Regisztráció  Belépés
Ismét nemzetközi hírű kutatókkal találkozhatnak a Szegedi Tudós Akadémia növendékei
... és tart előadást az élettudományok iránt érdeklődő középiskolásoknak és egyetemistáknak. A találkozó keretében a diákok laboratóriumi gyakorlatokon, előadásokon és szemináriumi foglalkozásokon is részt vesznek.
A tudósakadémiát Szent-Györgyi Albert Nobel-díjának 75. évfordulójához kapcsolódva hozták létre, hogy újra vonzóvá tegye a fiatalok számára a tudományos életpályát. El...
2018-03-20 07:05:03
Március 15. - Számos programra várják a családokat
... lehet, hanem meg is lehet tanulni a nemzeti ünnepen.
A Szentháromság téren 10 órától koncertek és gyermekprogramok lesznek, a Táncsics-börtönben különböző vetélkedőkön, kézműves foglalkozásokon lehet részt venni.
A Hadtörténeti Intézet és Múzeumban idén is Forradalmi forgatag címmel rendezik meg az ünnepi programokat. Ott is lesz táncház, színházi előadást, csatabemutató...
2018-03-15 07:04:38
Speciális vendégházat épít a Miskolci Autista Alapítvány
... foglalkoztatnak majd, elsősorban a vendégfogadásban, az étkeztetésben, az állattartásban, vendégváró aszalványok, lekvárok, befőttek készítésében, kézműves hagyományőrző és terápiás foglalkozásokon, valamint a Miskolc és környékbeli turisztikai látványosságok megismertetésében vállalnak szerepet.
A farm terápiás jelleggel működik majd, ezért szemléletformáló rendezvények is s...
2018-03-13 12:41:39
Madármentő tábor 2018
... besegíthetsz. Madárfotós lesünkben akár hajnalban is fotózhatsz! A halastavi madárles túrán, a Hortobágy folyó melletti Vadasparkban pedig bele leshetsz a pusztai élet titkaiba. A kézműves foglalkozásokon pedig a kézműves mesterségekkel ismerkedhetsz meg.

Részvételi díj:

30 000 Ft/fő mely tartalmazza a szállás, étkezés és a programok, belépők költségeit....
2018-03-10 22:27:33
Egy finn kutató szerint a moldvai csángók igénylik anyanyelvük újraélesztését
... tanszéke mesteri programjának a hallgatója, aki a moldvai csángómagyar oktatási programból nőtt ki és jutott el a kolozsvári egyetemre. Ő ugyanis úgy tud részt venni a gyerekekkel való foglalkozásokon, hogy nem tekintik idegennek.
A kutató szerint az lenne a kívánatos, hogy megmaradjon a csángó nyelvjárás Moldvában, de e nyelvjárás beszélői az irodalmi magyar nyelv alapjait i...
2018-03-01 19:12:43
Ingyenes konduktív szűrővizsgálatot tart a Semmelweis Egyetem Pető András Kara
... esetben az első vizsgálat során megbeszélik azt is a szülővel, hogy milyen segítségre van szüksége a gyermeknek a személyre szabott fejlesztés mielőbbi megkezdéséhez. A későbbi foglalkozásokon a szülők, családok a pszichoedukáció során megtanulják, hogyan tudják aktívan segíteni a gyerekek optimális pszichomotoros fejlődését.
Közölték, a szakszolgálat átlagosan havi 250 gyerm...
2018-01-12 11:52:18
Egy óvónő őszinte, nyers véleménye az óvodák helyzetéről
... szüksége, mert ebből meríti biztonságérzetét. Az óvónő továbbá kellő időre felöltözteti, előkészíti, meguzsonnáztatja a kisgyermekeket, hogy részt tudjanak venni mindenféle délutáni foglalkozásokon: úszáson, nyelvórán, néptáncon, stb.

Miért is? Mert ezeket a délutáni foglalkozásokat igénylik a kisgyermekek ebben a korban? Nem. Jobb meggyőződésünk ellenére tesszük ez...
2018-01-09 16:37:08
Adománygyűjtő akciókat indít a református szeretetszolgálat adventben
... továbbá a szíriai vasárnapi iskola programra. A Közel-Keleti Protestáns Egyházak által koordinált program a háború sújtotta országban élő, traumatizált fiataloknak segít különböző foglalkozásokon. A Magyarországi Református Egyház tervei szerint ötmillió forinttal támogatja a programot a svájci egyházak segélyszervezetén keresztül.
Hozzátette: a gyűjtést a reformáció 500. év...
2017-11-23 22:27:34
SZÍVBETEGSÉG ELLEN jóga PLUSZ AEROBIK?
... 240-en jógáztak, a többi 285 mindkét mozgásformát alkalmazta.

Mindegyik csoport javulást látott a szívbetegség rizikófaktorai terén, miután hat hónapon át részt vettek a foglalkozásokon.

A vérnyomás jelentősen csökkent a csak aerobikot, illetve csak jógát végző csoportban egyaránt.

A teljes koleszterin-, triglicerid-szintet és LDL (,,rosszR...
2017-11-17 20:43:46
Emmi: egymilliárd forinttal támogatja a kormány a szociális ágazatban dolgozók lelki egészségének megőrzését
...
A szociális munka napján kiadott közleményben ismertetik: a támogatás révén a következő három évben országszerte 15 ezren vehetnek részt személyiségfejlesztő foglalkozásokon. Egyenként 7 alkalommal, 30 órában lesz lehetőség a részvételre.
A közlemény hangsúlyozza: megújul a szociális ágazat képzési, továbbképzési programja, erre 12 milliárd forintot fordít a kormány. A ...
2017-11-12 10:01:24
1 2 3 .......23 24 ...34 35 ...45 46 47 
Címkék: Szegedi Tudós Akadémia, Miskolci Autista Alapítvány, Semmelweis Egyetem Pető András Kara, SZÍVBETEGSÉG ELLEN, PLUSZ AEROBIK, Szent-Györgyi Albert Nobel-díjának, Hadtörténeti Intézet, Közel-Keleti Protestáns Egyházak, Magyarországi Református Egyház, finn kutató, moldvai csángók, óvónő őszinte, óvodák helyzetéről, református szeretetszolgálat, szociális ágazatban, élettudományok iránt, találkozó keretében, diákok laboratóriumi, tudósakadémiát Szent-Györgyi, fiatalok számára, tudományos életpályát, nemzeti ünnepen, ünnepi programokat, farm terápiás, halastavi madárles, pusztai élet, kézműves foglalkozásokon, kézműves mesterségekkel, moldvai csángómagyar, kolozsvári egyetemre, gyerekekkel való, kutató szerint, csángó nyelvjárás, irodalmi magyar, első vizsgálat, személyre szabott, későbbi foglalkozásokon, pszichoedukáció során, gyerekek optimális, szakszolgálat átlagosan, óvónő továbbá, délutáni foglalkozásokat, kisgyermekek ebben, szíriai vasárnapi, háború sújtotta, svájci egyházak,
© 2013 TVN.HU Kft.