|
|
|
... öntjük. A zsír kiváló zsíros kenyérhez hagymával, valamint sütéshez. A tepertőt zsírral megkent fehér kenyérrel, lila- vagy újhagymával (esetleg mindkettővel), paprikáva... |
2012-11-11 11:37:25 |
|
|
|
|
|
|
... öntjük. A zsír kiváló zsíros kenyérhez hagymával, valamint sütéshez. A tepertőt zsírral megkent fehér kenyérrel, lila- vagy újhagymával (e... |
|
2012-11-10 12:01:57 |
|
|
|
|
|
|
... élénk, piros színű zöldséget, pl. brokkolit, spenótot, céklát, lila káposztát, paradicsomot, kaliforniai paprikát, sütőtököt vagy sárgarépát. A színesebb ételt mindig nagyobb kedvvel fogyasztjuk!
- Készítsünk joghurtos, balzsamecetes öntetet, de ne keverjük előre a salátához, hanem kínáljuk mellé!
- A sütőtök a késő őszi szezon nagy slágere, vegyíthetjük bur... |
2012-11-06 19:03:16 |
|
|
|
|
|
|
... tálba.
Betesszük a mikróba, és 4 perc alatt megsütjük.
Kivesszük, és egy kis tányérra kiborítjuk, 3-ba vágjuk, és betöltjük a kókuszos krémmel.
Hűtőbe tesszük, majd fogyasztjuk.
Krém:
Az olajat forrósítjuk, majd beletesszük a lisztet, mikor forr, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a kókuszt, a cukrot, és addig kavarjuk a tűz fölött,... |
|
2012-11-03 20:22:01 |
|
|
|
|
|
|
... nassolnivalónak, sőt, ha a magjait se akarjuk, hogy kárba vesszenek, bátran megpiríthatjuk azokat is!
Tudd, az összes formájában megtartja tápanyagtartalmát, viszont ha nyersen fogyasztjuk, akkor az igazi- bár azt hozzá kell tenni, úgy nem sokan rajonganak érte.
Emésztési panaszokra... |
|
2012-11-02 19:05:34 |
|
|
|
|
|
|
... teát készítünk, és 4 szem szegfűszeggel megbolondítunk. Pár perc után a szegfűszeget kivesszük, majd egy-egy csipet fahéjat és őrölt kardamomot beleszórunk. Mézzel ízesítve, forrón fogyasztjuk.
Kardamom
A kardamom is segíti az emésztést, jól alkalmazható felfúvódás és gázképződés esetén. Édes és sós ételek elkészítéséhez, turmixokhoz is használható. Magjainak... |
2012-11-02 18:51:55 |
|
|
|
|
|
|
... teát készítünk, és 4 szem szegfűszeggel megbolondítunk. Pár perc után a szegfűszeget kivesszük, majd egy-egy csipet fahéjat és őrölt kardamomot beleszórunk. Mézzel ízesítve, forrón fogyasztjuk.
Kardamom
A kardamom is segíti az emésztést, jól alkalmazható felfúvódás és gázképződés esetén. Édes és sós ételek elkészítéséhez, turmixokhoz is használható. Magjainak... |
2012-11-02 18:51:52 |
|
|
|
|
|
|
... lehetővé, hogy dió fogyasztásakor a szervezet inkább a számára megfelelő zsírt dolgozza fel, míg a felhalmozódott koleszterintől igyekszik megszabadulni. Természetesen ha ezzel a céllal fogyasztjuk a diót, szakítanunk kell a közönséges zsírhasználattal.
19802_dio-1.jpg
Szív koszorúér betegségre: A koszorúér megbetegedését több ok is kiválthatja, bizonyítottan az er... |
2012-10-30 14:39:48 |
|
|
|
|
|
|
... nehogy megégjen, mert keserű lesz!). Kávédarálón megőröljük. Ízlés szerint kevés sót, vizet adunk hozzá és krémes, kenhető sűrűségűre kikavarjuk. Kenyérre kenve mézzel vagy lekvárral fogyasztjuk.
Szezámkrém édesen (Halvakrém)
Hozzávalók: 20 dkg szezámmag, méz ízlés szerint
Elkészítés: az őrölt szezámmagot ízlés szerinti mennyiségű mézzel keverjük össze.
Pikáns ... |
2012-10-30 13:38:05 |
|
|
|
|
|
|
... és 4 szem szegfűszeggel megbolondítunk.
Pár perc után a szegfűszeget kivesszük, majd egy-egy csipet fahéjat
és őrölt kardamomot beleszórunk.
Mézzel ízesítve, forrón fogyasztjuk.
... |
2012-10-29 18:39:09 |
|
|
|
|