|
|
|
... ételízesítő
Mártáshoz:
2 dl tejföl
2 k majonéz
1 teáskanál mustár
1 csipet cukor
1 ml citromlé
1 késhegynyi só
Elkészítése:
A cukkinit meghámozzuk, felszeleteljük és megsózzuk.
A tejet kiverjük a tojással, hozzáadjuk a lisztet, sót és az ételízesítőt. A cukkinit belemártogatjuk a szószba és forró olajb... |
2015-07-17 06:38:26 |
|
|
|
|
|
|
A GYÓGYÍTÓ KONYHA
34
Tisztítja és tonizálja az egész
emésztőrendszer
t. Erősíti a
hajszálerek
falát és szabályozza
áteresztőképességüket. A
szív és a tüdő
mûködésére egyaránt kedvező hatással van a friss
narancslé. A túlságosan savas kémhatású vért alkali
zá... |
|
2015-05-03 00:46:35 |
|
|
|
|
|
|
... dkg cukor
3 dkg vaj
10 dkg darált dió
3 alma
4 k baracklekvár
1 cs. vaníliás cukor
Elkészítése:
A kalácsot vagy kiflit felszeleteljük.
Szétválasztjuk a 3 tojást, és egy tálba beletesszük a sárgáját. Hozzáadunk 10 dkg cukrot, 3 dkg megolvasztott vajat, 1 csomag vaníliás cukrot és a fél liter tejet. (A tejet nem árt e... |
2015-04-27 08:04:16 |
|
|
|
|
|
|
... begyúrjuk a tésztát, majd lazán fóliába csomagoljuk és 2 órára hűtőbe tesszük. Míg a tészta pihen, megpirítjuk a hagymát. Ehhez a hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A kacsazsírt egy serpenyőben felmelegítjük, hozzáadjuk a hagymát, és gyakori kevergetés mellett aranysárgára pirítjuk. Félretesszük, kihűtjük. A hűtőben megkelt tésztát egy lisztezett d... |
|
2015-03-12 20:31:54 |
|
|
|
|
|
|
... jegyében, majd 175 fokra előmelegített sütőbe dugjuk be, és süssük olyan 30-45 percig légkeveréssel.
Miközben a sonka sül, elkészítjük a francia rakott burgonyát. Ehhez vékonyra felszeleteljük a krumplit, és egy kivajazott jénaiba elkezdjük rétegezni őt, valamint a kecskesajt-darabokat. Fele-fele arányban összekeverünk tejszínt és tejet, majd ha a jénai betelt, felöntjü... |
|
2015-02-01 11:34:37 |
|
|
|
|
|
|
... fehérje-, és C-vitamin tartalma miatt) egészséges is. A következőkben bizonyítjuk, hogy milyen sokoldalúan elkészíthető!
Sajtos sült krumplihoz:
Héjasan megmossuk, felszeleteljük, sütőben puhára sütjük, majd bő, forró olajban átpirítjuk, borssal és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Cifra burgonya:
A meghámozott krumplit cakkos pengéjű késsel hasá... |
2015-01-23 23:25:28 |
|
|
|
|
|
|
... elfogy.
A tetejére csokimázat öntünk. Ehhez a csokit gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük az o... |
2014-11-26 15:38:40 |
|
|
|
|
|
|
... kiszáradnak.
Almamártás
45 dkg alma, 1, 5 dl édes almabor, 0, 5 kk. almaecet, 2 ek. vaj, 2 db szegfűszeg néhány ágacska friss kakukkfű, 1 ek. világos méz, 2 kk. Dijoni mustár.
A meghámozott almákat felszeleteljük. Az almaborral, ecettel, szegfűszeggel, kakukkfűvel együtt alacsony hőfokon 10 percig pároljuk, majd addig főzzük, míg a lé elpárolog.
Eltávolítjuk a ... |
2014-11-13 12:18:50 |
|
|
|
|
|
|
... gyömbért és fokhagyma gerezdeket megpucoljuk, felaprítjuk majd 3 k vízzel egy zöldségaprítóban pürézzük.
A krumplikat félbe vagy negyedekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, durván felszeleteljük. A paradicsomokat durván kockázzuk.
1 k kókuszolajat felmelegítünk, ebben a hagymát és a krumpli darabokat 5 percig átsütjük, miközben kevergetjük. Hozzáadjuk a kurkumát, t... |
2014-10-09 19:13:00 |
|
|
|
|
|
|
... gerezdet préselünk bele. A paprika, aki szereti, lehet csípős is. A sütőt beállítjuk 180 fokra hőlégkeverésre (mert majd később át kell állítani).
A kifliket 0,5 cm vastagra felszeleteljük. (Ezalatt is összeérnek a fűszerek ízei.) Betesszük a kiflit a sütőbe száradni, de nem sütjük meg pirítósnak! Ha megszáradtak, kivesszük és kiöntjük, a tepsit kiolajozzuk kicsivel töb... |
2014-10-07 17:38:15 |
|
|
|
|