Belépés
Tények és tévhitek a koffeinrő
... kólafélék is tekintélyes mennyiségű koffeint tartalmaznak. A jó minőségű teákban körülbelül kétszer annyi a koffein, mint a pörkölt kávéban, csak a teát - szerencsére - nem fogyasztjuk olyan töményen, mint a presszókávét. A pörkölt és a darált kávébab (nálunk) szokásos tömény, vizes oldata egy csészényi mennyiségben mintegy 0,05-0,15 gramm koffeint tartalmaz....
2009-09-21 07:14:41
Rizs
... hosszú szemű rizs szemek főzés során nem tapadnak össze, így ideális köretekhez, húsos-zöldséges-rizses főételekhez. A fekete vadrizs azonban nem rizs, hanem egy fűféle, bár rizsként fogyasztjuk! Többet az alapvető >>rizsfajtákról

A rizs lehet barna és fehér. A barna rizs a természetes, ugyanis csak a külső héját, a pelyvát távolítják el, amit a mag belső héja, a korp...
2009-09-19 17:23:57
Kapor
... fűszerezésre. A hajtásokat és a leveleket frissen és szárítva is használjuk. Zöld virágos részét (Anethi folium) nyersen és szárazon morzsolva, magját (Anethi fructus) egészben és darálva is fogyasztjuk. Átható aromáját illóolajok adják.

A frissen szedett, zsenge hajtásaiból készített kaporszósz főtt húsokhoz, húsgombócokhoz, hal-, rák- és csigaételekhez is kiváló. Őröl...
2009-09-19 14:07:42
Gyógynövénytár-Hajdina
... leírása:

A hajdina - más néven pohánka - a keserűfűfélék (Polygonaceae) családjába tartozó növény. Egyes feltételezések szerint Kínából származik. Szilikát tartalmú magvait fogyasztjuk, melyek fekete vagy barnás színűek.

Hogyan gyűjtsük?

* Ha a hajdinát mintegy negyedóráig vízben áztatjuk, lerövidíthető a főzési ideje. Oroszországban, Ausztriáb...
2009-09-17 15:03:03
Gyógynövénytár-Gyömbér
... termelődik, rendkívül kellemes illatú, és a növény ennek köszönheti jellegzetes, édeskés ízét is. A hatóanyagok koncentrációja közvetlenül a héj alatt a legmagasabb, ezért ha gyökér formában fogyasztjuk, csak nagyon vékonyan hámozzuk, de az is elég, ha a gyökeret csupán erősen megmossuk, és kicsit megdörzsöljük.

Mire jó?

Csak a népi gyógyászatban használják b...
2009-09-16 14:30:33
Zöldség,ami desszertként is jó
... aljú tálat, belesimítjuk a masszát, lefedjük, és legalább 3 órára betesszük a mélyhűtőbe. Tálaláskor tálra borítjuk a krémet, tejszínhabbal, illetve ízlés szerint díszítjük. Azonnal fogyasztjuk.

------------------------------------ ------------------------------------ ------------------------------------ -----------

Almás rebarbaradzsem
Hozzávalók 4 db 1/4...
2009-09-12 20:56:00
A sütőtök
... és a hörgők azokra ható ingert csillapítja, és gyógyítja az ért károsodásokat. A tüdőgyulladást és egyéb tüdő károsodást is gyógyíthatjuk. Súlyosabb esetben jó ha búzacsira olajjal fogyasztjuk az A vitaminos tök lét.

Petefészek és húgyhólyag gyulladás:

A meghűléses betegségekkel járó gyulladásokat szintén sikeresen gyógyítja a sütőtök lé. Hat továbbá a hüve...
2009-09-10 23:12:58
Kávéról
... szárazzá, rugalmatlanná, ,,törékennyé" teheti, ez a véredényekre is vonatkozik, így azok megtartják a magas vérnyomást. Ezt a hatást kiküszöbölhetjük, ha kardamonnal és a tejjel együtt fogyasztjuk.

A szív ritmusát gyorsítja, összehúzódásának erejét fokozza, egy könnyed kocogás hatását keltve, igy a szívet terheli. Ez túlterhelt, vagy gyenge szív esetén, illetve túlzott ...
2009-09-10 16:01:03
Cékla
... tudják leginkább alkalmazni. A cékla nátrium tartalma magas, a kalcium tartalma azonban alacsony. Ez a tulajdonsága akkor érvényesül a test számára pozitívan, ha főzve, vagy konzervként fogyasztjuk. A céklánál legjobb, ha centrifugával választjuk el a levét a rostos résztől. Betegség esetén naponta három fél borospohárral ajánlatos, megelőzésre kétszer, háromszor hetente. Minden a...
2009-09-09 22:35:07
A karfiol


A karfiol

egyéves káposztaféle, mely a Földközi-tenger mellékének keleti részén ma is vadon élő káposztából alakult ki. Az apró "rózsákból" összetett karfiolfejet fogyasztjuk, mely a növény elhúsosodott, tömött, hófehér virágzati kezdeménye. Sütve, főzve, párolva, salátának, levesnek, fő...
2009-09-09 22:18:41
1 2 3 ...............................191 192 ................287 288 .......328 329 330 .........382 383 384 
Címkék: pörkölt kávéban, teát &#8211, darált kávébab, csészényi mennyiségben, fekete vadrizs, alapvető rizsfajtákról>>, rizs lehet, barna rizs, külső héját, pelyvát távolítják, leveleket frissen, frissen szedett, hajdinát mintegy, főzési ideje, növény ennek, hatóanyagok koncentrációja, gyökeret csupán, népi gyógyászatban, hörgők azokra, meghűléses betegségekkel, magas vérnyomást, hatást kiküszöbölhetjük, tejjel együtt, szív ritmusát, könnyed kocogás, szívet terheli, cékla nátrium, kalcium tartalma, tulajdonsága akkor, test számára, céklánál legjobb, rostos résztől, növény elhúsosodott, kiküszöbölhetjük, összehúzódásának, koncentrációja, tüdőgyulladást, gyógynövénytár, csigaételekhez, húsgombócokhoz, rebarbaradzsem, feltételezések, oroszországban, lerövidíthető, rugalmatlanná, gyulladásokat, károsodásokat, gyógyíthatjuk, betegségekkel, borospohárral, keserűfűfélék, centrifugával, gyógyászatban, tejszínhabbal, rizsfajtákról, megdörzsöljük, elhúsosodott, polygonaceae, karfiolfejet, desszertként, véredényekre,
© 2013 TVN.HU Kft.