|
|
|
... összedolgozzuk egy nagy tálban, majd 16 gombócot formálunk belőle, és kicsit kevesebb olajban, mint a magyar fasírtnál, elősütjük (oldalanként 1-2 perc).
A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, rádobjuk a kockára vágott paradicsomot, a pürét, felöntjük fél liter vízzel, és beledobjuk a húsleveskockákat. Fűszerezzük, és rottyantunk rajta egyet. A gombócokat egy nagy jénaiba ... |
2011-02-05 15:32:37 |
|
|
|
|
|
|
... is. A formában a tésztára simítjuk. Sűrűn belenyomkodjuk ... |
|
2011-02-05 15:22:16 |
|
|
|
|
|
|
... piskótamasszát beleöntjük, egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 180-200 fokon, 15 perc alatt készre sütjük. A kisült piskótát keresztben elfelezzük, hűlni hagyjuk. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, beledobjuk a vajat, a vaníliás cukrot, és addig keverjük, míg egyenletesen elolvad benne minden. Kicsit hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. Először a mascarponét keverjü... |
2011-02-05 10:39:42 |
|
|
|
|
|
|
... Kivajazott,kilisztezett őzgerincbe kanalanként felváltva adag... |
|
2011-02-05 10:35:13 |
|
|
|
|
|
|
... közepe rugalmasan vissza nem ugrik,amikor finoman megnyomjuk.
A formában hagyjuk kihűlni,majd tegyük egy tányérra.
Készítsük el a narancsmázat:
A margarint egy lábasban felolvasztjuk,levesszük a tűzről és fokozatosan keverjük bele a porcukrot,majd a narancslét és a narancshéjat.
Dolgozzuk simára és a kívánt sűrűségűre.
Ha szükséges, adjunk hozzá még naranc... |
|
2011-02-05 10:00:06 |
|
|
|
|
|
|
... Jäger-meister - ízlés szerint :)
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 160 fokra. A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, félretesszük. A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk a vajjal, és sima masszává keverjük.
Lehúzzuk a tűzről, majd egyenként belekeverjük a felvert tojásokat. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát és a Jäger-meistert, és addig keverj... |
2011-02-04 13:13:26 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
0,5 mokkáskanál sütőpor
A tetejére:
6 evőkanál baracklekvár
1 tortabevonó
6 dkg dió
Elkészítés:
A vajat serpenyőben felolvasztjuk, a cukrot és a vaníliás cukrot hozzáadjuk. Kis lángon keverjük, míg a cukor el nem olvad benne, majd a tortadarát is beleszórjuk, felolvasztjuk. A tűzről levéve a darált diót is be... |
2011-02-04 13:09:43 |
|
|
|
|
|
|
... hagymán megpároljuk, majd ha már puha, hozzáadjuk a zöldségeket, a paradicsompürét, a ketchupot, fűszerezzük. Összeforraljuk, és már kész is a ragu.
2. A besamelhez a vajat felolvasztjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet és a tejet. Folyamatosan kevergetjük, nehogy csomós legyen. Állandó keverés mellett kis lángon addig főzzük, amíg sűrű szósz keletkezik. Ízlés sze... |
2011-02-04 11:35:43 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagymát meghámozzuk és szétnyomjuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk a vizet róla, és felaprítjuk.
A sütőt 200 C-okra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beletesszük a gombát, a petrezselymet, a bazsalikomot, a majoránnát, és megpároljuk. A keveréket a húsra simítjuk, sózzuk, borsozzuk, feltekerjük, és vékony zsineggel átkötjük. ... |
2011-02-03 21:03:23 |
|
|
|
|