Belépés
Lehet készíteni
... finom szűrőn át szűrjük. Kiforrázott, lehetőleg hosszú nyakú üvegekbe töltjük, de csak öthatod részig. Minden egyes üvegbe késhegynyi tartósítószert szórunk, és azonnal ledugaszoljuk. Ha csak két-három hónapra akarjuk eltenni, akkor azonmód a kamra legsötétebb polcára állíthatjuk, ha azonban egész télen szeretnénk belőle fogyasztani, akkor nedves gőzben csírátl...
2011-05-21 08:23:44
Bodza
... citromot és citrompótlót, letakarva hagyjuk egy-két napig állni, majd szűrjük le. Az üvegekbe töltött lé tetejére tegyünk egy mokkáskanálnyi benzoesavas nátriumot, majd az üvegeket dugaszoljuk le, és tegyük hideg helyre.
Használatkor az üveg tetejéről egy ujjnyit öntsünk le, ebben töményen van a konzerválószer, a többit pedig jól lehűtve, esetleg szódavízzel hígítva fogy...
2011-05-21 08:12:20
Borban párolt balatoni süll
......... homármártással

Hozzávalók 4 személyre: 240 g süllőfilé • 120 g lazacfilé • 80 g tenger gyümölcsei • 50 g vaj • 2 dl
tej­szín • 4 tojássárgája • 1 egész tojás 100 g sárgarépa • 40 g parajlevél • 1 cso­kor kapor • 1 dl fehérbor • 30 g
homár­paszta • só • szerecsendió
...
2010-11-27 17:30:14
Paprikalekvár sótlanul
Paprikalekvár sótlanul
......................

A jól megmosott, megszárított és magházuktól megtisztított, hibátlan,
húsos paradicsompaprikákat a húsdarálón átdaráljuk, és gyenge tûzön,
gyakran kevergetve, sûrûre főzzük. Kis üvegekbe töltjük, lekötjük
és a víz forrásától számítva 15 percig gőzöljük. (Azért tegyük kis
üv...
2010-11-04 21:34:16
Ízesítõ paprikából és par
Ízesítő paprikából és paradicsomból
...................................

Három kg húsos zöldpaprikát kicsumázunk és ereit bennhagyva jól
megmosunk, lecsurgatunk. Egy kg paradicsomot meghámozunk és a
paprikával együtt megdarálunk húsdarálón, majd lekvár sûrûségûre
főzünk. Hozzákeverünk egy késhegynyi szalicilt, kisebb üvegekb...
2010-11-04 21:33:35
"Piroska" (erdélyi ízesített p
..."Piroska" (erdélyi ízesített paradicsom)
.................................... ....

Érett, de nem puha, ép paradicsomokat megmosunk, megtörölgetünk, és
a rácsra téve a sütőben megsütünk. A rács alá tegyünk tepsit, hogy a
paradicsom leve erre csepegjen. Ha a paradicsom sülni kezd, tegyünk
mellé megtisztított és félbevágott hagymákat, és kicsumázo...
2010-11-04 21:33:11
Zöldségkeverék sótlanul
Zöldségkeverék sótlanul
.......................

A jól megmosott, megtisztított sárgarépát, petrezselyemgyökeret,
zellergumót, pasztinákot, karalábét tetszés szerinti arányban a
tormareszelőn megreszeljük, és szorosan kis üvegekbe nyomkodjuk, kb.
az üveg háromnegyed részéig. Ezután az üvegeket annyi olajjal vagy
olvasztott zsírral öntjük f...
2010-11-04 21:32:03
Ételízesítõ
Ételízesítő
...........

Egyenlő mennyiségû sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert,
karalábét és vöröshagymát (ez lehet kevesebb is) jól megmosva,
megtisztítva apróra vágunk, és nagyon kevés vízben vagy gőzben
egészen puhára párolunk, majd átdarálunk (elturmixolunk). Minden kg
zöldségpéphez 10 dkg sót keverünk. A pépet né...
2010-11-04 21:31:39
Padlizsános lecsó
Padlizsános lecsó
.................

Három nagyobb padlizsánt a tûzhely lapján minden oldalán átsütünk,
amíg a héja megbarnul, majd rozsdamentes késsel lehámozzuk és
feldaraboljuk. 8-10 paradicsompaprikát megmosva kicsumázunk, és
nyersen ledaráljunk. Fél kg megtisztított hagymát apróra vágunk,
másfél dl olajban megpárolunk, hozzáadjuk a pa...
2010-11-04 21:31:20
Lecsó 2.
Lecsó 2.
........

2 kg zöldpaprikához 1 kg paradicsomot veszünk. A zöldpaprikát
kicsumázva karikára vágjuk és forró sós vízzel leforrázzuk, a
paradicsomot pedig szûrőkanálba téve forró vízbe mártjuk, és miután
héját lehúztuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A kissé megpuhult
paprikát leszûrjük, lecsurgatjuk. Az üvegbe egy réteg...
2010-11-04 21:30:33
1 2 3 4 
Címkék: kamra legsötétebb, üvegekbe töltött, mokkáskanálnyi benzoesavas, üvegeket dugaszoljuk, üveg tetejér&#245, ujjnyit öntsünk, többit pedig, húsdarálón átdaráljuk, késhegynyi szalicilt, rácsra téve, paradicsom sülni, üveg háromnegyed, üvegeket annyi, héja megbarnul, kissé megpuhult, tartósítószert, zöldpaprikához, megtörölgetünk, paradicsomokat, konzerválószer, zöldségkeverék, homármártással, mokkáskanálnyi, megtisztított, paradicsomból, hozzákeverünk, zöldségpéphez, ledugaszoljuk, paprikalekvár, elturmixolunk, feldaraboljuk, paradicsomot, lecsurgatjuk, zöldpaprikát, megszárított, lecsurgatunk, megreszeljük, rozsdamentes, tojássárgája, megtisztítva, használatkor, citrompótlót, szerecsendió, vöröshagymát, zellergumót, pasztinákot, fogyasztani, megdarálunk, benzoesavas, félbevágott, kicsumázunk, dugaszoljuk, legsötétebb, állíthatjuk, ledaráljunk, háromnegyed, megpárolunk, padlizsános, kiforrázott, leforrázzuk, magházuktól, szódavízzel, tormareszel, meghámozunk, átdaráljuk, paradicsom, kevergetve, húsdarálón, kicsumázva,
© 2013 TVN.HU Kft.