Regisztráció  Belépés
Amerikai importvámok - Londoni elemzők: visszaüthet az amerikai gazdaságra és a fogyasztókra a kínai importra k
... amerikai és a kínai gazdaság növekedési ütemét.
A ház kimutatása szerint az első menetben 25 százalékos vámmal sújtandó 50 milliárd dolláros kínai importtételnek csak az 1 százaléka fogyasztási cikk. A cég szerint az amerikai kormány szándékosan így válogatta össze az erre a listára felkerülő termékcsoportot, mivel ezzel elkerülhető, hogy a vámintézkedésnek közvetlen infláció...
2018-06-20 19:42:07
Ti érzitek a rezsicsökkentés hatását?
... emelkedett a költség, mert megszoktuk a 23 fokot
és továbbra is erre a hömérsékletre volt a thermosztát
beállítva! ***. Sokkal tovább égett a falikazán.
Ezért megnőtt a fogyasztásom. Valóban azonban olcsóbb
volt a gáz köbmétere!

Ugyan így persze a víznél is voltak gondok! Régen
nagyon finom artézi vizet pumplátak a rendszerbe ma
klóro...
2018-06-20 17:15:24
Nagyok az árkülönbségek az Európai Unióban
...
Az uniós átlag a 100 százalék. Bulgáriában az átlagos árszínvonal ennek 48 százaléka volt, Dániában ugyanez az érték 142 százalék volt, a fogyasztási javak és szolgáltatások árszintje 42 százalékkal volt magasabb az uniós átlagnál.
Az uniós átlag fölötti árszínvonalat mértek 12 országban. Dániát Luxemburg követi 127 százalékkal, majd Írország (125 százalék), Svédország (...
2018-06-20 12:51:49
A vártnál erősebben emelkedtek a termelői árak Németországban májusban
... termelői árak. Elemzők 0,4 százalékot vártak az áprilisi 0,5 százalékos havi összevetésű emelkedés után.
Éves összevetésben az energiaárak 5,5 százalékkal emelkedtek, a nem tartós fogyasztási cikkek 0,8 százalékkal, a félkész termékek 2,6 százalékkal, a tartós fogyasztási cikkek 1,6 százalékkal, a termelőeszközök pedig 1,2 százalékkal drágultak.
Az energiaárakat nem szá...
2018-06-20 08:31:13
A szerkezetátalakítás segítheti a jobb minőségű borok előállítását a helyettes államtitkár szerint
... ágazat, és olyan szőlőfajták telepítését támogatják, amelyek jó minőséget garantálnak.
Győrffy Balázs, a NAK elnöke hangsúlyozta: az elmúlt évtizedekben a minőségi bor és pálinka fogyasztása került előtérbe, és ha ez a folyamat nem törik meg, akkor az ágazat szép jövő előtt áll.
A kecskeméti tanácskozás résztvevői előadást hallhattak a 400 éves barackpálinka történetéről...
2018-06-19 19:33:32
Adótörvények - Szakmai szervezetek: a népegészségügyi termékadó emelése ronthatja az élelmiszeripar versenyképe
... közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a neta emelése rendkívül kártékony hatásokkal járna, amelyek messze felülmúlják az intézkedés vélt népegészségügyi előnyeit. Ráadásul a neta fogyasztási típusú adó, vagyis az emelését a fogyasztóknak kell majd megfizetni - tették hozzá.
A helyzet megoldása érdekében a szövetségek azt kérik, hogy a törvény módosítása előtt a kormá...
2018-06-19 18:33:33
Luxemburg a leggazdagabb, Bulgária a legszegényebb ország az EU-ban
...
Magyarország mindkét kategóriában a lista utolsó negyedébe került. Az egy főre jutó GDP az uniós átlaghoz képest 1 százalékponttal nőtt az előző évhez képest, az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás azonban nem változott.
Az uniós átlag a 100 százalék, ehhez képest az euróövezetben az egy főre jutó hazai össztermék 105 százalék, az egy főre jutó tényleges egyéni fog...
2018-06-19 15:01:57
A Századvég felfelé módosította az idei és a jövő évi növekedési várakozását
... a vártnál gyorsabban, a nyers adatok szerint 4,4, míg a szezonálisan kiigazított adatok szerint 4,7 százalékkal bővült éves összehasonlításban.
A vártnál nagyobb növekedésben a fogyasztás, illetve a beruházások dinamikus bővülése játszott szerepet az első negyedévben, és ezek egész évben a növekedés mozgatórugói lehetnek.
A Századvég előrejelzése szerint a fogyasztás bőv...
2018-06-19 14:01:38
Múzeumok éjszakája - Tárlatvezetések, csillagles, fegyversimogató Szolnokon
... bábjátékkal kedveskedik a Minerva bábcsoport a Sodrás Népzenei kisegyüttes közreműködésével.
A Söráriumban a résztvevők megsimerkedhetnek a sör kultúrtörténetével, a sörgyártás és -fogyasztás eszközeivel, valamint sörkülönlegességek kóstolására is lehetőség nyílik.
A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Szolnoki Hadkiegészítési Szakgyűjteményben a sorkatonai emlékkiállítá...
2018-06-18 15:33:04
Vérnyomás- és vércukorszint csökkentő koriander
... gyógynövény antimikrobiális hatással is bír, így nagyon hatékony lehet ételmérgezés esetén. Például hatásos akkor, ha szalmonellafertőzésben szenvedünk.

A koriander rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet is. Egy vizsgálatban a vizsgálatba bevont, koriandermagot fogyasztó alanyoknál a koriandermagok csökkentették az LDL-koleszterin szintjét, míg a HDL-kole...
2018-06-18 14:20:51
1 2 3 .............1338 1339 .......2008 2009 ......2676 2677 2678 
Címkék: Európai Unióban, Dániát Luxemburg, Győrffy Balázs, Sodrás Népzenei, Hadtörténeti Intézet, Múzeum Szolnoki Hadkiegészítési Szakgyűjteményben, amerikai gazdaságra, kínai importra, rezsicsökkentés hatását, vártnál erősebben, termelői árak, jobb minőségű, helyettes államtitkár, népegészségügyi termékadó, élelmiszeripar versenyképe, legszegényebb ország, kínai gazdaság, első menetben, amerikai kormány, listára felkerülő, vámintézkedésnek közvetlen, hömérsékletre volt, uniós átlag, átlagos árszínvonal, fogyasztási javak, uniós átlagnál, félkész termékek, tartós fogyasztási, termelőeszközök pedig, elmúlt évtizedekben, ágazat szép, kecskeméti tanácskozás, neta emelése, intézkedés vélt, neta fogyasztási, fogyasztóknak kell, helyzet megoldása, törvény módosítása, lista utolsó, uniós átlaghoz, előző évhez, vártnál gyorsabban, nyers adatok, szezonálisan kiigazított, vártnál nagyobb, beruházások dinamikus, első negyedévben, növekedés mozgatórugói, résztvevők megsimerkedhetnek, sorkatonai emlékkiállítá,
© 2013 TVN.HU Kft.