|
|
|
... zellergumó, 100 g vöröshagyma (makói), 6 dl fehérbor (Badacsonyi kéknyelű), 3 db citrom, szemes fehérbors, babérlevél, asztali só. K6. 2 liter.
Elkészítése: A halcsontot két liter vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellergumót és vöröshagymát. Borssal, babérlevéllel, sóval és citrommal fűszerezzük. Fél óráig főzzük, leszűrjü... |
2010-11-15 05:18:21 |
|
|
|
|
|
|
... kávét.
Tehát ha vendégségben, vagy arab étteremben kérünk ilyen kávét, akkor előre kell megmondani, hogy mennyire legyen cukros, nehogy meglepetés érjen bennünket.
Szóval feltesszük a forralónkat a tűzre és kb 5 percig forraljuk. Ezután levesszük a tűzről és hagyjuk egy percet ülepedni. Kis üveg vagy porceláncsészékbe töltjük. Ennél a pontnál kell eldönteni (vagy... |
|
2010-11-12 11:24:18 |
|
|
|
|
|
|
... útjára térni?
3.
A Nyugat bukása és a magyarság szellemi elhivatása
A tradiconális Kelet szellemi jelentőségét megfelelőképpen ismerve, amikor feltesszük a kérdést, hogy mi valójában a magyarság legmagasabb rendű szellemi küldetése, a válasz megtalálása végett abból kell kiindulnunk, hogy a magyarság az egyetlen olyan nép a Nyug... |
2010-11-11 16:36:28 |
|
|
|
|
|
|
... felkockázott sütőtök, 1 kis fej hagyma felkockázva, kevés reszelt gyömbér, 2 evőkanál fehérbor, 3-4 evőkanál mazsolás müzli.
Elkészítés: A krumplit megtisztítjuk és felkockázzuk. Feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi, adunk hozzá kb. 5 dkg margarint és sót. Igazából inkább pároljuk. (Ha a víz elpárolog és a krumpli még nem puhult meg, pótoljuk a vizet.) A felaprí... |
|
2010-10-30 12:28:40 |
|
|
|
|
|
|
... apróra kockázunk és libazsíron sárgára pirítunk. Amikor a krumpli megfő, levét leszûrjük, ráöntjük a hagymás zsírt, összekeverjük és krumplitörőn átnyomjuk.
=A libamájat feltesszük sülni. Fedő alatt pároljuk, míg a tejet el nem fövi. Ekkor levesszük a fedőt s hirtelen, zsírjára sütjük a hájat, májat. Egyforma vastagságúra szeleteljük.
=Megmosunk ... |
|
2010-10-28 05:55:05 |
|
|
|
|
|
|
... a masszát ráöntjük, ízlés szerint sózzuk.
Majd hozzáadjuk a megmosott rizst, amit jól lecsorgatunk, 1 kg húshoz 20 dkg-ot.
Közben a káposzta csumáját kivágjuk, feltesszük vízben lévő edénybe főni, de tegyünk bele egy kis ecetet, hogy a káposzta ne puhuljon meg nagyon.
A káposzta leveleit folyamatosan le tudjuk szedni, amikor egy kicsit átdinsztelődött... |
2010-10-24 15:06:39 |
|
|
|
|
|
|
Lecsó tojásosan:
Készíthetjük virslivel és kolbásszal gazdagítva is.
Szalonnát kockákra vágjuk, feltesszük sülni, mikor már van egy kis zsiradék 4-5 fej megtisztított vörös hagymát apróra darabokra vágunk és rátesszük a szalonnakockákra, hagyjuk meg... |
2010-10-24 14:35:07 |
|
|
|
|
|
|
... készíteni, akkor több vérre lesz szükségünk. Az utóbbit reggelire szokták fogyasztani.
A tüdőt, májat, vesét, lépet, nyelvet, szívét, fejét, torkosát kiáztatjuk a vértől, aztán feltesszük főni az abároló lébe. A belekről leszedjük a zsiradékot, ez is belekerül a lébe. A nyelvet csak addig főzzük, míg a fehér réteget késsel le tudjuk kaparni. A vesét tisztítsuk meg a ví... |
2010-10-24 10:28:09 |
|
|
|
|
|
|
Apokalipszis 2012 - Egely György tanulmánya
Egely György: Apokalipszis: már 2012-ben?
Összefoglalás: Ez a tanulmány négy részből áll.
Az elsőben bemutatjuk, hogy az energiaárak emelkedése miért és hogyan váltotta ki a társadalmi és gazdasági válságot, s megnézzük, milyen ,,játék" stratégiát követ az energiaipar, hogy űzték ki a piacga... |
2010-10-08 03:53:17 |
|
|
|
|
|
|
... Elkészítés: A húst felkockázzuk, és kb. 25 dkg zsíron fedő alatt pároljuk, só nélkül. A májat is felkockázzuk, félretesszük. A hagymát karikára vagdaljuk, és annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. A főzőlébe tegyük bele a babérlevelet, majd ha a hagyma megpuhult, sóval, cukorral és ecettel ízesítsük. Ez idő alatt a hús is megpuhult, most tesszük rá a felkockázott májat, megh... |
2010-09-22 05:10:26 |
|
|
|
|