moody's szerint a szlovák hazai össztermék (GDP) növekedési dinamikája széles bázisú, a hazai és a külső kereslet egyaránt a fő hajtóerők közé tartozik.
A cég hangsúl...
2017-04-07 23:44:57
Felminősítésre jelölte Szerbiát a Standard & Poor's
...
A nemzetközi hitelminősítő a péntek este Londonban bejelentett döntéssel egy időben megerősítette Szerbia hosszú és rövid lejáratú szuverén kötelezettségeinek "BB mínusz/B" besorolását.
A hosszú futamidejű szerb államadósság "BB mínusz" osztályzata három fokozattal marad el a befektetési ajánlású kategória alapszintjétől.
A kilátásjavítás indoklásában a Standard & P...
2016-12-17 14:29:32
1 2 3 4 5 
Címkék: Fitch Ratings, Varga Mihály, Budapesti Értéktőzsde, Suppan Gergely, Suppan Gerg, jövő héten, magyar adósosztályzatot, magyar gazdasági, következő lépés, elemzők szerint, pozitív kilátásokat, általános gyakorlat, kilátás előzetes, adósosztályzat változtatásának, magyar szuverén, osztályzat továbbra, eddigi stabil, felminősítés lehet, szakértő ugyanakkor, közelgő parlamenti, forint rövid, magyar részvények, gyorsjelentési szezon, kormányzati várakozáshoz, három nagy, felminősítésre utaló, magyar gazdaság, növekedés fenntartható, befektetési kategórián, idei évre, kilátásjavítást elképzelhetőnek, inkább jövőre, hitelminősítő listáján, elemző szerint, döntés azzal, esélye annak, hitelminősítő egyelőre, kilátás javítására, hitelminősítő döntésében, nemzetközi hitelminősítő, péntek éjjel, szlovák gazdaságban, szlovák hazai, külső kereslet, péntek este, időben megerősítette, hosszú futamidejű, befektetési ajánlású, kilátásjavítás indoklásában, valószínűsítenek, jelzálogleveleit, adósosztályzatot,
© 2013 TVN.HU Kft.