|
|
|
... is a hétköznapi kezelések szerves részét képezi. De hasznosítják még a jógában alkalmazott tisztítókúra során is.
-Édes:
Az ayurvéda szerint a legtöbbet ebből kell fogyasztanunk, mert szövetépítő, s így segíti a szervezetnek pótolni az elhalt sejteket. Ennek köszönhetően egy-egy sérülés is hamarabb begyógyul, ha elegendő édeset fogyasztunk. Ezen kívül kiemelt szere... |
2010-12-18 15:18:44 |
|
|
|
|
|
|
... zsírégető az intenzív gyaloglás, a futás és a biciklizés. Emellett érdemes korlátoznunk a szénhidrátbevitelt, és főké... |
|
2010-12-16 20:22:57 |
|
|
|
|
|
|
... azt is keverve más lével. S magától értetődik, hogy ilyen esetekben jobban kell táplálkozásunkra és a folyadék-fogyasztásra is ügyelnünk. Naponta legalább két liter folyadékot kell fogyasztanunk.
Pattanásos bőr:
A pattanásos bőr legtöbbször a tizenévesekhez kötődik. Ez a kor, amikor amúgy is megbomlik a szervezet rendje. Ha ehhez társul a túlzott szemét étel és a k... |
2010-12-15 08:20:22 |
|
|
|
|
|
|
... Az ellenálló-képességet is növeli, érdemes tehát a tüdő és a légutak fertőzéses megbetegedésekor, de a szervezetben fellépő bármilyen gyulladás esetén is a szokásosnál több hagymát fogyasztanunk.
A vöröshagyma enyhítheti a megfázás tüneteit, mivel csökkenti az orrdugulást. Illóolajai fellazítják a légutakat befedő nyákos anyagot, és a légutakban lévő mirigyeket bőséges folya... |
|
2010-12-12 16:44:43 |
|
|
|
|
|
|
... ebből a vitaminból.
Érdekes adat, hogy a d3 vitamin a szervezetünkben a koleszterin vitaminná átalakulásával keletkezik az UV fény hatására.
Miért kell d-vitamint fogyasztanunk?
Csontok
A d-vitamin részt vesz a szervezetünk kalcium és foszfor anyagcseréjében. A legismertebb hiánybetegség az angolkór (amit az angolok természetesen nem angolkórnak, ha... |
|
2010-12-10 11:03:12 |
|
|
|
|
|
|
... kellemetlen a panasz, ha éjszaka ébredünk fel a fájdalomra.
Táplálkozás/diéta: Ma a zsírok szívódnak fel eredményesebben szervezetünkben, nem célszerű nehéz ételeket fogyasztanunk. Jobban járunk, ha könnyű zöldféléket eszünk. Jó választás lehet a brokkoli, ami antioxidáns tartalmánál fogva remek a daganat megelőzés szempontjából.
Szépség: Ma n... |
2010-12-10 10:00:24 |
|
|
|
|
|
|
... kifejezetten a spenótban, káposztafélékben, de szinte minden zöldségféle tartalmaz belőle többet-kevesebbet.
Azt, hogy pontosan mennyi spenótot és más luteindús zöldséget kell fogyasztanunk, hogy a szem idő előtti öregedését megakadályozzuk, még senki sem tudja pontosan. Valójában még kérdés, hogy ezeknek az ételeknek a fogyasztása tényleg növeli-e a védelmet, de az eddigi er... |
2010-12-03 11:58:56 |
|
|
|
|
|
|
... források a citrom (45 mg), a narancs (50 mg), a kivi (71 mg), a zöldpaprika (150 mg), a fejes káposzta (48 mg), a vöröskáposzta (50 mg) és a karfiol (60 mg). Télen még fontosabb többet fogyasztanunk belőlük, mert az ilyenkor gyakoribb légúti fertőzések megelőzésében nagyon fontos szerepük van, hiszen segítik az immunrendszer működését. Mindemellett antioxidáns is, sebgyógyulás... |
2010-11-20 07:42:36 |
|
|
|
|
|
|
... bár kétségtelen, hogy kifogástalan, amit kiadunk a kezünkből. Jobb, ha nem is erőltetjük a gyorsabb tempót. Ma vigyázzunk jobban a torkunkra, nem célszerű túlságosan hideg italokat fogyasztanunk. Ugyanígy kerüljük el a jeges édességeket. Viszont ügyeljünk az öltözködésre! Ma mindenképpen viseljünk meleg sálat, ami megvéd a csípős hidegtől!
19-én, pénteken, a ... |
2010-11-19 07:54:09 |
|
|
|
|
|
|
... nincs elég vonzó formában tálalva a reklámokban, és egyre kevésbé ismerik, milyen változatosan és finoman készíthetőek el valójában. Pedig ideális esetben naponta 4-5-ször kellene fogyasztanunk belőle, a főétkezés részeként, valamint a két étkezés közötti időszakban is.
4. Mozgásra fel!... |
2010-11-15 08:39:15 |
|
|
|
|