|
|
|
... a tejföllel, a cukorral, majd hozzáadjuk a tejszínhabot.
A gyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük és kimagozzuk, ezután belekeverjük a túrókrémbe. Végül hozzáadjuk a tejben feloldott és langyosra melegített, folyékony zselatint. A krémet rásimítjuk a tepsiben lévő tésztalapra, majd a másik lapot ráborítva, kissé rá is nyomjuk. Befedjük alufóliával, és a hűtőszekrényben l... |
2008-12-08 23:04:29 |
|
|
|
|
|
|
... minden mestercukrász igyekszik sajátosat adni. Így van ez a Gerbeaud esetében is.
A lisztet, a vajat és a cukrot eldörzsöljük a két tenyerünk között, majd a korábban langyos tejben feloldott élesztővel, tojássárgával, csipetnyi sóval jól kidolgozzuk, és a szerint daraboljuk fel, hogy mit akarunk készíteni belőle, majd hűtőbe tesszük. Ha pozsonyi kiflit, akkor 3 dekagrammos té... |
|
2008-12-04 14:50:01 |
|
|
|
|
|
|
... teáskanálnyi vaj, egy késhegynyi szalalkáli, egy kevés tej, 30 dkg rétesliszt, egy teáskanál ánizs.
Elkészítés:
Keverjük össze a tojásokat, a cukrot, a vajat és a tejben feloldott szalalkálit. Szitáljuk bele a lisztet, gyúrjuk sima tésztává. Pihentessük egy éjszakán át a tésztát, majd másnap nyújtsuk ki belisztezett deszkán egy centiméter vastagságúra. Szórjunk rá ... |
2008-12-03 16:22:22 |
|
|
|
|
|
|
... szegfűszeg.
Elkészítés: Az almát meghámozzuk, négyfelé vágjuk, magházát kiemeljük, és kevés vízben megpároljuk. Leszűrjük, villával összetörjük és hozzákeverjük a kanálnyi forró vízben feloldott zselatint és a fűszereket. Hideg vízbe mártott formába öntjük, és legalább két óráig hagyjuk dermedni. A lekvárt 2 kanálnyi forró vízzel hígítjuk, és leöntjük vele az almapudingot.... |
|
2008-12-01 23:39:20 |
|
|
|
|
|
|
... tálaljuk.
Burgonyasaláta V.
Hozzávalók: 1 tál burgonyasaláta II., 1 púpos evőkanál zselatin, amit kevés langyos vízben oldunk fel.
Belekeverjük az elkészített burgonyasalátába a langyos vízben feloldott zselatint, majd vízzel kiöblített formába öntjük. 2-3 órán át hűtőszekrényben tartjuk. Tálalás előtt néhány percig meleg vízbe mártjuk a tálat, így könnyen tálra bor... |
|
2008-12-01 23:36:59 |
|
|
|
|
|
|
I. FEJEZET
A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro... |
2008-12-01 23:35:02 |
|
|
|
|
|
|
... 1 húsleveskocka, só.
A rizst többször váltott vízben átmossuk, majd lecsurgatjuk. Tűzálló tálban, térfogatához képest dupla mennyiségű vízzel (amelyben előzőleg a húsleveskockát feloldottuk) felöntjük, megszórjuk a curryvel, kis sóval, és felforraljuk. Lefedve előmelegített, forró sütőbe toljuk, és 20 percig pároljuk. Közben a tepertőt apróra vagdaljuk (de nem daráljuk!), maj... |
2008-12-01 23:30:51 |
|
|
|
|
|
|
... burgonya
3 dkg só
3-4 dl tej
tojássárgája
a tetejére lenmag
Elkészítés:
A megszitált langyos liszt közepébe mélyedést képezünk, és beleöntjük a langyos vízben feloldott élesztőt, majd letakarjuk és 60 percig kelni hagyjuk. Ha jó a kovász, akkor ráöntjük a burgonyapelyhet, a sót, a maradék lisztet, az olvasztott vajat és tejjel jól összedolgozzuk. Ezut... |
2008-12-01 23:22:47 |
|
|
|
|
|
|
... hasonlóan a leves készítéséhez. Ha a csirke puhára főtt, kiszedjük,
csontjait még melegen eltávolítjuk, és hűlni hagyjuk. Az alaplevet leszűrjük,
majd újból felfőzve hozzáadjuk a feloldott zselatint. Ha kell, a levet az
aszpikkészítésnél leírt módon tojásfehérjével is deríthetjük. Szűrőruhán
átszűrjük, és a felszínén úszó apró zsírfoltokat papírszalvétával eltá... |
2008-12-01 22:58:53 |
|
|
|
|
|
|
... várnunk, az emésztőrendszerünk aktivitásától függően, amíg a kezdeti hatások tapasztalhatóak lesznek. Ez kevesebb időbe és kannabiszba kerül, ha az anyagot egy megfelelő médiumban gondosan feloldottuk. A második pont, tehát, hasonlít az elsőre. A THC hatásosabban szívódik fel, ha fel van oldva zsírokban, vagy alkoholban.
Ha zsírokat, vagy olajokat emésztünk, a máj jelet... |
2008-12-01 22:34:38 |
|
|
|
|