Regisztráció  Belépés
A túlvilág küszöbén – részlet Nyirő József írásából
... háborús bűnös, aki nem tud teljesen megfulladni. Kietlen, szörnyűséges állapot. És azóta nincs elég levegő a világon számomra.
Így kezdődött és így indult meg a küzdelem köztem és a fenyegető halál között, mely immár nyolcadik hónapja folyik, de a fojtogató kegyetlen kezet nem sikerült letépnem magamról.
Az öreg kaszás azonban alaposan felrántott az ágyamból. Kiderült, h...
2018-09-22 23:12:39
Garázdaság miatt indult eljárás egy pécsi iskolánál történt incidens miatt
...
A Pécsi Újság.hu információi szerint egy fegyvernek látszó tárggyal fenyegetőzött egy férfi az Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskolánál. Azt írták: kommandósok fogták el a férfit, akinél nem találtak "éles fegyvert".
A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére az esetről csak annyit közölt, hogy garázdaság ...
2018-09-21 11:37:24
Szép írások
... jajveszékelve futkározunk a suhintások alatt, nehogy elverje hátsónkat a pálcával.
Ilyenek azok az emberek is, akiknek megnyílunk. Nem növesztik tovább téves igazunkat, hanem, ha kell, fenyegető ábrázattal mondják: kapj észhez! Máskor meg magasztos alázattal terelnek a célok felé.

Ebben az összevissza életben nem is tudhatjuk melyik a szeretet simogató fuvallata....
2018-09-20 21:18:24
A Nemzeti Múzeumban látható az idei World Press Photo kiállítás
... több konfliktuszónájából érkeztek már nyertes képek a korábbi World Press Photo pályázatokra is.
Csatlakozott azonban egy új kategória is, amely elsősorban a természeti környezetet fenyegető veszélyeket mutatja be - közölte Révész Tamás.
Erik Jager, a kiállítás kurátora hangsúlyozta, hogy csodálatos otthonra talált Magyarországon a World Press Photo anyaga, melyet a vilá...
2018-09-20 16:53:10
Devizahitel - Uniós bíróság: nem elégséges, ha egy kölcsönszerződés általánosságban ír az árfolyamkockázatról
... elrendelték, hogy a Magyar Nemzeti Bank által meghatározott árfolyamot kell alkalmazni. Az új törvények azonban fenntartották a magyar forintnak a svájci frankkal szembeni leértékelődése esetén fenyegető árfolyamkockázatnak a fogyasztóra terhelését.
A bíróság hozzátette, a jogalkotó érdemben nem változtatta meg a devizahitel-szerződések azon rendelkezéseit, amelyek szerint a ...
2018-09-20 13:12:23
Az ukrán külügyminiszter nem zárja ki a beregszászi magyar konzul kiutasítását
... állítólagos videofelvételről Olena Hitljanszka, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) sajtószóvivője az Unian ukrán hírügynökség érdeklődésére elmondta: "mi mindig nyíltan beszéltünk ezekről a fenyegető folyamatokról, de az ukrán törvények nem állapítanak meg büntetőjogi felelősséget a kettős állampolgárságért".

A prozak.info kárpátaljai hírportál szerint a magyar diplo...
2018-09-19 23:06:55
Az Andrássy 60 orvosai
A közkedvelt gyermekkönyvíró nem hétköznapi családtörténeteAz ÁVH orvosai nem gyógyítottak, feladatuk a vádlottak megtörése volt. Egyikük, Janikovszky Béla volt feleségét is zártosztályra küldte, de vezetéknevét nem innen ismerjük.
...
2018-09-19 22:08:15
Vádat emeltek egy őröket fenyegető szegedi fogvatartott ellen
...
Serfőző Katalin közölte, a 28 éves férfit erőszakos többszörös visszaesőként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolják.
A fogvatartott 2015 decembere óta tölti börtönbüntetését. Tavaly szeptember 6-án a szegedi börtönben orvosi rendelésre várt, ahol dulakodás alakult ki közte és a többi fogvatartott között. Az őrök...
2018-09-14 10:11:14
Páncélvonat, Lenin-fiúk, komisszárok... EU-Tanácsköztársaság
... kontinens természetes ereje és egészséges ösztöne még elhatalmasodása előtt megszűntesse azt a fenyegetést, amely Európa halálos végzete ma már.

Az ,,európai" Európát fenyegető ,,hatalmi csoport" lényegében 1914-ben, vagy 1941-ben sem volt más, mint ma... (...) ,,A jelenlegi külpolitikai tevékenység ugyanaz, mint húsz év előtt, vagy negyvenöt é...
2018-09-12 19:30:27
Sargentini-jelentés - Lengyel értelmiségi szolidaritás Magyarországgal
...
A mások mellett a Lengyel Újságírók Szövetsége (SDP) elnöke, Krzysztof Skowronski által jegyzett levélben az uniós joggal való visszaélésnek minősítik a Magyarországot fenyegető eljárást.
"Egy szuverén és demokratikus országot támadnak, amiért demokratikusan és önállóan megválasztja vezetését (...), amiért szabadságát és hagyományát védi, amiért őrzi határait, amiért sza...
2018-09-11 22:43:53
1 2 3 .............325 326 .......487 488 ......649 650 651 
Címkék: Nyirő József, Nemzeti Múzeumban, World Press Photo, Pécsi Újság, Apáczai Csere János Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskolánál, Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, Révész Tamás, Erik Jager, Magyar Nemzeti Bank, Olena Hitljanszka, Ukrán Biztonsági Szolgálat, Janikovszky Béla, Serfőző Katalin, Lengyel Újságírók Szövetsége, Krzysztof Skowronski, túlvilág küszöbén, pécsi iskolánál, idei World, kölcsönszerződés általánosságban, ukrán külügyminiszter, beregszászi magyar, őröket fenyegető, világon számomra, küzdelem köztem, fenyegető halál, fojtogató kegyetlen, öreg kaszás, fegyvernek látszó, esetről csak, suhintások alatt, célok felé, összevissza életben, szeretet simogató, korábbi World, természeti környezetet, kiállítás kurátora, magyar forintnak, svájci frankkal, fogyasztóra terhelését, bíróság hozzátette, jogalkotó érdemben, fenyegető folyamatokról, ukrán törvények, kettős állampolgárságért, magyar diplo, közkedvelt gyermekkönyvíró, vádlottak megtörése, fogvatartott 2015, szegedi börtönben,
© 2013 TVN.HU Kft.