|
|
|
... zabpelyhet vagy zabkorpát fogyasztani. Kalóriaérték: 100 g / 400 kcal / 1600 kJ
Fokhagyma (allium sativum)
A fokhagyma egy gyógyhatású fűszernövény, melynek a gumóját fogyasztjuk. Elő- és Dél-Ázsiában öshonos. A középkorban gyógyító és tisztító erőt tulajdnítottak neki, gerezdjét amulettként hordták. Egyiptomban szent növényként tisztelték. Pestis idején az ... |
2010-12-05 22:07:20 |
|
|
|
|
|
|
... mandulá... |
|
2010-12-05 00:00:36 |
|
|
|
|
|
|
... tányér... |
2010-12-04 21:41:30 |
|
|
|
|
|
|
... Ismét piskóta, tej, végül a puding maradéka jön. Elsimítjuk,... |
|
2010-12-04 20:05:59 |
|
|
|
|
|
|
... lerak... |
|
2010-12-04 19:08:10 |
|
|
|
|
|
|
... legtöbb C-vitamint és ásványi anyagot tartalmazza. Megőrzi a fogíny egészségét, így megelőzhetjük a vérzéseket, a foghullást és más kellemetlenségeket.
Tipp: Ha paradicsommal együtt fogyasztjuk, akkor nagy hasznot teszünk a szervezetünknek.
Sajt
Védőanyagként szolgál a fogaknak. Nemcsak jó kalciumforrás, hanem megelőzi az szájüregi baktériumok terjedését, mive... |
2010-12-03 22:52:03 |
|
|
|
|
|
|
... kevés saját levével meglocsolom, meghintem fahéjjal, és felfőzöm.A felszeletelt húst meglocsolom az öntettel, és külön mellé is teszek.
Burgonyapürével tálalom.
Melegen fogyasztjuk.
Elkészítési idő :60 perc.
#2925
2011. június 19. 17:16
Válaszolj!
Györffy Miklós Ákos
A zsírosken... |
2010-12-03 21:03:05 |
|
|
|
|
|
|
... függően - a légszáraz bél 50-70 %-a. Szénhidrát-tartalma viszonylag alacsony, a bél súlyának mintegy 10 %-át adja.
Fehérjetartalma jelentősebb, bár nem fehérjeforrásként fogyasztjuk, a dióbél 15-25 %-a fehérje. Ezen belül a magasabb fehérjetartalmú fajták olajtartalma alacsonyabb, és viszont.
Külön figyelmet érdemel magas vitamintartalma. A-vitaminból minte... |
2010-12-03 07:02:11 |
|
|
|
|
|
|
... elkés... |
2010-12-02 21:53:29 |
|
|
|
|
|
|
... fakanállal elkeverem benne. Sűrű, kemény masszát kapok. Ha kihűlt, egyenként hozzáadom a tojásokat, és jól eldolgozom benne. Kanállal bő olajba szaggatom, ... |
2010-12-02 16:55:42 |
|
|
|
|