|
|
|
... zöldséglevesben roppanósra főzöm, majd leszűröm, salátástálba teszem, és kihűtöm. Ezután hozzáadom a lecsepegtetett gyöngyhagymát, az olívabogyókat, és az olajától lecsepegtetett, felszeletelt articsókát. Végül az egészet lazán összeforgatom, és lefóliázva hűtőbe teszem. Az öntethez a kefirt az articsóka fűszeres olajával összekeverem, majd beleszórom az apróra vágott lila hagymát... |
2010-05-27 22:15:41 |
|
|
|
|
|
|
... burgonyát, a húst, és engedjük fel kb. dupla mennyiségű vízzel, vagy a húslével, mint a tarhonya. Ízesítsük sóval, borssal, őrölt köménnyel. Amikor félig megfőtt a tarhonya adjuk hozzá a felszeletelt paprikát, pár perccel később pedig a borsót. Amikor már majdnem kész, ízesítsük az ételt az apróra vágott fokhagymával.
Tipp: Aki szereti, tehet hozzá bőrkét, vagy disznóf... |
|
2010-05-27 15:27:14 |
|
|
|
|
|
|
Diós camembert szendvics
1 zsemle, fél csomag Bakony camembert sajt, 1 dkg vaj, 1 ek darált dió.
A zsemlét kettévágom, alját megkenem vajjal, befedem a felszeletelt camembert-rel, megszórom a dióval, majd ráteszem a tetejét. Folpackba, vagy alufóliába csomagolom.
... |
2010-05-25 16:55:18 |
|
|
|
|
|
|
... szalonna,
1 kg lecsópaprika,
fél kg paradicsom,
30 dkg hagyma,
1-2 erőspaprika,
5-6 gerezd fokhagyma,
só, cukor,
szines paprika.
A felszeletelt szalonnákat kakastaréjszerűen bevagdalom, majd a fazék alján kisütöm. Ráteszem az apróra vágott hagymát és kavargatva aranyosra sütöm. Meghintem a paprikával és rádobom a felkarikázott ... |
|
2010-05-25 15:55:35 |
|
|
|
|
|
|
...
A vöröshagymát olajon megpároljuk, hozzátesszük az aprón megreszelt sárgarépát és ezzel is még együtt fonnyasztjuk, majd a felszeletelt hús következik. A húst addig pároljuk, míg elveszti a
nyers színét és felöntjük egy kis vízzel, teszünk bele babérlevelet, őrölt borsot, ételízesít... |
|
2010-05-25 10:02:13 |
|
|
|
|
|
|
... babot betesszük a vízbe és 10 percig 500 W-on főzzük. Az edényt kivesszük, belerakjuk az apróra vágott hagymát, a megtisztított, felkarikázott zöldségeket és a fűszereket, valamint a felszeletelt kolbászt és 15 percig 500 W-on főzzük. Tálaláskor a közepét csészénként 1 evőkanál tejföllel díszítjük.
Erőleves cérnametélttel
Hozzávalók: 1 l víz, 2 db erőleves kocka, cérname... |
2010-05-23 22:41:58 |
|
|
|
|
|
|
...
Mikrohullámú szakácskönyv
Figyelmeztetések a túlzott mikrohullámú energiának való kitevés elkerülésére
a. Ne próbálja meg mûködtetni a sütőt nyitott ajtóval, mivel ekkor káros mikrohullámú energiának teszi ki magát. Fontos, hogy ne piszkálja a biztonsági zárat.
b. Ne helyezzen be semmilyen tárgyat a sütő eleje és az ajtó ... |
2010-05-23 22:39:27 |
|
|
|
|
|
|
... juhtúró
olívaolaj
só
bors
Elkészítési mód:
Főzzük meg héjában a burgonyákat, majd hámozzuk meg. Kenjünk ki olívaolajjal egy tepsit, majd tegyük az aljára a meghámozott és felszeletelt burgonyákat. Majd rakjunk rá egy sor keményre főzött tojáskarikát, cukkinit, juhtúrót, paradicsomot és füstölt sajtot. A tetejét fedjük be a maradék burgonyakarikákkal.... |
2010-05-23 08:57:56 |
|
|
|
|
|
|
... húst rátesszük, és megdinszteljük - kevergetjük közben.
2. Ha már félig megpuhult a hús, hagyjuk a levét elfőni (azért kevés vízben kell csak főzni).
3. Hozzáadjuk a felszeletelt zöldségeket: sárgarépát, gyökeret, karalábét, zellert, zöldborsót, karfiolt és gombát. Egy kicsit átpirítjuk az egészet, 1 ek. liszttel megszórjuk, átkeverjük, és felengedjük vízzel. Ízesí... |
2010-05-22 20:50:20 |
|
|
|
|