Regisztráció  Belépés
Húsvét!!!
... természeti népnél a termékenység szimbólumának számított, mely kicsit csodálnivaló. A fáradhatatlan Szeretö Asszonyát évente akár 20 gyermekkel is megajándékozta. Éppen ezért a nyúlhús fogyasztása a VIII. században pápai rendelkezésre tiltva volt. A féktelen húsfogyasztás megtestesült szimbóluma bűnnek számított a tiszta, szemérmes keresztényeknek.

Húsvéti Gyertya
...
2018-03-24 11:49:30
Forralt bor, a tél kötelező kelléke
... rómaiak is nagyon kedvelték, így javították fel a nem annyira jó évjáratú hordókat. Részben ez az oka a mai napig az emberiség fűszeres bor iránt elkötelezettségének. A fűszeres bor fogyasztása az ókor után némileg feledésbe merült, ám a keresztes hadjáratok idején visszatért az európai gasztrokultúrába.

A középkori emberek számára Hippocras néven vált ismertté a fűszer...
2018-03-24 00:48:28
Légzőrendszer gyógyszertana
...
Köptetők, köhögés csillapítók
Köhögés: Reflexfolyamat - megtisztítja a légutakat a bejutott idegen anyagoktól, felesleges váladéktól.
A reflex érző receptorai a légutak nykh vannak.
A köhögési központ az agytörzsben.
Köhögéscsillapító és köptető kezelés indikációi
Produktív köhögés - nem szabad csillapítani! , légutakat elzárhatja, gátolja...
2018-03-23 19:14:33
A kiskereskedelem további növekedésére számít a nemzetgazdasági tárca
... Három-négy évvel ezelőtt még az élelmiszerek forgalmának növekedése volt a domináns, mostanra ez beállt nagyjából 3 és 4,5 százalék közé - mondta, hozzátéve, hogy tartósan nő az üzemanyagok fogyasztása is.
Az idei kilátások kedvezőek, a hatéves bérmegállapodásnak köszönhetően folytatódik a reálbérek emelkedése, bővül a hitelezési piac, és továbbra is nagy lehet az igény a tar...
2018-03-23 11:01:47
Csattanó maszlag magja került a fűszerköménybe
Csattanó maszlaggal szennyezett fűszerkömény tételeket hívott vissza a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A csattanó maszlag fogyasztása akut (azonnali) panaszokat okozhat.

A Nébih jelenlegi ismeretei szerint egyelőre három magyarországi vállalkozás érintett: a Chili Pro...
2018-03-22 18:23:48
A mandula jótékony hatásai ismerje meg
... antioxidáns-tartalma védi meg a magbél olaját a légköri oxigéntől és megavasodástól, értékes volta miatt nem célszerű eltávolítani, ráadásul ízletes is. Tanulmányok szerint rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását.


A mandula külsőleg is hasznos
Az E-vitaminban gazdag mandulaolaj kiváló bőrápoló szer. Fürdés után a még ny...
2018-03-22 12:24:57
Mérgező gyomnövénnyel szennyezett fűszerkömény tételeket vont ki a forgalomból a Nébih
... ezért felhívja a vásárlók (háztartások és vendéglátók) figyelmét, hogy a jelzett azonosító adatokkal rendelkező termékeket ne fogyasszák el, ne használják fel.
A csattanó maszlag fogyasztása azonnali panaszokat okozhat, példaként említették a pupillatágulást, látási problémákat, szájszárazságot, gyengeséget, kimerültséget, szomjúságot, illetve szédülést. A Nébih azt javasolj...
2018-03-22 12:11:20
Kakaó, az istenek eledele
... édesíteni kezdték - szélesebb körben azonban csak a répacukor ipari gyártását követően, a 19. század elejétől kezdett elterjedni a világ számos országában.

A kakaó fogyasztása az öreg kontinensen először a 16. századi spanyol arisztokráciája körében lett igen kedvelt, aztán eljutott Olaszországba, majd a 17. században a Napkirály (XIV. Lajos) udvarában is hódoltak...
2018-03-22 01:14:22
Dr. Kellogg és furcsa találmányai
John Harvey Kellogg (1852. február 26. - 1943. december 14.) amerikai orvos volt. Egy szanatóriumot vezetett Battle Creekben, Michigan államban, ahol holisztikus módszerekkel kezelte betegeit.

John Harvey Kellogg


Az adventista Kellogg Battle Creek...
2018-03-20 21:50:41
Tallóztam
... azoknál, akik csak ásványvizet, vagy 100%-os gyümölcsleveket fogyasztanak naponta. A tanulmányt a rangos Journal Respirology közölte, melyből kiderül még, hogy az egészségtelen üdítők fogyasztása tüdő és légzési rendellenességek, beleértve az asztma és a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) megemelt kockázatával is jár.

A kóla és a cukrozott üdítők fogyasztását tehát...
2018-03-20 19:34:37
1 2 3 ...................710 711 ..........1065 1066 ..........1419 1420 1421 
Címkék: Szeretö Asszonyát, Húsvéti Gyertya, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, Chili Pro, John Harvey Kellogg, Battle Creekben, Kellogg Battle Creek, Journal Respirology, kiskereskedelem további, nemzetgazdasági tárca, mandula jótékony, istenek eledele, termékenység szimbólumának, fáradhatatlan Szeretö, nyúlhús fogyasztása, féktelen húsfogyasztás, emberiség fűszeres, ókor után, keresztes hadjáratok, európai gasztrokultúrába, középkori emberek, bejutott idegen, reflex érző, légutak nykh, köhögési központ, élelmiszerek forgalmának, üzemanyagok fogyasztása, idei kilátások, reálbérek emelkedése, hitelezési piac, csattanó maszlag, magbél olaját, légköri oxigéntől, mandula külsőleg, jelzett azonosító, répacukor ipari, világ számos, kakaó fogyasztása, öreg kontinensen, szanatóriumot vezetett, adventista Kellogg, rangos Journal, egészségtelen üdítők, krónikus obstruktív, cukrozott üdítők, gasztrokultúrába, rendellenességek, arisztokráciája, kiskereskedelem, nemzetgazdasági, pupillatágulást,
© 2013 TVN.HU Kft.