|
|
|
... kockázatával.
Egy tanulmány arról számolt be, hogy a rendszeres teázás és a citrusfélék rendszeres fogyasztása csökkentheti a petefészekrák kockázatait. Mind a citrusfélék, mind a teák nagy mennyiségű flavonoidokat tartalmaznak, amelyek megakadályozzák, hogy sejtkárosodások alakuljanak ki az oxidatív stressz következtében, illetve a gyulladás ellen is hathatós védelmet ... |
2023-12-25 23:15:14 |
|
|
|
|
|
|
Mik azok a fitonutriensek, és miért érdemes többet fogyasztanunk belőlük?
A fitonutriensek számos módon támogathatják egészségünket. Tudjunk meg többet az egyes típusokról, azok jótékony hatásairól, valamint leggazdagabb forrásaikról!
Mik azok a fitonutriensek?
A fitonutriensek olyan, a növények által előállított, természetes vegyületek, melyek elsődlege... |
|
2023-01-05 23:00:40 |
|
|
|
|
|
|
... válogatunk a szebbnél szebb áruk között.
A kutatási eredmények azt mutatják, hogy mindenképpen helyezzük előtérbe azokat a zöldségeket és gyümölcsöket, amelyek gazdag forrásai a flavonoidoknak, merthogy ezek a vegyületek nagyon hatékonyak lehetnek a feledékenység elkerülésében.
A rendszeres, azaz a napi flavonoidfogyasztás mintegy 22 százalékkal csökkenteni t... |
2022-11-24 22:44:15 |
|
|
|
|
|
|
... kakaó ugyanis segít megnövelni az endorfin- és a szerotoninhormonok termelődését az agyban, ami csökkenti a depresszió és a szorongás kellemetlen tüneteit.
A csokoládé és a kakaó flavonokban is gazdag, amelyek pozitívan hatnak a végrehajtó funkciókra és a memóriára is. A flavonok mindezeken kívül javítják a gondolkodási készségeket is. A kakaó lehetővé teszi, hogy az ag... |
|
2022-08-10 22:53:37 |
|
|
|
|
|
|
A C-vitamin életünk és étrendünk fontos részét képezi. A citrus bioflavonoidok a flavonoidok nagy családjába tartoznak, melyeknek számos pozitív hatása van az emberi egészségre nézve. Ezek az erős antioxidánsok segítenek megvédeni a szervezetet a különféle fertőzésektől és betegségektől.
A citrusfélékben leggyakrabban megtalálható bioflavonoidokhoz tartozik a kvercetin, ... |
|
2022-02-08 21:44:11 |
|
|
|
|
|
|
... elmondhatjuk, hogy talán a legegészségesebbek a citrusos gyümölcsök, a narancs, a citrom, a lime, a mandarin és a grapefruit. Tele vannak C-vitaminnal, fitonutriensekkel, például karotinoidokkal, flavonoidokkal és polifenolakkal.
A citrusfélék olyan bioaktív vegyületeket is tartalmaznak, mint a flavonok. Ezek természetes védelmet jelentenek az emberi szervezet számára a... |
2021-12-25 20:06:15 |
|
|
|
|
|
|
... miatt.
A Ginkgo bilobának nagyon sok pozitív hatása van, hiszen pozitívan hat a perifériás keringési rendszerre, de használható még fülzúgás és memóriazavar esetén is. A gyógynövény levele flavonban és flavonol glikozidokban gazdag, ezen kívül aszkorbinsavat is nagy mennyiségben tartalmaz, ami szintén jó hatással van a keringésre.
A másik nagyszerű gyógynövén... |
2021-10-31 19:54:10 |
|
|
|
|
|
|
... olyan embereket vontak be, akiknek tesztfeladatokat kellett megoldaniuk. A feladat elvégzése előtt mindenkinek meg kellett innia egy csésze kakaót. Bebizonyosodott, hogy a kakaóban lévő flavonok pozitívan hatottak az erek állapotára, így jelentősen csökkenthetik az olyan mentális stresszel összefüggő betegségeket, mint a szívroham vagy a stroke.
A flavonokban gazdag kak... |
2021-09-10 21:49:05 |
|
|
|
|
|
|
Nemcsak a fogyást segíti, de csökkenti a gyulladást és a rák kockázatát is: 15 flavonoidban gazdag étel
A flavonoidok rendkívül hasznosak a szervezet számára.
A flavonoidok elsősorban a növényekben megtalálható vegyületek, amelyek a sejtekben alap... |
2021-06-14 22:04:18 |
|
|
|
|
|
|
... fitonutrienseket is tartalmaz, amelyek szintén aktívan veszik fel a harcot a rákos sejtekkel szemben.
Az uborka olyan antioxidánsokkal van tele, mint a C-vitamin és a béta- karotin. Egy flavonoidot, a kvercetint is tartalmaz, amely szintén hozzájárul a rákos betegségek megelőzéséhez, illetve csökkenti a szívbetegségek és más krónikus betegségek kialakulásának kockázatát... |
2021-05-31 21:49:13 |
|
|
|
|