|
|
|
... majd liszt leszórás után tovább pirítjuk. Vízzel felengedjük, kiforraljuk, és a bordákra szűrjük. Ebben pároljuk a húst puhára. Tálaláskor a húst kivesszük, és a bordát rézsútosan felszeleteljük. Párolt káposztával és sajtos tallérral kínáljuk. A leszűrt mártást külön tálaljuk. Párolt káposzta: A megtisztított, rostjával merőlegesen szeletelt lila-káposztát enyhén megsózzuk, a tis... |
2011-01-13 21:32:12 |
|
|
|
|
|
|
... joghurt vagy kefir, negyed csomag petrezselyemzöld finomra vágva, só, őrölt bors.
A megmosott salátaleveleket apróra tépkedjük, egy tányéron körberakjuk.
A paradicsomokat felszeleteljük, az almákat vékony metéltre vágjuk, és a tányér közepére tesszük. Melléhelyezzük a szeletelt sajtot és nektarincikkeket, majd a megmosott szőlőszemeket és dióbelet is.
Illatos salát... |
|
2011-01-13 16:52:30 |
|
|
|
|
|
|
... beáztatjuk. Másnap a vizet leöntjük róla, és kuktában annyi friss vízzel tesszük fel főni, amennyi bőven ellepi. Megsózzuk, és a kukta jelzésétől számított 30 percig főzzük. Közben a húst felszeleteljük, húskalapáccsal kissé megveregetjük, megsózzuk, és forró olajon mindkét oldalát átsütjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra vagdaljuk. Az időközben kinyitott kuktába b... |
2011-01-13 15:33:28 |
|
|
|
|
|
|
... szalonna, majoránna, só
Elkészítés: A megtisztított húst, 2-3 cm széles 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk. A szalonnát csíkokra vágva kisütjük. A hagymát felkarikázzuk, a fokhagymát felszeleteljük, és a szalonna zsírjában, fedő alatt megpirítjuk. Ekkor rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük. Előbb erős tűzön megpirítjuk, majd lassú tűzön fedő alatt puhára páro... |
|
2011-01-10 14:54:18 |
|
|
|
|
|
|
... van)
Gombóc: 2 nagyobb burgonya - 1 púpozott kiskanál vaj - só - 1 tojás - liszt
A zöldségeket (répák, zeller, karalábé, fokhagyma) megpucoljuk, felszeleteljük, majd egy kis olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a majoránnát, borst, kevés pirospaprikát, majd felöntjük vízzel. Sózzuk, vagy ételízesítsük és egészben adjuk hozzá a babérlevelet, hagymá... |
|
2011-01-09 16:27:38 |
|
|
|
|
|
|
... összetörtjük krumplinyomon.
A tojásokat a lisztet és a sót a burgonyával sima tésztává gyúrjuk össze.
Tiszta konyharuhára rakjuk,s szögletes lappá nyújtjuk ki.
A kolbász felszeleteljük, majd sűrűn kirakjuk a tésztalapon.
A petrezselymet finomra fel-aprítjuk, s a kolbászkarikákra szórjuk.
Majd a konyharuha segítségével feltekerjük.
A tekercset kivajazo... |
2011-01-07 15:42:30 |
|
|
|
|
|
|
... összetörtjük krumplinyomon.
A tojásokat a lisztet és a sót a burgonyával sima tésztává gyúrjuk össze.
Tiszta konyharuhára rakjuk,s szögletes lappá nyújtjuk ki.
A kolbász felszeleteljük, majd sűrűn kirakjuk a tésztalapon.
A petrezselymet finomra fel aprítjuk, s a kolbászkarikákra szórjuk.
Majd a konyharuha segítségével feltekerjük.
A tekercset kivajazo... |
2011-01-07 15:34:09 |
|
|
|
|
|
|
... sós vízben 8 percig előfőzzük. Közben a paprikát darabokra vágjuk, a bazsalikomot lecsipkedjük a száráról, és durvára vagdossuk. Az előfőzött burgonyát felkarikázzuk. A mozzarellát felszeleteljük, a húst beborítjuk vele, megszórjuk bazsalikommal, összecsavarjuk és burgonya meg paprikadarabokkal felváltva nyársra fűzzük. Ezután az így elkészített nyársakat egy lapos tálban tesszük,... |
2011-01-06 16:04:27 |
|
|
|
|
|
|
... Letakarva, a hűtőben, 1 napig pihentethetjük. A lencsét hideg vízbe áztatjuk.
Másnap a sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Az egyik hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, tepsibe tesszük, rátesszük a húst, kevés vizet öntünk alá és a sütőben . 1 órát sütjük. Sütés közben gyakran megkenegetjük a sörbe mártott szalonnával (ettől lesz piros és ropogós a b... |
2010-12-30 08:51:26 |
|
|
|
|
|
|
... Hozzávalók:
6 kivi, 1 ananász, ½ l ananászlé, ½ l narancslé, 2 dl citromlé, 2 üveg 0,7 l-es száraz pezsgő.
Elkészítés:
A kiviket meghámozzuk, négy részre vágjuk és felszeleteljük. Az ananászt meghámozzuk, a középső fás részt kivágjuk, és a gyümölcshúst kis kockákra aprítjuk.
A gyümölcsöket a lehűtött gyümölcslevekkel együtt egy bólés tálba öntj... |
2010-12-06 09:07:59 |
|
|
|
|