|
|
|
... Szilvia
Hozzávalók:
1700 g krumpli (kockákra vágva)
5 k liszt (daraliszt)
50 g zsír
só
hagyma
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és feltesszük főzni annyi vízben, ami ellepi. Megsózzuk és 20 perc alatt puhára főzzük.
A tűzről levéve pépesítjük (krumplitörővel vagy botmixerrel) és hozzáadjuk a l... |
2014-12-09 17:03:49 |
|
|
|
|
|
|
... csapott k. liszt
5 db tojás
5 dkg mazsola
Továbbá:
20×30 cm-es tepsi vajjal kikenve,morzsával megszórva
Elkészítése:
A megmosott rizst fele cukorral feltesszük főni a tejjel,kevergetjük,hogy le ne égjen,közben bele szórjuk a mazsolát is.
Addig főzzük,míg teljesen el fövi a levet.
Lefedjük fedővel,gőzében párolódjon.
Kihűtjük... |
|
2014-11-28 08:58:53 |
|
|
|
|
|
|
... nagyobb méretű lakásra a rendelkezésre álló fűtőművi és a hálózati kapacitás nagyobb hányada jut. Vagyis szerintük ez indokolja a magasabb alapdíjat.
Megint elgondolkodtunk. Feltesszük, a gáznál és az áramnál is jellemzően nagyobb kapacitás jut a nagyobb lakásokra. Ezeknél a szolgáltatásoknál mégis egységes az alapdíj...
A panellakók számon kérik az ígéretet
|... |
2014-11-20 16:45:58 |
|
|
|
|
|
|
... ml libazsír
50 ml víz
Só ízlés szerint
1 csokor apróra vágott petrezselyem
1/4 kis k. gyömbér
Elkészítése
A megtisztított libaaprólékot hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, leszedjük a leves habját. Ezután beletesszük a megtisztított vöröshagymát, paprikát, fokhagymát, petrezselymet, majd fűszerezzük borssal, gyömbérrel, babérlevéllel, és ... |
|
2014-11-13 16:09:06 |
|
|
|
|
|
|
... hosszabb ideig eláll.
Naspolyalekvár
1 kg teljesen érett naspolya, 2 dl vörösbor, 100 g cukor, 5 g benzoesavas nátrium, 60 g zselatin.
A naspolyát héjastól, magostól a borban feltesszük főni.
Ha megpuhult, leszűrjük és félretesszük a levét.
A gyümölcsöt szitán áttörjük.
A gyümölcspéphez tesszük a cukrot, benzoesavas nátriumot és még egyszer felfőzzük.... |
|
2014-11-13 12:18:50 |
|
|
|
|
|
|
... gomba
2 vöröshagyma
20 dkg zsír
1 kávéskanál őrölt bors
1 csokor petrezselyem zöld
5 dkg só
20 zöldpaprika
Az aprólékot feldaraboljuk és hideg vízben feltesszük főzni. A zöldségeket karikára vágjuk, s miután a hús megpuhult, hozzáadjuk. Zsíron üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, petrezselymet, a gombát, és a rizst. Mindezt fölengedjük a f... |
2014-11-11 14:16:38 |
|
|
|
|
|
|
... tölteléket)
Amíg pihen a tészta, megpucolunk 2 közepes méretű almát, és apróra felkockázzuk. Megszórjuk a cukorral, ízlés szerint fahéjjal, rálocsoljuk a citromlevet, és 1 dl vizet adunk hozzá. Feltesszük főni. Nem kell sokáig, ha felforrt még pár percig kevergetjük, majd 1 k vaníliás pudingport egy nagyon kevés vízzel csomómentesre keverünk, és hozzáadjuk az almához. J... |
2014-11-11 14:07:48 |
|
|
|
|
|
|
... megkenjük nutellával (forró vízbe téve könnyen kenhető), majd megszórjuk darált dióval (jól belenyomkodjuk).
1 dl tejben elkeverjük a pudingporokat. A maradék tejet a cukorral feltesszük forrni, majd hozzáöntjük a pudingos tejet, és sűrűsödésig keverjük. Levesszük a gázról, robotgéppel hozzákeverjük a margarint.
A krém kicsit kevesebb, mint a feléhez keverjük a t... |
2014-11-09 14:11:56 |
|
|
|
|
|
|
... olaj
1 teás k őrölt pirospaprika
2 dl tejföl
2,5 liter víz
Elkészítése:
A káposztát hideg vízben átmossuk, kicsavarjuk és 2,5 liter vízben feltesszük főni. A kolbászt karikára, a tarját apró kockára vágjuk.
A megtisztított sárgarépát vékonyra karikázzuk. A kolbászt és a tarját a leveshez adjuk, ízesítjük a fűszerekkel (s... |
2014-11-06 16:49:28 |
|
|
|
|
|
|
... tűzön főzzük. Kicsit besűrűsödik. A kihűlt sziruphoz adjuk a 3 k rumot.
Csokiöntethez a hozzávalókat felfőzzük, majd a végén beleöntjük a rumot.
Vaníliakrémhez a tejet feltesszük forrni. Kevés hideg tejjel kikeverjük a pudingot, a cukrokat és a tojássárgáját, majd a forrásban lévő tejhez öntjük. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, és a még forró krémmel óvatos... |
2014-10-13 08:18:40 |
|
|
|
|