|
|
|
... rétegezzük, míg a hozzávalók elfogynak. A tetejére piskótát teszünk. Folpackkal lefedjük, tányért teszünk rá, erre súlyokat. 6 órára hűtőbe rakjuk. A mázhoz a csokoládét vízgőzben felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt, és habosra keverjük. A charlotte-ot a formából kiborítjuk, a mázzal meglocsoljuk, a maradékot külön kínáljuk hozzá.
Gránátalmaszörp helyett málnaszö... |
2007-02-04 10:57:56 |
|
|
|
|
|
|
... frissen őrölt bors, reszelt szerecsendió, 4 evőkanálnyi tejszín, 5 tojássárgája, 5 , 15 dkg reszelt sajt, vaj (a forma kikenéséhez).
Elkészítése:
Egy üstben felolvasztjuk a vajat, s azután hozzáadjuk a lisztet. Közepes lángon 2-3 perc alatt - folyton kevergetve - sűrűre főzzük. Kis adagokban hozzákeverjük a tejet, fűszerezzük, felforraljuk, és 15... |
|
2007-02-02 00:47:14 |
|
|
|
|
|
|
...
1 evőkanál liszt
10 dkg vaj
olívaolaj
Egy nagy lábasban vizet forralunk, melyet sóval és pár csepp olívaolajjal ízesítünk. Egy nyeles, mély serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd beletesszük a koktélrákot, pár percig kevergetjük, hozzáadunk egy evőkanál lisztet, picit együtt pirítjuk kevergetve, majd beletesszük a tejszínt, gyorsan habverővel összeke... |
2007-01-29 11:47:52 |
|
|
|
|
|
|
... tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, megszórjuk a zsemlemorzsával. A zsemlemorzsára egymás mellé sorban kirakjuk a lecsepegtetett kelkáposztát.
3. A maradék margarint felolvasztjuk, összekeverjük a tojásokkal, a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, és a kelkáposztára öntjük.
4. A sütőben kb. 20-25 perc alatt világosra sütjük. Kivesszük, kb. 5 percig pihentetjük, majd... |
|
2007-01-28 00:44:19 |
|
|
|
|
|
|
... alma, 1 fonott kalács
A gyümölcsöket megpucoljuk, kockára és karikára vágjuk.
A fondüedénybe öntjük a tejszínt, belekockázzuk a csokoládét, és nagyon lassú tűzön felolvasztjuk, majd beleöntjük a rumot is.
Ekkor az asztal közepére tesszük a fondüt, mindenki a villájára szúr egy-egy gyümölcsöt és a csokiba mártja, és a kaláccsal fogyasztja.
Jó szór... |
|
2007-01-19 12:20:51 |
|
|
|
|
|
|
... befedjük vele a krémet, fóliával letakarva legalább 3 óráig a hűtőszekrényben pihentetjük; ezután kiszedjük a formából, és jól megszórjuk kakaóporral.
5. A díszítéshez a vajat felolvasztjuk, és a mézet felhabosítjuk benne; a dióbelet belemártjuk, majd egyesével kiszedjük, és beolajozott tányérra tesszük. A tortabevonóból a tejszín felét és a rumot hozzákeverve kis lángon csok... |
2007-01-13 01:33:33 |
|
|
|
|
|
|
... megforgatjuk a mandulában és a sütőpapírra helyezve előmelegített sütőben
10-15 percig sütjük. A süteményt levesszük a sütőlemezről, és hűlni hagyjuk.
A kétféle bevonócsokoládét felolvasztjuk. A rudacskák egyik felét a világos, a másik felét a sötét mázba mártjuk.
Baseli csemege
Hozzávalók kb. 60 darab süti elkészítéséhez: 25 dkg méz, 10 dkg reszelt... |
2006-12-10 14:52:39 |
|
|
|
|
|
|
... bors
½ teáskanál őrölt kakukkfű
½ teáskanál szárított petrezselyem
½ teáskanál só (ha kell)
1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a gombát és a hagymát. Addig sütjük, amíg a hagyma üveges nem lesz. Hozzáadjuk a diót és a fűszereket, jól elkeverjük, és alacsony lángon még egy percig főzz... |
2006-12-04 12:58:25 |
|
|
|
|
|
|
... falatnyi darabokra vágjuk és mindegyiket külön-külön tálkába tesszük.
A csokoládét kis darabokra tördeljük és a tejjel együtt egy lábosban folyamatosan kevergetve, közepes tűzön felolvasztjuk. Levesszük a tűzről és addig keverjük tovább, amíg a csokoládé teljesen elolvad és fényes lesz.
Belekeverjük a CANDEREL édesítőport, a rumaromát és a masszát fondue edénybe öntjük. ... |
2006-12-02 16:33:03 |
|
|
|
|
|
|
... tortadara
1 csésze apróra vágott mogyoró
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, a muffinformákat előkészítjük: muffinpapírral kibéleljük.
A vajat gőz fölött felolvasztjuk az étcsokival. Ezalatt habosra keverjük a cukrot a tojásokkal, a kefírrel és a vaníliával. A lisztet, a sót és a szódabikarbónát összekeverjük. A tojásos keverékhez óvatosan hozzá... |
2006-12-01 22:20:44 |
|
|
|
|