Belépés
Boros halalaplé
... zellergumó, 100 g vöröshagyma (makói), 6 dl fehérbor (Badacsonyi kéknyelű), 3 db citrom, szemes fehérbors, babérlevél, asztali só. K6. 2 liter.
Elkészítése: A halcsontot két liter vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellergumót és vöröshagymát. Borssal, babérlevéllel, sóval és citrommal fűszerezzük. Fél óráig főzzük, leszűrjü...
2010-11-15 05:18:21
Arab kávé...
... kávét.
Tehát ha vendégségben, vagy arab étteremben kérünk ilyen kávét, akkor előre kell megmondani, hogy mennyire legyen cukros, nehogy meglepetés érjen bennünket.

Szóval feltesszük a forralónkat a tűzre és kb 5 percig forraljuk. Ezután levesszük a tűzről és hagyjuk egy percet ülepedni. Kis üveg vagy porceláncsészékbe töltjük. Ennél a pontnál kell eldönteni (vagy...
2010-11-12 11:24:18
A magyarság szellemi küldetése
... útjára térni?

3.

A Nyugat bukása és a magyarság szellemi elhivatása

A tradiconális Kelet szellemi jelentőségét megfelelőképpen ismerve, amikor feltesszük a kérdést, hogy mi valójában a magyarság legmagasabb rendű szellemi küldetése, a válasz megtalálása végett abból kell kiindulnunk, hogy a magyarság az egyetlen olyan nép a Nyug...
2010-11-11 16:36:28
Sütőtökös, krumplis, müzlis ..
... felkockázott sütőtök, 1 kis fej hagyma felkockázva, kevés reszelt gyömbér, 2 evőkanál fehérbor, 3-4 evőkanál mazsolás müzli.

Elkészítés: A krumplit megtisztítjuk és felkockázzuk. Feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi, adunk hozzá kb. 5 dkg margarint és sót. Igazából inkább pároljuk. (Ha a víz elpárolog és a krumpli még nem puhult meg, pótoljuk a vizet.) A felaprí...
2010-10-30 12:28:40
Mariska ténsasszony sültlibamá
... apróra kockázunk és libazsíron sárgára pirítunk. Amikor a krumpli megfő, levét leszûrjük, ráöntjük a hagymás zsírt, összekeverjük és krumplitörőn átnyomjuk.
=A libamájat feltesszük sülni. Fedő alatt pároljuk, míg a tejet el nem fövi. Ekkor levesszük a fedőt s hirtelen, zsírjára sütjük a hájat, májat. Egyforma vastagságúra szeleteljük.
=Megmosunk ...
2010-10-28 05:55:05
Töltött káposzta levélben
... a masszát ráöntjük, ízlés szerint sózzuk.

Majd hozzáadjuk a megmosott rizst, amit jól lecsorgatunk, 1 kg húshoz 20 dkg-ot.

Közben a káposzta csumáját kivágjuk, feltesszük vízben lévő edénybe főni, de tegyünk bele egy kis ecetet, hogy a káposzta ne puhuljon meg nagyon.
A káposzta leveleit folyamatosan le tudjuk szedni, amikor egy kicsit átdinsztelődött...
2010-10-24 15:06:39
Lecsó tojásosan

Lecsó tojásosan:

Készíthetjük virslivel és kolbásszal gazdagítva is.


Szalonnát kockákra vágjuk, feltesszük sülni, mikor már van egy kis zsiradék 4-5 fej megtisztított vörös hagymát apróra darabokra vágunk és rátesszük a szalonnakockákra, hagyjuk meg...
2010-10-24 14:35:07
Hurka, kolbász készítése
... készíteni, akkor több vérre lesz szükségünk. Az utóbbit reggelire szokták fogyasztani.

A tüdőt, májat, vesét, lépet, nyelvet, szívét, fejét, torkosát kiáztatjuk a vértől, aztán feltesszük főni az abároló lébe. A belekről leszedjük a zsiradékot, ez is belekerül a lébe. A nyelvet csak addig főzzük, míg a fehér réteget késsel le tudjuk kaparni. A vesét tisztítsuk meg a ví...
2010-10-24 10:28:09
Egely György: Apokalipszis
Apokalipszis 2012 - Egely György tanulmánya

Egely György: Apokalipszis: már 2012-ben?

Összefoglalás: Ez a tanulmány négy részből áll.

Az elsőben bemutatjuk, hogy az energiaárak emelkedése miért és hogyan váltotta ki a társadalmi és gazdasági válságot, s megnézzük, milyen ,,játék" stratégiát követ az energiaipar, hogy űzték ki a piacga...
2010-10-08 03:53:17
x
... Elkészítés: A húst felkockázzuk, és kb. 25 dkg zsíron fedő alatt pároljuk, só nélkül. A májat is felkockázzuk, félretesszük. A hagymát karikára vagdaljuk, és annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. A főzőlébe tegyük bele a babérlevelet, majd ha a hagyma megpuhult, sóval, cukorral és ecettel ízesítsük. Ez idő alatt a hús is megpuhult, most tesszük rá a felkockázott májat, megh...
2010-09-22 05:10:26
1 2 3 .9 10 .14 15 16 17 18 19 
Címkék: Egely György, magyarság szellemi, karikára vágott, percet ülepedni, pontnál kell, tradiconális Kelet, magyarság legmagasabb, válasz megtalálása, egyetlen olyan, krumplit megtisztítjuk, krumpli megf&#245, hagymás zsírt, masszát ráöntjük, megmosott rizst, káposzta csumáját, káposzta leveleit, kicsit átdinsztelődött, utóbbit reggelire, abároló lébe, belekről leszedjük, nyelvet csak, fehér réteget, vesét tisztítsuk, tanulmány négy, elsőben bemutatjuk, energiaárak emelkedése, húst felkockázzuk, hagymát karikára, főzőlébe tegyük, hagyma megpuhult, felkockázott májat, szalonnakockákra, átdinsztelődött, megtisztítjuk, babérlevéllel, összefoglalás, összekeverjük, megtisztított, apokalipszis, félretesszük, vöröshagymát, felkockázzuk, folyamatosan, babérlevelet, vendégségben, tradiconális, lecsorgatunk, felkockázott, vastagságúra, készíthetjük, elkészítése, forralónkat, fűszerezzük, felkockázva, fogyasztani, ténsasszony, szeleteljük, legmagasabb, megtalálása, kiindulnunk, energiaipar, zellergumót, energiaárak, vöröshagyma,
© 2013 TVN.HU Kft.