|
|
|
... Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk, végül forró vízbe mártott evőkan... |
2010-12-07 14:30:22 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
Krémesre keverünk 10 dkg marcipánmasszát. Hozzádolgozunk 4 evőkanál cseresznyepálinkát, 5 dkg átszitált porcukrot és 15 dkg reszelt fehér csokoládét.
Elkészítés:
A masszából kb. 30 db 2-3 cm átmérőjű golyót formálunk, és felszeletelt, szárított sárgabarack közé rakva, 1-1 fél dióval díszítve kínáljuk.
... |
|
2010-12-06 22:16:41 |
|
|
|
|
|
|
... mossuk meg és vágjuk kockára és pirítsuk meg az olívaolajon. A megtisztított h... |
2010-12-06 21:18:24 |
|
|
|
|
|
|
... búzadara, 1 tojás, 1 dkg őrölt fahéj; a nyújtáshoz 5 dkg liszt.
Elkészítés:
A linzertészta felét kinyújtjuk, tepsibe fektetjük, megszurkáljuk, és a sütőben félig megsütjük. A felszeletelt almából elkészítjük a tölteléket. A búzadarát a sült tésztafelületre szórjuk, majd az almatölteléket egyenletesen ráterítjük. A tészta másik felével beborítjuk, és nyújtófával óvatosan ... |
|
2010-12-06 20:49:31 |
|
|
|
|
|
|
... réteslapokat, megkenjük őket egyenként olvasztott vajjal, és egy vizes konyharuhára rakjuk egymásra rétegezve. Egy csíkban rakjuk a pudingtölteléket a réteslap szélére, majd belenyomkodjuk a felszeletelt barackokat (én befőttel csináltam és úgy is nagyon finom volt). Egy konyharuha segítségével feltekerjük szorosan, majd megkenjük a tetejét tojással, megszórjuk apróra vágott dióva... |
|
2010-12-06 20:03:24 |
|
|
|
|
|
|
... kg alma
3 ek barackíz
Elkészítése:
Az 1-2 napos vajaskiflit karikákra vágjuk, a tojássárgáját a cukorral és az olvasztott vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a tejet, és a felszeletelt süteményre, amit egy mély tálba tettünk - ráöntjük. Egy ideig benne áztatjuk. Egy szélesebb tűzálló tálat kizsírozunk, és az áztatott süteményt belerakjuk rétegenként a rumba áztatott... |
2010-12-06 10:14:23 |
|
|
|
|
|
|
... a pirospaprikát, a vegetát és a borsot. Ráöntök két evőkanál köröm-főzőlevet, majd a tűzre visszateszem. Rádobom a kicsontozott, darabokra vágott húst, a felszeletelt zöldpaprikát meg a paradicsomot és annyi főzőlével öntöm fel, amennyi majdnem ellepi. Fedő alatt pár percig forralom. Sós vízben főtt burgonya és ecetes savanyús... |
2010-12-06 09:07:59 |
|
|
|
|
|
|
... teljesen szilárdult meg felszeleteljük (ez a művelet a hab tetején már lehetetlen!! )... |
2010-12-05 19:33:51 |
|
|
|
|
|
|
... barnára a tarhonyát, sózzuk meg, majd főzzük meg apránként hozzáadva a forró vizet.
A kockára vágott szalonnát olvasszuk fel egy serpenyőben és a forró zsíron pirítsuk meg a felszeletelt hagymát és a hosszában negyedekre vágott paprikát. Adjuk hozzá a karikára vágott füstölt kolbászt is. Morzsoljuk el rajta a füstölt hús ízesítő kockát és pirítsuk, pároljuk tovább a lecsót p... |
2010-12-05 12:57:19 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsom, só, borsikafű, színes őrölt bors
Elkészítés: A gombát megmosom, felszeletelem. Vajban megpirítom a félkarikára vágott vöröshagymát, majd ráteszem a gombát. Jöhet a felszeletelt zöld- és pirospaprika. Megsózom, borsikafűvel meghintem, pici színes őrölt borsot is adok hozzá (ízlés szerinti mennyiségben). Kevergetve addig párolom, amíg a leve el nem párolog. Ekkor a... |
2010-12-05 00:52:03 |
|
|
|
|