|
|
|
... felismerhető károkat okoz a csontozat szempontjából. Szilárd, erős csontozat nehezen képzelhető el a finomított lisztből készülő gabonatermékek huzamosabb ideig tartó fogyasztása esetén. Fogyasszunk teljes kiőrlésű lisztből készült finomságokat, mert azoknak kiemelkedő táplálkozástani szerepük van. Megfelelő arányban tartalmazzák a csontépítéshez szükséges alkotóelemek többségét.|... |
2009-09-01 08:23:06 |
|
|
|
|
|
|
... fenyegessen. Más kérdés, hogy az emberi szervezetben olyan védőmechanizmus működik, amely megakadályozza, hogy az egészségre veszélyes mennyiségű kapszaicint tartalmazó élelmiszert fogyasszunk el. Azért ha egy nagy adag lecsó után rosszul érezzük magunkat, légzési panaszaink vannak, esetleg hányingerünk támad, akkor kezdhetünk gyanakodni.
A paprika csípősségének mérésér... |
|
2009-08-31 13:29:54 |
|
|
|
|
|
|
... bír.
Napi adagolás:
Ha emésztőszervi problémákra iszunk gyógynövényből készült teát, azt mindig éhgyomorra, étkezés előtt fél órával tegyük. Körülbelül egy bögrével, azaz 2 dl-t fogyasszunk. Más egészségügyi problémánál naponta többször is lehet ilyen teát iszogatni. Amennyiben egyszerre főzzük le a napi mennyiséget, forrázzunk le egy evőkanálnyi gyógyfüvet e... |
|
2009-08-31 02:12:33 |
|
|
|
|
|
|
... baromfi, a tenger gyümölcsei, és a sovány húsok.
- Egy kis falat szénhidrát 3-4 órával az étkezések után, és egy órával az étkezések előtt. A gyomrunk legyen üres, és ne fogyasszunk fehérjét az étkezések között. A szénhidrát legyen jól emészthető: egy-két falat sütemény, keksz, vagy kenyér. Ennek hatására a vérben található triptofán bejut az agyba, és ott szerotoninná ... |
|
2009-08-30 21:46:53 |
|
|
|
|
|
|
... tilos!!
Mindennek a mértékletesség a kulcsa!
Azt tudni kell, hogy az alkohol az emésztést nem javítja. Élvezetből iszunk, nem az egészségünk kedvéért.
Só
Keveset fogyasszunk belőle! Az egészséges táplálkozás nem igényel sok sót. Csak annyit, amennyi az ételek ízletessé tételéhez feltétlenül szükséges.
Vízivás
Testünk folyadékszükséglete ... |
2009-08-29 19:50:25 |
|
|
|
|
|
|
... használják.
Hogyan használjuk?
Tea: 2,5 dl forró vízzel forrázzunk le 2 teáskanálnyi fehér árvacsalán-virágot, majd 10 perc elteltével szűrjük le. Naponta 2-3 csészényit fogyasszunk belőle. Ha kúraként alkalmazzuk, ne tartson két hónapnál hosszabb ideig.
Fürdő: 1 liter forró vízbe tegyünk 2 marék fehér árvacsalán-virágzatot, majd 20-30 perc eltelté... |
2009-08-29 13:22:38 |
|
|
|
|
|
|
... tilos!!
Mindennek a mértékletesség a kulcsa!
Azt tudni kell, hogy az alkohol az emésztést nem javítja. Élvezetből iszunk, nem az egészségünk kedvéért.
Só
Keveset fogyasszunk belőle! Az egészséges táplálkozás nem igényel sok sót. Csak annyit, amennyi az ételek ízletessé tételéhez feltétlenül szükséges.
Vízivás
Testünk folyadékszükséglete ... |
2009-08-29 06:52:43 |
|
|
|
|
|
|
... Celsius) elpusztulnak.
e. Kerülje a kávét, teát és a csokoládét, mert ezeknek magas a koffeintartalma. A zöld tea jobb, és rákellenes hatású. Víz. Csak tisztított, szűrt vizet fogyasszunk, hogy elkerüljük az ismert toxinokkal és nehézfémekkel szennyezett csapvíz bejutását a szervezetünkbe. A desztillált víz savas, ezért tanácsos kerülni.
12. A húsokban lévő f... |
2009-08-28 10:26:02 |
|
|
|
|
|
|
... hal, gabonafélék, hüvelyesek, szója, olajos magvak, ezért ezek rendszeres fogyasztása ajánlott.
A tejkészítményeknél az alacsonyabb zsírtartalmúakat válasszuk, tejszín helyett fogyasszunk zsírszegény tejből készített kefirt, joghurtot, krémsajtok helyett pedig részesítsük előnyben a sovány sajtokat, a húsfélék közül pedig a fehérhúsokat (szárnyasok, hal).
Fogyass... |
2009-08-26 12:21:58 |
|
|
|
|