|
|
|
... tojássárgája
25 dkg sonka
25 dkg növényi sajt
zsír
só
bors
Elkészítés:
A cukkiniket jól megmossuk, a végeit levágjuk, egy tálcára vékony (5-6 mm) szeletekre felvagdossuk, enyhén megszórjuk sóval és borssal, jól összekeverjük.
Tehát nem egyesével, sózunk, borsozunk.
Félretesszük, egy jénait vagy magasabb falú tepsit kizsírozunk. ... |
2023-09-03 11:23:47 |
|
|
|
|
|
|
... bors
Elkészítése:
A húst megmossuk és átkenjük a fűszerekkel, majd kevés olajon megsütjük. A póréhagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, egy másik serpenyőben üvegesre sütjük. A paradicsomot meghámozzuk és összeturmixoljuk, hozzáadjuk a csípős szó... |
|
2018-05-21 15:42:06 |
|
|
|
|
|
|
... összehajtogatjuk, 1 cm vastagra nyújtjuk, és még kétszer hajtogatjuk, közben mindig legalább 20 percet pihentetjük. Az utolsó pihentetés után fél cm vastagra nyújtjuk, forró késsel felvagdossuk 4 cm széles és 7 cm hosszú darabokra. Mindegyik tésztadarabra egy diónyi lekvárt rakunk. Fél-behajtjuk, megszórjuk cukros mandulával vagy vagdalt dióval. Sütés előtt két órát pihentetjük hi... |
2017-12-12 10:23:28 |
|
|
|
|
|
|
... összedolgozzuk. Ezt követően kettőbe osztjuk és kinyújtjuk. Az egyik tésztát kivajazott sütőformába simítjuk, megszórjuk a zsemlemorzsával, hogy ne ázzon át. A szilvát kimagvazzuk és felvagdossuk. A cukrot és a fahéjt összekeverjük, ezzel megszórjuk a szilvát, majd az egészet a tésztára halmozzuk. Beborítjuk a másik tésztával és megszórjuk fahéjas cukorral. 30 perc alatt 180 fokon... |
|
2017-03-10 11:10:43 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál sör
só, bors
Elkészítése:
A burgonyát megmossuk és héjastól főzzük 15-20 percen át. Majd meghámozzuk és felszeleteljük. A hagymát is megtisztítjuk és felvagdossuk, hozzákeverjük. Az olívaolajat, a mustárt, a balzsamecetet és a sört összekeverjük, majd ráöntjük a burgonyára, hogy mindenhol érje. Sózzuk és borsozzuk és tepsibe tesszük. 20 perc alatt... |
|
2016-05-18 07:54:05 |
|
|
|
|
|
|
... tyúkhúsleveskocka
friss petrezselyemzöld
25 dkg sonka
1 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt
só, bors
olaj
Elkészítése:
A rizst fűszeres vízben megfőzzük. A petrezselymet felvagdossuk és hozzákeverjük, majd kiolajozott, hőálló edénybe tesszük. Rákenjük a tejfölt és a felaprított sonkát ráhalmozzuk. Megszórjuk a reszelt sajttal és 180 fokos sütőben ... |
2016-01-11 11:42:26 |
|
|
|
|
|
|
... felére kis halmocskákat rakunk őrölt, főtt és zsíron pirított marha- vagy sertéstüdőből, amelybe 1-2 tojássárgáját is kevertünk. A tészta másik felét ráhajtjuk és derelyemetélővel felvagdossuk, mint a rendes derelyét. Kicsit tovább kell főzni a levesben, mint a rendes metéltet, vagy a laskát.
Lebbencs készítés
Egy kg liszthez 2 tojást veszünk és annyi vizet, hogy j... |
2016-01-07 09:32:24 |
|
|
|
|
|
|
... sör
só, bors
Elkészítése:
A burgonyát megmossuk és héjastól főzzük 15-20 percen át. Majd meghámozzuk és felszeleteljük. A hagymát is megtisztítjuk és felvagdossuk, hozzákeverjük. Az olívaolajat, a mustárt, a balzsamecetet és a sört összekeverjük, majd ráöntjük a burgonyára, hogy mindenhol érje. Sózzuk és borsozzuk és tepsibe tesszük. 20 perc alatt 18... |
2015-12-10 13:02:23 |
|
|
|
|
|
|
... összehajtogatjuk, 1 cm vastagra nyújtjuk, és még kétszer hajtogatjuk, közben mindig
legalább 20 percet pihentetjük. Az utolsó pihentetés után fél cm vastagra nyújtjuk, forró késsel
felvagdossuk 4 cm széles és 7 cm hosszú darabokra. Mindegyik tésztadarabra egy diónyi lekvárt rakunk.
Fél-behajtjuk, megszórjuk cukros mandulával vagy vagdalt dióval. Sütés előtt két órát... |
2015-10-22 14:44:35 |
|
|
|
|
|
|
... összehajtogatjuk, 1 cm vastagra nyújtjuk, és még kétszer hajtogatjuk, közben mindig legalább 20 percet pihentetjük. Az utolsó pihentetés után fél cm vastagra nyújtjuk, forró késsel felvagdossuk 4 cm széles és 7 cm hosszú darabokra. Mindegyik tésztadarabra egy diónyi lekvárt rakunk. Fél-behajtjuk, megszórjuk cukros mandulával vagy vagdalt dióval. Sütés előtt két órát pihentetjük hi... |
2015-10-14 12:50:57 |
|
|
|
|