Belépés
Töltött palacsinta
... tejszín, 1 csokor zöldpetrezselyem, só, darált bors, 10 dkg reszelt sajt.

Elkészítése:

Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a vékony csíkokra felszeletelt sárgarépát és cukkinit. Lefedve pároljuk pár percig, míg a zöldségek puhák nem lesznek. Szórjuk rá a lisztet, keverjük jól öszsze, majd öntsük hozzá a tejet és a tejszínt. Addig forralj...
2007-04-10 00:37:10
Gyros
... pácban kell érlelni két-három napig, majd soronként váltva egymásra helyezni a hússzeleteket, összepréselni és függőlegesen forgatva megsütni. Otthon is elkészíthetjük a gyrost: a felszeletelt (vagy vékony csíkokra vágott) húst szórjuk be a készen kapható gyros-fűszerkeverékkel, öntsük le olívaolajjal és hagyjuk másnapig pihenni, hogy puhuljon és átvegye a fűszerek izét. A bepácol...
2007-04-09 00:32:25
Indiai lencsepüré
... be a lencsét hideg vízbe. Elkészítéskor tegyük egy lábasba, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, az összevágott korianderlevelet, a fűszereket, és a felszeletelt zöldségeket. Öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, ízesítsük sóval, majd főzzük 10-15 percig. Mielőtt levennénk a tűzről, adjuk hozzá a citromlevet is. Forraljunk rajta még egy...
2007-04-02 00:52:48
Sajtos-szalonnás pite
... centiméter átmérőjű, kivajazott és lisztezett piteformát. A megtisztított vöröshagymát szeleteljük fel. Egy serpenyőbe tegyük a felkockázott bacont, pirítsuk meg, majd tegyük bele a felszeletelt hagymát és ezzel is pároljuk pár percig. A kibélelt forma aljába óvatosan üssük bele a tojásokat, vigyázzunk, hogy egészben maradjanak.

Tetejére tegyük a hagymás-szalonnás kever...
2007-03-27 01:16:03
Zengői töltött rostélyos
... majd összegöngyölöm és
zsineggel megkötöm. Forró zsírban megpirítom, két pohár vizet öntök alá, és megpárolom. A
forró zsíron üvegesre pirítom a maradék vöröshagymát, majd a felszeletelt gombát megsózva
fedő alatt puhára párolom. Borssal és pirospaprikával megszórom, és a hús párolólevével
felöntöm. Jól összeforralom, majd ráöntöm a húsra. Még egyszer felforral...
2007-03-26 18:08:09
Gombamártás
... tejszín, 2 evőkanál liszt, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és törött bors.

A finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk az olajon, majd rátesszük a felszeletelt gombát. Megsózzuk, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk. Közben a lisztet a tejföllel, a tejszínnel és még 1 dl vízzel simára keverjük, végül ráöntjük a gombára. Megborsozzuk, ...
2007-03-26 17:52:23
Gombás chili
... füstölt szalonna, 1 evőkanál pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, só.

Elkészítése:

A szalonnát kiolvasztjuk, a zsírján a hagymát megpirítjuk. Rátesszük a gombát, a felszeletelt paprika felét, kicsit még pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a felkockázott paradicsom felét és a többi hozzávalót. Fedő alatt, sokszor kevergetve főzzük, míg a bab megpuhu...
2007-03-24 14:05:29
Zöldborsóragu sonkával
... 10 dkg sárgaborsó, 40 dkg burgonya, 15 dkg zöldborsó, 1 csokor friss menta, só, darált bors.

Elkészítése:

Tegyük a nyers sonkát egy nagy fazékba, adjuk hozzá a felszeletelt sárgarépát, az összevágott vöröshagymát, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Fedjük le, majd közepes lángon főzzük egy órán keresztül, míg a sonka puha nem lesz. Ha a sonka megpuhu...
2007-03-23 00:38:22
Illatos-fűszeres csirkefalatok
... száraz fehérbor
fél dl fehérborecet
kevés balzsamecet, olívaolaj
só, bors, rozmaring, zsálya és petrezselyem



A megmosott, feldarabolt húst egy felszeletelt fokhagymagerezddel, a borral és kevés rozmaringgal együtt edénybe helyezem, tetejét meglocsolom olajjal, majd letakarom, és pár órára hűtőbe teszem.
Serpenyőben felmelegítek néhány e...
2007-03-22 12:02:33
Tepsis szarvasragu
... hozzá a vörösbort. Fedjük le, és addig pároljuk, míg a hús megpuhul. Ha szükséges, a levet pótoljuk vízzel. Ha már elég puha a hús, tegyük hozzá a kis darabokra felvágott burgonyát, a felszeletelt zellerszárat és a sárgarépát. Lefedve pároljuk együtt még legalább öt percig, majd keverjük hozzá a kölest. Öntsünk rá annyi vizet, hogy épp ellepje, kóstoljuk meg, ha szükséges sózzuk, ...
2007-03-22 00:48:26
1 2 3 ..............................193 194 ...............289 290 ...............381 382 383 385 386 387 
Címkék: nagy serpenyőben, vékony csíkokra, zöldségek puhák, készen kapható, fűszerek izét, lencsét hideg, finomra összevágott, zúzott fokhagymát, összevágott korianderlevelet, felszeletelt zöldségeket, megtisztított vöröshagymát, serpenyőbe tegyük, felkockázott bacont, felszeletelt hagymát, kibélelt forma, hagymás-szalonnás kever, maradék vöröshagymát, felszeletelt gombát, finomra vágott, szalonnát kiolvasztjuk, hagymát megpirítjuk, felszeletelt paprika, felkockázott paradicsom, többi hozzávalót, nyers sonkát, nagy fazékba, felszeletelt sárgarépát, összevágott vöröshagymát, órán keresztül, sonka puha, sonka megpuhu, levet pótoljuk, felszeletelt zellerszárat, fűszerkeverékkel, zöldpetrezselyem, petrezselyemzöld, korianderlevelet, megfonnyasztjuk, pirospaprikával, elkészíthetjük, összegöngyölöm, csirkefalatok, összeforralom, megtisztított, hússzeleteket, párolólevével, összepréselni, elkészítéskor, zöldborsóragu, felszeletelt, felkockázott, petrezselyem, vöröshagymát, pirospaprika, rozmaringgal, függőlegesen,
© 2013 TVN.HU Kft.