Regisztráció  Belépés
Az EU tartja lélegeztetőgépen a magyar gazdaságot
... következtek be, bóvli 2011-2012-ben lett az ország, már a Fidesz-kormány gazdaságpolitikája miatt. (Ebből a gödörből csak nemrég sikerült kikeveredni, amikor mindhárom hitelminősítő felminősítette az országot.)

Kedvező hátszélben

Surányi szerint a magyar gazdaság potenciális növekedési üteme 2,5 százalék, de ez annak a függvénye, hogy

milyen mérték...
2016-12-08 20:58:00
MNB: egyhangúlag döntött a tanács az alapkamat tartásáról és a kamatfolyosó szűkítéséről is
... magas külső finanszírozási képesség és a külső adósságállomány csökkenése tartósan mérsékli a magyar gazdaság sérülékenységét. Ezek nagyban hozzájárultak ahhoz is, hogy a Moody's felminősítette a magyar államadósságot, ezáltal mindhárom vezető nemzetközi hitelminősítőnél befektetésre ajánlott kategóriába került az ország. Az előretekintő hazai pénzpiaci reálkamatok negatív tartomá...
2016-12-07 15:13:45
Varga: jövőre magasabb lehet a gazdasági növekedés üteme a kormány által várt 3,1 százaléknál
...
Varga Mihály kiemelte: véget ért a gazdaságban az extenzív növekedés időszaka, mostantól a hozzáadott-érték növelésére, a hatékonyság és a termelékenység javítására kell a hangsúlyt helyezni.
A miniszter hangsúlyozta: a kulcskérdés az lesz, hogy a magyar kis- és középvállalkozások képesek lesznek-e a szemléletváltásra, arra, hogy maguk is innovatív, új megoldásokat hozza...
2016-12-02 20:13:51
Illegális bevándorlás - Lázár: a kormány négy ponthoz ragaszkodik az uniós vitában
...
A miniszter elmondta: olyan javaslatot tudnak elfogadni, amely nem ír elő kötelező kvótát, fontosnak tartja az uniós határvédelmet, nem teszi lehetővé, hogy hosszú távon működjenek belső határellenőrzési pontok, továbbá minden országnak a saját kultúrája, identitása és lehetőségei szerint határozza meg a szolidaritást.
Utóbbival összefüggésben azt mondta: szeretnék, ha a...
2016-11-24 21:30:55
Hoffmann Rózsa: Eltúlzottak a siránkozások
... egyeztetés és idő kell. Úgyhogy ez mondvacsinált probléma.

- A tanárok terheinek csökkentését ígérte a kormány, ezért sok nyugdíj előtt álló pedagógust automatikusan felminősítettek az életpályamodellben. Ugyanakkor ezerháromszáz embert ebből kihagytak a korábbi sikertelen minősítésük miatt. Ez mennyire méltányos?
- Ez a szabályozásnak egy olyan részkér...
2016-11-24 16:34:54
Monetáris tanács: az alapkamat és a monetáris kondíciók lazítása összhangban van az inflációs céllal
... magas külső finanszírozási képesség és a külső adósságállomány csökkenése tartósan mérsékli a magyar gazdaság sérülékenységét. Ezek nagyban hozzájárultak ahhoz is, hogy a Moody's felminősítette a magyar államadósságot, ezáltal mindhárom vezető nemzetközi hitelminősítőnél befektetésre ajánlott kategóriába került az ország. Az előretekintő hazai pénzpiaci reálkamatok negatív tartomá...
2016-11-22 16:53:31
Ha orbán annyira lelkesedik manapság Trump-ért, mikor várhatjuk, hogy M. O. felvételét kéri az U.S.A-ba?
Szerintem akkor, amikor a kampányidőszak alatt Orbánt, Trump szimpatizáns kijelentései miatt az őt országvesztőnek kikiáltó "demokrata újságírók" elnézést kérnek Orbántól. Valami olyasmiről volt szó, hogy Hillary Clinton győzelme esetén, Orbán fentebb jelzett kijelentései miatt gazdasági mészárszékre viszik az országot. Trump nyert, Magyarországot felminősítették... ...
2016-11-18 08:56:24
Hitelminősítés - Felminősítette Ukrajnát a Fitch Ratings
...
A nemzetközi hitelminősítő péntek este Londonban bejelentette, hogy a devizában és belföldi valutában kibocsátott hosszú futamidejű ukrán államadósság osztályzatát, valamint a kereskedelmi adósok minősítésének felső határát jelentő osztályzati országplafont az eddigi "CCC"-ről "B mínusz"-ra, a rövid távú szuverén kötvénykötelezettségek besorolását "C"-ről "B"-re emelte.
...
2016-11-12 07:03:49
KKM: rekordot dönthet idén az export
... - tette hozzá a sajtófőnök.
Kiemelte: a hitelminősítőknél a külkereskedelmi forgalom az egyik fontos vizsgált mutató, abban, hogy az idén mindhárom nemzetközi hitelminősítő felminősítette az országot, a külkereskedelmi mérleg alakulása is szerepet játszott - mondta.
A kormány jó döntést hozott, amikor a külügyi tevékenység fókuszába a külgazdaságot helyezte - jegyezte m...
2016-11-09 13:41:56
Hitelminősítés - Felminősítette Budapestet a Moody's
...
A hétfő éjjel Londonban bejelentett lépést a cég elsősorban a magyar gazdaság javuló működési környezetével, valamint a szuverén és szub-szuverén adóskockázat közötti szoros korrelációval indokolta.
Az MPSE közölte, hogy Budapest adósbesorolását az eddigi "Ba1"-ről egy fokozattal "Baa3"-ra javította. Az új osztályzat besorolása stabil.
A lépés közvetlen előzményekén...
2016-11-08 07:20:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 
Címkék: Hoffmann Rózsa, Felminősítette Ukrajnát, Fitch Ratings, Felminősítette Budapestet, Varga Mihály, Hillary Clinton, magyar gazdaságot, alapkamat tartásáról, kamatfolyosó szűkítéséről, gazdasági növekedés, kormány által, kormány négy, uniós vitában, monetáris kondíciók, inflációs céllal, gödörből csak, magyar gazdaság, külső adósságállomány, magyar államadósságot, előretekintő hazai, extenzív növekedés, hozzáadott-érték növelésére, termelékenység javítására, hangsúlyt helyezni, miniszter hangsúlyozta, magyar kis-, miniszter elmondta, uniós határvédelmet, saját kultúrája, tanárok terheinek, korábbi sikertelen, olyan részkér, kampányidőszak alatt, nemzetközi hitelminősítő, kereskedelmi adósok, rövid távú, külkereskedelmi forgalom, egyik fontos, idén mindhárom, külkereskedelmi mérleg, külügyi tevékenység, külgazdaságot helyezte, hétfő éjjel, lépés közvetlen, lélegeztetőgépen, hitelminősítőnél, határellenőrzési, adósbesorolását, felminősítették, külkereskedelmi, országvesztőnek, sérülékenységét,
© 2013 TVN.HU Kft.