|
|
|
... általában gyulladásos elváltozások következménye a bőrön. Sárgadinnye fogyasztásával alaposan hozzájárulunk ahhoz, hogy ezek a kellemetlen tünetek elmúljanak. Ha pedig huzamosabb ideig fogyasztjuk, az okok megszüntetéséhez is alaposan hozzájárulhatunk ezzel a táplálékkal.
Nyálkahártya:
Meghűléses betegségeknél általában a légzőszervi nyálkahártyák jönnek gyulladásb... |
2010-12-16 10:51:12 |
|
|
|
|
|
|
... sütőtök indája pedig fut a kukoricásban. A sütőtök csak ősszel élvezhető, miután megcsípi a dér.
Tápértéke:
Ha gyógyhatást akarunk elérni, legjobb ha a főzőtök levét fogyasztjuk. A benne levő szerves nátriumot, sót a máj nagyon jól tudja értékesíteni.
Gyógyító hatása:
Zöld tök, vagy főzőtök gyógyhatása a szerves só tartalmában van. Az nagyon fontos,... |
|
2010-12-16 10:35:50 |
|
|
|
|
|
|
... lerak... |
2010-12-15 20:11:20 |
|
|
|
|
|
|
... és a hörgők azokra ható ingert csillapítja, és gyógyítja az ért károsodásokat. A tüdőgyulladást és egyéb tüdő károsodást is gyógyíthatjuk. Súlyosabb esetben jó ha búzacsira olajjal fogyasztjuk az A vitaminos tök lét.
Petefészek és húgyhólyag gyulladás:
A meghűléses betegségekkel járó gyulladásokat szintén sikeresen gyógyítja a sütőtök lé. Hat továbbá a hüvely nyálk... |
|
2010-12-15 15:28:00 |
|
|
|
|
|
|
... ha zöldborsót fogyasztunk.
Elkészítési mód:
A zöldborsót többféle képpen fel tudjuk használni. Ha valamilyen betegséget akarunk gyógyítani, itt is legjobb, ha nyersen fogyasztjuk, esetleg a székrekedéssel tehetünk kivételt, mert oda inkább rostra van szükség, hogy kitakarítsa a beleket. Ha centrifugázzuk a borsót alaposan mossuk meg a héját is, és azzal együtt cent... |
|
2010-12-15 11:27:02 |
|
|
|
|
|
|
... pedig kialakul a köszvény vagy a kiválasztó rendszerben a homok, vagy kő. A zöldbab-lé egyik hatékony gyógyszer lehet a testben a kő-lerakódás ellen.
Elkészítési mód:
Ha fogyasztjuk a zöldbabot, igyekezzünk minél kevesebb vízben főzni és semmi képpen se daraboljuk el hosszába, mert kilúgozódik belőle a vitamin és ásvány tartalma. Keverékként a párolt zöldségnek kit... |
2010-12-15 11:18:57 |
|
|
|
|
|
|
... főzzük?
A paprika húsa főzés hatására meglágyul. Egyre inkább divatba jön köretként, sütve vagy párolva. Paprikakrém is készíthető belőle, ha sütőben sütjük meg. Leggyakrabban nyersen fogyasztjuk, salátaként, szendvicsben vékonyra szeletelve kiváló.
Néhány praktika
Ha a paprika héját el akarjuk távolítani sütés után, engedjünk rá hideg vizet. Ha csípős paprikát ettü... |
2010-12-15 10:58:28 |
|
|
|
|
|
|
... előnyös élettani hatásokkal.
A benne található fitoösztrogének könnyen konkurálhatnak szervezetünk természetes hormonjaival, különösen, ha a szükségesnél nagyobb mennyiségben fogyasztjuk. Ennek a veszélye főleg kisgyermekek esetében áll fent, akiknek a hormonháztartása még kialakulatlan. A szójából készült ételek - hasonlóan a többi hüvelyeshez, borsó- és babfélé... |
2010-12-15 10:57:55 |
|
|
|
|
|
|
Fejes saláta - gyógynövény
A saláta a tavasz első újdonsága az asztalon. A téli saláta még az ősz folyamán a földbe kerül, hogy a húsvéti ünnepekre elérje a fogyasztható méretet. A tavasz első heteitől kezdve a különböző fajta saláta szinte mindennapos az étkezésünkben.
Ha ... |
2010-12-15 10:39:05 |
|
|
|
|
|
|
... kívül semmilyen más előkészítést nem igényel a pitypang.
Elkészítés, felhasználás
A többi salátafajtához ha... |
2010-12-15 08:40:48 |
|
|
|
|