|
|
|
...
Csíkos kalács
Hozzávalók: l,5 dl tej 3o db szaharin - felolvasztjuk 60 dkg rétesliszt, 1 dl olaj, pici só - összekeverjük 5 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 3 evőkanál cukor - felfuttatjuk
Mindezeket összedolgozzuk és 2 részre osztjuk.
2 evőkanál tejbe elkeverünk 2 evőkanál kakaót és az egyik rész tésztához dolgozzuk.
Mindkét tésztát 3-3 cipóba osztjuk... |
2010-06-25 00:11:47 |
|
|
|
|
|
|
... zúzzuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, kockára vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, és hideg vízbe tesszük a felhasználásig.
A zsírt bográcsban felolvasztjuk, aztán hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és megfonnyasztjuk. A tűzről levéve elkeverjük benne a fűszerpaprikát és a fokhagymát, hozzáadjuk a marhalábszárat, a feldarabolt zöldpap... |
2010-06-24 20:06:20 |
|
|
|
|
|
|
... borsóval megszórjuk. A sütőben 12-15 percig elősütjük, ezután eltávolítjuk róla a papírt és a borsót.
A maradék cukrot elkeverjük a tojással, és a tejszínnel. A maradék vajat felolvasztjuk és a rummal, a fahéjjal, a dióval a tojásos keverékhez adjuk. Elosztjuk a tésztán, majd 35-40 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
... |
2010-06-24 16:36:27 |
|
|
|
|
|
|
... a krém felével, majd ráfektetjük a másik lapot, és elosztjuk rajta a maradék krémet.
A maradék 1 lap zselatint beáztatjuk hideg vízbe. A maradék áfonyát kissé felmelegítjük, felolvasztjuk benne a zselatint. Miután kihűlt, a tortára kenjük, és az egészet fóliával letakarva hűtőszekrényben 2 óráig dermesztjük.
... |
2010-06-24 16:32:14 |
|
|
|
|
|
|
... margarin
75 dkg pulykahús
1 doboz mirelit brokkoli
Elkészítés
A pulykahúst puhára főzzük és a brokkolit kevés vízben megpároljuk. A margarint felolvasztjuk, és az apróra vágott mandulát megpörköljük benne, majd a kukoricalisztet kevés vízzel összekeverjük, és a margarinos mandulával tejföl sűrűségű szószt készítünk belőle. Végül egy margarinn... |
2010-06-24 14:58:12 |
|
|
|
|
|
|
... terítve szárazra törölgetjük, kimagozzuk. A diót durvára vágjuk, 8 dkg porcukrot összekeverünk a fahéjjal. Vékonyan kikenünk vajjal/margarinnal egy közepes méretű tepsit, a többit felolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő: 3. fokozat).
Elkészítés: Konyharuhára fektetünk 4 réteslapot, laponként kihajtogatva megpötyögtetjük-kenjük olvasztott vajjal/margarinn... |
2010-06-24 14:57:55 |
|
|
|
|
|
|
... 30 perc alatt készre megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
Az étcsokoládét felaprítjuk. A tejszínt, a csokoládéforgácsot, a mentolos csokoládét és a pálinkát folyamatos keverés közben felolvasztjuk majd a hűtőbe tesszük. Ha lehűlt, a habfixálóval felhabosítjuk.
A kihűlt piskótát félbevágjuk, az alsó lapra kenjük a krém háromnegyedét, ráborítjuk a tetejét, és a maradék krémmel bebo... |
2010-06-24 12:17:49 |
|
|
|
|
|
|
... feltekerjük a sütés nélkül készült gesztenyés süteményt.
A megmaradt alapanyagból hasonló módon készít... |
2010-06-23 18:17:19 |
|
|
|
|
|
|
... narancshéjjal habosra keverjük gépi habverővel.
3. Lassú fokozaton hozzáadjuk a ricottát és a mascarponét, majd simára keverjük az egészet.
4. A fehércsokit vízgőz felett felolvasztjuk és a masszába dolgozzuk.
5. A kekszmorzsát elkeverjük az olvadt vajjal és jól belenyomkodjuk egy 24 cm átmérőjű, levehető oldalú kapcsos tortaformába.
6. Ráöntjük a f... |
2010-06-23 18:03:54 |
|
|
|
|
|
|
... halvány rózsaszínre keverjük. Itt már tudunk csalni a krémmel, és ki tudjuk alakítani a szép kerek formát, és óvatosan össze tudjuk ragasztani a két kuglófunkat.
2. Gőz fölött felolvasztjuk a csokit, de csak annyira, hogy formázható legyen, és kialakítjuk a bimbókat...(Én ezt is Hulalával készítettem nyomózsák segítségével.) Végül a ciciket körbedíszítjük a maradék tejszí... |
2010-06-23 17:50:04 |
|
|
|
|