Belépés
Zöldbab:
... inzulin jelenlétét a vérben. A zöldbab lényegesen könnyebben emészthető, mint a szárazbab. A száraz babhéj teája viszont jó vércukorcsökkentő, és vizelethajtó hatású.

Hogyan fogyasszuk?

Kezdetben a babnak inkább csak a magját fogyasztották, mert laktató hatásúnak bizonyult és sokáig eltartható volt, de a friss zöldbabból változatos ételek egész sora készíthet...
2009-08-01 23:07:19
Zöldborsó:
... C-vitamin van.
Ásványi anyagai közül a foszfor és a kálium van nagyobb, 1 mg fölötti mennyiségben, a mikroelemek közül a vas, cink, mangán és réz említésre méltó.

Hogyan fogyasszuk?

Fáradságosnak tűnő tisztítása miatt manapság alig valaki fogyasztja a zöldborsót nyersen. Régen inkább az volt a gond, hogy zöldborsófejtéskor hogyan lehet megőrizni a kifejt...
2009-08-01 23:05:39
Fejes saláta:
... hatását a levelek citromsav-tartalma adja. Nem árt tudni, hogy az üvegházban vagy a fóliasátorban termelt fejes saláta vitamintartalma alatta marad a szabadföldiének.

Hogyan fogyasszuk?

Friss felhasználásra alkalmas leginkább, leszedve gyorsan romlik. A fejes salátát többnyire nyersen fogyasztjuk. Szendvicsekhez natúr, sültekhez és például a tojásos galuskáho...
2009-08-01 23:02:53
bácskai halpaprikás !
... tegyük ...
2009-07-31 13:52:52
Patisszon:
... tartalmaz.
A tökmag közismert húgyúti gyógyító hatása a kis patiszonmagvak sajátja is lehet. Tán még gyulladásgátló és antioxidáns voltában is osztozik a többi tökfélével.

Hogyan fogyasszuk?

Mag nélküli, fiatal termését leszedve főként savanyúságnak teszik el. Az uborkához hasonlóan otthon is lehet készíteni kovászos vagy ecetes patisszonnak. Enyhén édes...
2009-07-30 21:31:59
Petrezselyem:
... vesehomok kialakulásának megelőzésére is ajánlják.
Erős vízhajtó és vizelethajtó hatása miatt az áldott állapotú nők a petrezselyem fogyasztását ne vigyék túlzásba.

Hogyan fogyasszuk?

A frissen szedett petrezselyemzöld a hazai konyha egyik legnépszerűbb ételízesítője.
Sokan sokféleképpen hasznosítják.
A petrezselyemgyökér és annak lombja kiváló...
2009-07-30 21:29:55
Póréhagyma:
... koleszterinszint-csökkentő, értágító és vízhajtó. Enyhíti az asztmát, segít meghűléses bajok esetén, nyák- és köhögésoldó. Rákellenes növényi étrend fontos összetevője.

Hogyan fogyasszuk?

A hagymát földből szedett növény lévén mindig alaposan meg kell tisztítani, le kell mosni. Akkor friss, ha nincsenek rajta barna foltok, a hagymaszár ép. A hajszálgyökereket...
2009-07-30 21:28:11
Rebarbara:
... tisztítókúrák ideális eledele, de vigyázat; nagy dózisban bélnyálkahártya-irritációt, gyomor- és bélgörcsöket okozhat. Azt is feltételezik, hogy némi rákkeltő hatásuk van.

Hogyan fogyasszuk?

Étkezési célra csak a meghúsosodott levélnyél alkalmas. Fogyasztásánál is figyelembe kell venni egészségi hatásait: A rebarbarának két olyan összetevője van, ami miatt fo...
2009-07-30 21:19:13
Retek:
... étvágyat növelő, erősítő, vitaminban gazdag táplálék. Természetgyógyászok véleménye szerint hetente rendszeresen fogyasztva a retekfélék megelőzhetik az epekő képződését.

Hogyan fogyasszuk?

A "reggel méreg, délben étek, este orvosság" mondás nem szó szerint értelmezendő, inkább csak némi elővigyázatosságra, mértékletességre int. Egyébként is ez a népi bölcses...
2009-07-30 21:16:39
Rukola:
... termeszthető.

Miért jó?

A rukola nemcsak finom, hanem egészséges is, hiszen A-, C-, és K-vitamin-tartalma figyelemreméltó, de tartalmaz kalciumot és vasat is.

Hogyan fogyasszuk?

Jellegzetes íze talán leginkább mustárra, tormára, földimogyoróra emlékeztet.
Már pár szál rukolával is karakteressé tehetjük a salátákat, tésztaételeket....
2009-07-30 21:15:04
1 2 3 ........................156 157 ............234 235 .....270 271 272 ......311 312 313 
Címkék: zöldbab lényegesen, száraz babhéj, babnak inkább, magját fogyasztották, friss zöldbabból, mikroelemek közül, zöldborsót nyersen, üvegházban vagy, fóliasátorban termelt, fejes salátát, tojásos galuskáho, tökmag közismert, többi tökfélével, uborkához hasonlóan, áldott állapotú, petrezselyem fogyasztását, frissen szedett, hazai konyha, hagymát földből, meghúsosodott levélnyél, retekfélék megelőzhetik, epekő képződését, népi bölcses, rukola nemcsak, petrezselyemzöld, koleszterinszint, mértékletességre, szabadföldiének, figyelemreméltó, bélnyálkahártya, vitamintartalma, fogyasztásánál, patiszonmagvak, földimogyoróra, kialakulásának, szendvicsekhez, felhasználásra, gyulladásgátló, tésztaételeket, fogyasztották, legnépszerűbb, tisztítókúrák, ételízesítője, fóliasátorban, fáradságosnak, meghúsosodott, savanyúságnak, sokféleképpen, feltételezik, megelőzésére, rebarbarának, patisszonnak, megelőzhetik, hasznosítják, rendszeresen, vizelethajtó, petrezselyem, fogyasztását, értelmezendő, bélgörcsöket, karakteressé, termeszthető,
© 2013 TVN.HU Kft.