|
|
|
Párolt fogastekercs padlizsános raguval
Hozzávalók:
4 darab fogasfilé
kevés só
bors
fél citrom
kevés fehérbor
pici fehérborecet
2 babérlevél
2 gerezd fokhagyma
1/2 db sárgarépa
1/2 db vöröshagyma
1/2 db zeller
A padlizsános raguhoz:
1 padlizsán
... |
2017-11-23 23:19:33 |
|
|
|
|
|
|
... szorosan becsomagoljuk, és végeit összekötjük. Lábasban vizet forralunk, a nyers sárgarépával, a vöröshagymával, a citromlével meg a fehérborral ízesítjük, a babérlevéllel fűszerezzük. A fogastekercset belefektetjük, és kis lángon 20-25 percig főzzük. A léből kiemelve tepsire tesszük, kissé hűlni hagyjuk, végül deszkát borítunk rá, súlyokat vagy dobozos tejet, üdítőt rakunk a tete... |
|
2011-03-19 18:34:41 |
|
|
|
|
|
|
...-
Juhászné Szunyogh Mária [Mar...
Biryani másképp
Hozzávalók (6-8 sz.): 1,3 kg csirkehús; a csirkéhez: 2,5 ek olaj, 2 nagy hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 db gyömbér (kb.2 cm), ½ kk chilipor, ½ kk bors, ½ kk kurkuma, 1 kk őrölt kömény, 1 kk só, 2 paradicsom, 2 ek joghurt, 2 ek aprított mentalevél, &fr... |
2011-03-19 16:34:39 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 2 kg fogas vagy süllő, 1 közepes fej hagyma, 15 dkg vegyes zöldség, 1 citrom, 3 dkg zselatin, só, egész bors, babérlevél, fehérbor
Elkészítése: A megtisztított, felszeletelt hagymát, és a karikára vágott vegyes zöldséget, 1 liter vízben feltesszük főni. Sóval, egész borssal, babérlevéllel és citrommal ízesítjük. A halakat kibelezzük, a húst lef... |
|
2010-12-10 05:14:07 |
|
|
|
|