Belépés
K betűs receptek
... majd liszt leszórás után tovább pirítjuk. Vízzel felengedjük, kiforraljuk, és a bordákra szűrjük. Ebben pároljuk a húst puhára. Tálaláskor a húst kivesszük, és a bordát rézsútosan felszeleteljük. Párolt káposztával és sajtos tallérral kínáljuk. A leszűrt mártást külön tálaljuk. Párolt káposzta: A megtisztított, rostjával merőlegesen szeletelt lila-káposztát enyhén megsózzuk, a tis...
2011-01-13 21:32:12
G betűs receptek
... joghurt vagy kefir, negyed csomag petrezselyemzöld finomra vágva, só, őrölt bors.
A megmosott salátaleveleket apróra tépkedjük, egy tányéron körberakjuk.
A paradicsomokat felszeleteljük, az almákat vékony metéltre vágjuk, és a tányér közepére tesszük. Melléhelyezzük a szeletelt sajtot és nektarincikkeket, majd a megmosott szőlőszemeket és dióbelet is.
Illatos salát...
2011-01-13 16:52:30
E betűs receptek
... beáztatjuk. Másnap a vizet leöntjük róla, és kuktában annyi friss vízzel tesszük fel főni, amennyi bőven ellepi. Megsózzuk, és a kukta jelzésétől számított 30 percig főzzük. Közben a húst felszeleteljük, húskalapáccsal kissé megveregetjük, megsózzuk, és forró olajon mindkét oldalát átsütjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra vagdaljuk. Az időközben kinyitott kuktába b...
2011-01-13 15:33:28
B betűs receptek
... szalonna, majoránna, só
Elkészítés: A megtisztított húst, 2-3 cm széles 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk. A szalonnát csíkokra vágva kisütjük. A hagymát felkarikázzuk, a fokhagymát felszeleteljük, és a szalonna zsírjában, fedő alatt megpirítjuk. Ekkor rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük. Előbb erős tűzön megpirítjuk, majd lassú tűzön fedő alatt puhára páro...
2011-01-10 14:54:18
levesek...
... van)
Gombóc: 2 nagyobb burgonya - 1 púpozott kiskanál vaj - só - 1 tojás - liszt

A zöldségeket (répák, zeller, karalábé, fokhagyma) megpucoljuk, felszeleteljük, majd egy kis olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a majoránnát, borst, kevés pirospaprikát, majd felöntjük vízzel. Sózzuk, vagy ételízesítsük és egészben adjuk hozzá a babérlevelet, hagymá...
2011-01-09 16:27:38
Kolbászos krumpli tekercs
... összetörtjük krumplinyomon.
A tojásokat a lisztet és a sót a burgonyával sima tésztává gyúrjuk össze.
Tiszta konyharuhára rakjuk,s szögletes lappá nyújtjuk ki.
A kolbász felszeleteljük, majd sűrűn kirakjuk a tésztalapon.
A petrezselymet finomra fel-aprítjuk, s a kolbászkarikákra szórjuk.
Majd a konyharuha segítségével feltekerjük.
A tekercset kivajazo...
2011-01-07 15:42:30
Kolbászos krumpli tekercs
... összetörtjük krumplinyomon.
A tojásokat a lisztet és a sót a burgonyával sima tésztává gyúrjuk össze.
Tiszta konyharuhára rakjuk,s szögletes lappá nyújtjuk ki.
A kolbász felszeleteljük, majd sűrűn kirakjuk a tésztalapon.
A petrezselymet finomra fel aprítjuk, s a kolbászkarikákra szórjuk.
Majd a konyharuha segítségével feltekerjük.
A tekercset kivajazo...
2011-01-07 15:34:09
Sült tarja nyárson
... sós vízben 8 percig előfőzzük. Közben a paprikát darabokra vágjuk, a bazsalikomot lecsipkedjük a száráról, és durvára vagdossuk. Az előfőzött burgonyát felkarikázzuk. A mozzarellát felszeleteljük, a húst beborítjuk vele, megszórjuk bazsalikommal, összecsavarjuk és burgonya meg paprikadarabokkal felváltva nyársra fűzzük. Ezután az így elkészített nyársakat egy lapos tálban tesszük,...
2011-01-06 16:04:27
Malacsült forró lencsesalátáva
... Letakarva, a hűtőben, 1 napig pihentethetjük. A lencsét hideg vízbe áztatjuk.

Másnap a sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Az egyik hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, tepsibe tesszük, rátesszük a húst, kevés vizet öntünk alá és a sütőben . 1 órát sütjük. Sütés közben gyakran megkenegetjük a sörbe mártott szalonnával (ettől lesz piros és ropogós a b...
2010-12-30 08:51:26
x
... Hozzávalók:
6 kivi, 1 ananász, ½ l ananászlé, ½ l narancslé, 2 dl citromlé, 2 üveg 0,7 l-es száraz pezsgő.
Elkészítés:
A kiviket meghámozzuk, négy részre vágjuk és felszeleteljük. Az ananászt meghámozzuk, a középső fás részt kivágjuk, és a gyümölcshúst kis kockákra aprítjuk.
A gyümölcsöket a lehűtött gyümölcslevekkel együtt egy bólés tálba öntj...
2010-12-06 09:07:59
1 2 3 .9 10 13 14 15 .17 18 19 
Címkék: bordákra szűrjük, húst puhára, húst kivesszük, bordát rézsútosan, leszűrt mártást, megmosott salátaleveleket, tányéron körberakjuk, paradicsomokat felszeleteljük, almákat vékony, tányér közepére, szeletelt sajtot, megmosott szőlőszemeket, vizet leöntjük, kukta jelzésétől, húst felszeleteljük, vöröshagymát megtisztítjuk, időközben kinyitott, megtisztított húst, szalonnát csíkokra, hagymát felkarikázzuk, fokhagymát felszeleteljük, szalonna zsírjában, burgonyával sima, kolbász felszeleteljük, petrezselymet finomra, kolbászkarikákra szórjuk, konyharuha segítségével, tekercset kivajazo, paprikát darabokra, bazsalikomot lecsipkedjük, előfőzött burgonyát, mozzarellát felszeleteljük, húst beborítjuk, lapos tálban, lencsét hideg, egyik hagymát, sörbe mártott, kiviket meghámozzuk, ananászt meghámozzuk, lehűtött gyümölcslevekkel, bólés tálba, kolbászkarikákra, nektarincikkeket, petrezselyemzöld, gyümölcslevekkel, salátaleveleket, lencsesalátáva, felszeleteljük, melléhelyezzük, pihentethetjük,
© 2013 TVN.HU Kft.