|
|
|
...
Hozzávalók:
Krémesre keverünk 10 dkg marcipánmasszát. Hozzádolgozunk 4 evőkanál cseresznyepálinkát, 5 dkg átszitált porcukrot és 15 dkg reszelt fehér csokoládét.
Elkészítés:
A masszából kb. 30 db 2-3 cm átmérőjű golyót formálunk, és felszeletelt, szárított sárgabarack közé rakva, 1-1 fél dióval díszítve kínáljuk.
... |
2010-12-04 19:02:17 |
|
|
|
|
|
|
... padlizsánt. Megsózzuk, megborsozzuk, és belekeverjük a szétzúzott fokhagymát. Fedő alatt, gyakori keverés közben üvegesre pároljuk. Ha puha és zsírjára sült, hozzáadjuk a lehéjazott, felszeletelt paradicsomot, együtt sütjük néhány percig, majd a lángot eloltjuk alatta. Villával szétnyomkodjuk, és hűlni hagyjuk. Ekkor megkóstoljuk, és ha szükséges, utánízesítjük. Ha már teljesen ki... |
|
2010-12-04 15:35:09 |
|
|
|
|
|
|
... megfordítom a tekercseket,hogy egyformán átsüljenek minden oldalról.
2... Amíg sül a hús, kimagozom a szilvabefőttet, kevés saját levével meglocsolom, meghintem fahéjjal, és felfőzöm.A felszeletelt húst meglocsolom az öntettel, és külön mellé is teszek.
Burgonyapürével tálalom.
Melegen fogyasztjuk.
Elkészítési idő :60 perc.
#2925
2011. június 19... |
2010-12-03 21:03:05 |
|
|
|
|
|
|
...
Sertéscomb 600 g
Trappista sajt 160 g
Gépsonka 160 g
Liszt 100 g
Tojás 2 db
Zsemlemorzsa 150 g
Zsír 200 g
Só, bors ízlés szerint
A felszeletelt sertéscombot kiveregetjük, sózzuk
borsozzuk, vékony sokna- és sajtszeleteket
helyezünk rá, mejd begöngyölitjük.
Lisztbe, tojásba, sajtos zsemlemorzsába for... |
|
2010-12-03 19:10:00 |
|
|
|
|
|
|
... dkg füstölt szalonna
5-6 evőkanál lecsó
20 dkg burgonya
1 fej hagyma
2 dl tejföl
bors
só
Elkészítés:
A halszeleteket megsózzuk, borsozzuk, a felszeletelt füstölt szalonnát üvegesre pirítjuk a hagymával. A halszeleteket, a hagymás szalonnát, a vékonyra szeletelt burgonyát és a lecsót egy tűzálló tálba rétegezzük. Leöntjük tejföllel, és a sütő... |
|
2010-12-03 16:16:15 |
|
|
|
|
|
|
... szerint szurokfű
kevés majoránna
2 csipet kömény
1 db marhahúsleves kocka
Elkészítése:
A csíkokra vágott császárhúst megpirítjuk, a zsírján megfuttatjuk a felszeletelt hagymát és zöldpaprikát. Hozzáadjuk a felkockázott, kicsontozott csülköt és a lapockát a paradicsommal. Víz hozzáadásával 25 percig pároljuk. Beletesszük a káposztát, a forró vízben me... |
2010-12-03 15:26:41 |
|
|
|
|
|
|
... SERTÉSTEKERCS!
Sertéscomb 600 g
Trappista sajt 160 g
Gépsonka 160 g
Liszt 100 g
Tojás 2 db
Zsemlemorzsa 150 g
Zsír 200 g
Só, bors ízlés szerint
A felszeletelt sertéscombot kiveregetjük, sózzuk
borsozzuk, vékony sokna- és sajtszeleteket
helyezünk rá, mejd begöngyölitjük.
Lisztbe, tojásba, sajtos zsemlemorzsába ... |
2010-12-03 13:35:05 |
|
|
|
|
|
|
... paprikával. Beleforgatjuk a megtisztított, feldarabolt csirkehú... |
2010-12-03 11:17:25 |
|
|
|
|
|
|
... paprikával. Beleforgatjuk a megtisztított, feldarabolt csirkehúst, sózzuk, majd lefedjük. A levét időnkén... |
2010-12-03 11:15:59 |
|
|
|
|
|
|
... lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és a köménymagot. A tűzre visszatolva rátesszük a darált húst, és kevergetve, fehéredésig pirítjuk. Félrerakjuk. A megmaradt olajon megpirítjuk a felszeletelt gombát. Megsózzuk, megborsozzuk, és befedve, saját levében puhára pároljuk. Közben a tejfölt a tojással habosra keverjük. A hagymás darált húst és a gombát összekeverjük. Kikent tepsiben ... |
2010-12-03 11:02:03 |
|
|
|
|