Belépés
Vizhajtó uborka-kúra.....
... kígyóuborka a kiinduló alap. A kígyóuborkát tulajdonképpen csak a megfelelő érettségi fokban használjuk. Ezzel ellentétben a fürtös uborkát már egészen apró méretétől besoroljuk és fogyasztjuk, hogy apró csemege-, közepes csemege-, vizes- vagy kovászos uborkaként, savanyúság formájában jelenhessen meg az asztalunkon.
Nagyobb méretben már friss salátának, levesnek és tölteni ...
2009-11-20 19:59:09
receptek sütemények
... Annak a lapnak, ami alul lesz, a tetejét baracklekvárral megkenjük, amelyik felül lesz, annak az alját kell megkenni lekvárral Végül a tejszínt kemény habbá verjük. (Ha a süteményt nem fogyasztjuk el azonnal-aminek kevés a valószínűsége-, jó, ha a tejszínbe 1 csomag habfixet keverünk.) A tölteléket az egyik csíkos tésztalapra kenjük, majd a másikkal befedjük. Porcukorral meghintjü...
2009-11-20 14:27:04
A glikémiás index tündöklése/2
... vele.

A jó megoldás, hogy a szénhidrátokat kombináljuk a fehérjékkel, ezáltal csökken a táplálék glikémiás indexe, a szénhidrátokból pedig az alacsonyabb glikémiás indexűeket fogyasztjuk.

Mely tényezők csökkentik a glikémiás indexet?

1. magasabb fehérjetartalom
2. rosttartalom
3. a citrom (2 evőkanál citrom 30%-kal csökkentheti a GI-et)|...
2009-11-19 18:29:07
Banánturmix
... beleütjük a tojást, összekeverjük és belekanalazzuk a mézet. Íze...
2009-11-18 09:55:58
Csicsóka
... nagyon megfelel ahhoz, hogy elverje az éhséget, főleg azok számára, akik valójában nem is éhesek, csak unalmukban szeretnek valamit rágcsálni. A csicsóka lé, ha lassan kortyolgatva fogyasztjuk, hogy legyen elég idő az ízlelőbolyhoknak érintkezésbe lépni velük, és jelezni az agynak a kellemes kielégülést, akkor úgy hat, hogy huzamosabb ideig nem kíván az egyén ételt vagy italt. Kel...
2009-11-16 02:20:39
Csicsóka fasírt-Csudajó
... nagyon megfelel ahhoz, hogy elverje az éhséget, főleg azok számára, akik valójában nem is éhesek, csak unalmukban szeretnek valamit rágcsálni. A csicsóka lé, ha lassan kortyolgatva fogyasztjuk, hogy legyen elég idő az ízlelőbolyhoknak érintkezésbe lépni velük, és jelezni az agynak a kellemes kielégülést, akkor úgy hat, hogy huzamosabb ideig nem kíván az egyén ételt vagy italt. Kel...
2009-11-13 18:10:48
Fekete fehér, hát kinek mi:))
... borsozzuk, majd egy rottyantás után lehúzzuk a tűzről és tálaljuk. A fekete-f...
2009-11-07 11:07:15
Teakeverékek
... édeskömény, kálmosgyökér, kapormag, tárnicsgyökér, vidrafű egyenlő arányú keverékéből főzünk fél liter teát.
Használat: 1 csészét reggel éhgyomorra, a többit részletekben, napközben fogyasztjuk el. Vissza
Emésztési zavarok ellen IV.
20 g körömvirág, 10 g kamillavirág, 20 g fehérmályva-gyökér, 20 g édesgyökér, 20 g kálmosgyökér, 10 g macskagyökér. A fentieket jól fel...
2009-11-07 06:24:42
A globalizáció lágere lettünk
A globalizáció lágere lettünk - a tizedik legdrágább áramot fogyasztjuk

A verseny hiánya okozza a magas áramdíjakat a háztartási fogyasztók esetében, új szereplők ugyanis nem lépnek be a piacra a hatósági áras szolgáltatással együtt járó magas beruházási költségek miatt - mondta Kaderják Péter, a Budapesti Corvinus Egyetem Regionális Energiagazdasági Kutatóközpo...
2009-11-04 14:36:39
Kamrában az orvosság
... emésztést gátló anyagok találhatók. Ezért felhasználás előtt egy kevés vizet öntsünk a magokra, egy darabig kevergessük, majd bő vízzel mossuk le. Hasznos, ha kávédarálóban megőrölve fogyasztjuk a magot, vagy a hidegen sajtolt lenmagolajat keverjük salátába, illetve túróba. (Családi Lap)

Receptek
(A receptek egy személyre szólnak)

Hajdinalepény
Ho...
2009-11-01 08:00:07
1 2 3 ...............................191 192 ................287 288 ......325 326 327 .........382 383 384 
Címkék: Kaderják Péter, Budapesti Corvinus Egyetem Regionális Energiagazdasági Kutatóközpo, Családi Lap, glikémiás index, globalizáció lágere, kiinduló alap, kígyóuborkát tulajdonképpen, megfelelő érettségi, fürtös uborkát, tetejét baracklekvárral, alját kell, tejszínt kemény, egyik csíkos, másikkal befedjük, szénhidrátokat kombináljuk, táplálék glikémiás, szénhidrátokból pedig, alacsonyabb glikémiás, glikémiás indexet, ízlelőbolyhoknak érintkezésbe, kellemes kielégülést, egyén ételt, rottyantás után, többit részletekben, tizedik legdrágább, verseny hiánya, magas áramdíjakat, háztartási fogyasztók, hatósági áras, kevés vizet, darabig kevergessük, hidegen sajtolt, személyre szólnak, ízlelőbolyhoknak, energiagazdasági, szolgáltatással, baracklekvárral, szénhidrátokból, fehérjetartalom, szénhidrátokat, tulajdonképpen, belekanalazzuk, kávédarálóban, összekeverjük, tárnicsgyökér, valószínűsége, hajdinalepény, érintkezésbe, csökkentheti, felhasználás, kígyóuborkát, rosttartalom, kortyolgatva, részletekben,
© 2013 TVN.HU Kft.