|
|
|
... teáskanál méz
1 teáskanál mézeskalács fűszer
gyümölcsök (aszalt szilva, banán, alma, mandarin, narancs)
Elkészítés:
1.) A csokit gőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, és simára keverjük. Belekeverjük a mézet és a mézeskalács fűszert, majd ha kicsit kihűlt, a tejszínt is. Hűtőbe tesszük.
2.) A gyümölcsöket megtisztítjuk, fe... |
2011-02-15 08:01:44 |
|
|
|
|
|
|
... mogyoróból 7 dkg-ot finomra őrölünk, a maradék 3 dkg- pedig durvára vágjuk, ezzel fogjuk a végén az elkészült édességet díszíteni.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Figyeljünk arra, hogy a víz ne legyen forró vagy nagyon meleg, csak langyos. A tojást a cukorral habosra verjük. Miután már szép habos, óvatosan hozzákeverjük az olvasztott csokoládét és a... |
|
2011-02-15 07:51:30 |
|
|
|
|
|
|
... nagy tálcát alufóliával kibélelünk, majd kivajazzuk. 4. Lángelosztón melegítjük az 1. alattit. Vigyázzunk, hogy fel ne forrjon. Állandóan keverni kell, hogy le ne égjen. Fokozatosan felolvasztjuk benne a vajat. Belekeverjük a mazsolát. Beleszitáljuk a kakaót, főzzük (de nem forraljuk), amíg a kakaó felolvad. 5. Mielőtt még felforrna, takarékra vesszük a lángot, belek... |
|
2011-02-13 09:38:30 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagymát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk, a savanyú káposztát átmossuk, kicsavarjuk, a füstölt körmöt vagy egyéb füstölt csontot jól megmossuk.
A zsírt felolvasztjuk, a szeletekre vágott vöröshagymát benne megfonnyasztjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát, a köménymagot, a fűszerpaprikát. Kevés folyadékot adva hozzá felfor... |
|
2011-02-13 09:37:13 |
|
|
|
|
|
|
... krémtúró
Továbbá
30 dkg vegyes erdei gyümölcs, (friss, vagy fagyasztott)
10 dkg vágott dióbél
Elkészítés:
Két tepsit (30x40 cm) kibélelünk sütőpapírral. A gyümölcsöt felolvasztjuk, levét lecsöpögtetjük. A lisztet az instant élesztővel elkeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kel... |
2011-02-12 13:01:40 |
|
|
|
|
|
|
... tej, 15 dkg zsír, 15 dkg kristálycukor, 6 tojás, 20 dkg barackdzsem, 2 cl rum, 1 dkg vaníliacukor.
Elkészítés: A tejbe szórjuk a vaníliacukrot és felforraljuk. A vajat felolvasztjuk, és belekeverjük a lisztet, majd a forró tejjel feleresztjük, állandóan kevergetve simára keverjük, míg fel nem forr. Ezután langyosra hűtjük, hozzáadjuk a tojássárgájákat, valamint 7 dkg cu... |
2011-02-11 07:18:11 |
|
|
|
|
|
|
... majd a gombát is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk.
A petrezselyem felét rászórjuk, majd hűlni hagyjuk. Addig a lisztet sütőporral, sóval és egy csipetnyi cukorral összekeverjük. Felolvasztjuk a margarint, a tojásokat felverjük és a margarinhoz adjuk, a kefirt hozzákeverjük és az egészet a lisztes keverékbe forgatjuk. Végül a gombát is hozzáadjuk, majd muffin papírokba kanalazzuk... |
2011-02-10 17:46:27 |
|
|
|
|
|
|
... fehérbors
Elkészítés:
A margarinból és a lisztből világos rántást készítünk, megfuttatjuk benne a két gerezd zúzott fokhagymát, majd felengedjük a levessel. Felolvas... |
2011-02-10 12:05:46 |
|
|
|
|
|
|
... darált dióval és a porcukorral összekeverjük. A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Rákenjük a diókrémet, és mint a beiglit szokás, felcsavarjuk. A margarint felolvasztjuk, belemártjuk a kést, és a tésztát 12 egyforma szeletre vágjuk. Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű tortaformát. A szeleteket egymás mellé állítjuk benne. Olvasztott margarinnal meglocsoljuk, ... |
2011-02-10 09:17:49 |
|
|
|
|