|
|
|
... rendelkezésünkre áll, amikor csak akarjuk.
5. Gyors narancs hámozás
Nem kell késhez, vagy hámozóhoz nyúlnunk, és körbe, körbe mozgatnunk a narancsot mire végre fogyaszthatjuk. Két mozdulat az egész, és ez bármikor többszörösére csökkenthetjük a munkaidőt. Vágjuk ketté tehát a narancsot, majd nyomjuk ki a gyümölcs húst a héjából, és azonnal szeleteire nyílik a... |
2014-07-13 09:56:06 |
|
|
|
|
|
|
... rendelkezésünkre áll, amikor csak akarjuk.
5. Gyors narancs hámozás
Nem kell késhez, vagy hámozóhoz nyúlnunk, és körbe, körbe mozgatnunk a narancsot mire végre fogyaszthatjuk. Két mozdulat az egész, és ez bármikor többszörösére csökkenthetjük a munkaidőt. Vágjuk ketté tehát a narancsot, majd nyomjuk ki a gyümölcs húst a héjából, és azonnal szeleteire ny... |
|
2014-07-11 16:55:08 |
|
|
|
|
|
|
... rendelkezésünkre áll, amikor csak akarjuk.
5. Gyors narancs hámozás
Nem kell késhez, vagy hámozóhoz nyúlnunk, és körbe, körbe mozgatnunk a narancsot mire végre fogyaszthatjuk. Két mozdulat az egész, és ez bármikor többszörösére csökkenthetjük a munkaidőt. Vágjuk ketté tehát a narancsot, majd nyomjuk ki a gyümölcs húst a héjából, és azonnal szeleteire nyílik ... |
2014-07-10 06:46:50 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyemzölddel. Ízesítjük sóval, fűszerezzük kevés borssal és ízlés szerint cukorral. Végül felöntjük a tejjel és a tejszínnel, összeforraljuk. Forrón, de másnap akár hidegen is fogyaszthatjuk.
Megjegyzés:
Akik a pikánsabb főzelékeket szeretik, készítsék el tejszín helyett joghurttal, petrezselyemzöld helyett pedig kaporral.
A receptet Heli77 ... |
|
2014-07-09 21:21:17 |
|
|
|
|
|
|
... citromfűlevelet.
Friss fogyasztásnál nem szüksége leszűrni. Amennyiben nagyobb mennyiségben készítjük, akkor szűrjük át, az almagerezdeket rakjuk vissza. Lehűtve kínáljuk az almagerezdekkel, de fogyaszthatjuk teával, ásványvízzel, habzóborral hígítva is.
... |
|
2014-07-08 23:00:27 |
|
|
|
|
|
|
... meg azt a különleges ínyencséget, melyet nagyanyáink még szervíroztak a vasárnapi ebéd után. De készítettek belőle bort, likőrt és olajat is.
A zöld dió igazi ínyencség, fogyaszthatjuk húsokhoz, salátákhoz és sajtokhoz is. Leginkább kacsa, liba és vad húsokhoz ajánlott, hiszen érdekes aromájával csak jobban fűszerezi a különleges húsételeket is.
A népgyógyász... |
2014-07-07 15:47:13 |
|
|
|
|
|
|
... uborkalevet ... |
2014-07-07 15:12:09 |
|
|
|
|
|
|
... máris rohanni fogunk a piacra
zellergumóért.
Szinte bárhol beszerezhető, nem drága, sokféle recept szerint elkészíthető, és tetőtől talpig, a levelétől a magjáig fogyaszthatjuk. Ráadásul már Hippokratész is úgy tartotta, hogy a nem túl szép gumó az idegrendszer nyugtató csodaszere. Nézzük, mi mindenre jó még ezen kívül:
karbantartja a veséket, segít... |
2014-07-04 07:46:01 |
|
|
|
|
|
|
... egészségünkre, máris rohanni fogunk a piacra zellergumóért.
Szinte bárhol beszerezhető, nem drága, sokféle recept szerint elkészíthető, és tetőtől talpig, a levelétől a magjáig fogyaszthatjuk. Ráadásul már Hippokratész is úgy tartotta, hogy a nem túl szép gumó az idegrendszer nyugtató csodaszere. Nézzük, mi mindenre jó még ezen kívül:
karbantartja a vesék... |
2014-07-03 12:20:01 |
|
|
|
|
|
|
... egytálétel is készülhet belőle. A szár és a levél rendszeres használata zöld-turmixba is javallott. A zellergumót nyersen lereszelve joghurttal és fokhagymával ízesítve salátaként fogyaszthatjuk.
Paraj avagy Spenót
Az 1950-es években sok szülő spenóttal etette a gyermekét, abban a hiszemben, hogy attól erős és egészséges lesz. A paraj “szuperegészséges&... |
2014-06-27 09:07:00 |
|
|
|
|