Belépés
Gyógynövénytár-Gyömbér
... termelődik, rendkívül kellemes illatú, és a növény ennek köszönheti jellegzetes, édeskés ízét is. A hatóanyagok koncentrációja közvetlenül a héj alatt a legmagasabb, ezért ha gyökér formában fogyasztjuk, csak nagyon vékonyan hámozzuk, de az is elég, ha a gyökeret csupán erősen megmossuk, és kicsit megdörzsöljük.

Mire jó?

Csak a népi gyógyászatban használják b...
2009-09-16 14:30:33
Zöldség,ami desszertként is jó
... aljú tálat, belesimítjuk a masszát, lefedjük, és legalább 3 órára betesszük a mélyhűtőbe. Tálaláskor tálra borítjuk a krémet, tejszínhabbal, illetve ízlés szerint díszítjük. Azonnal fogyasztjuk.

------------------------------------ ------------------------------------ ------------------------------------ -----------

Almás rebarbaradzsem
Hozzávalók 4 db 1/4...
2009-09-12 20:56:00
A sütőtök
... és a hörgők azokra ható ingert csillapítja, és gyógyítja az ért károsodásokat. A tüdőgyulladást és egyéb tüdő károsodást is gyógyíthatjuk. Súlyosabb esetben jó ha búzacsira olajjal fogyasztjuk az A vitaminos tök lét.

Petefészek és húgyhólyag gyulladás:

A meghűléses betegségekkel járó gyulladásokat szintén sikeresen gyógyítja a sütőtök lé. Hat továbbá a hüve...
2009-09-10 23:12:58
Kávéról
... szárazzá, rugalmatlanná, ,,törékennyé" teheti, ez a véredényekre is vonatkozik, így azok megtartják a magas vérnyomást. Ezt a hatást kiküszöbölhetjük, ha kardamonnal és a tejjel együtt fogyasztjuk.

A szív ritmusát gyorsítja, összehúzódásának erejét fokozza, egy könnyed kocogás hatását keltve, igy a szívet terheli. Ez túlterhelt, vagy gyenge szív esetén, illetve túlzott ...
2009-09-10 16:01:03
Cékla
... tudják leginkább alkalmazni. A cékla nátrium tartalma magas, a kalcium tartalma azonban alacsony. Ez a tulajdonsága akkor érvényesül a test számára pozitívan, ha főzve, vagy konzervként fogyasztjuk. A céklánál legjobb, ha centrifugával választjuk el a levét a rostos résztől. Betegség esetén naponta három fél borospohárral ajánlatos, megelőzésre kétszer, háromszor hetente. Minden a...
2009-09-09 22:35:07
A karfiol


A karfiol

egyéves káposztaféle, mely a Földközi-tenger mellékének keleti részén ma is vadon élő káposztából alakult ki. Az apró "rózsákból" összetett karfiolfejet fogyasztjuk, mely a növény elhúsosodott, tömött, hófehér virágzati kezdeménye. Sütve, főzve, párolva, salátának, levesnek, fő...
2009-09-09 22:18:41
Saláták
... hörgőiében egy-egy pohár salátalé elfogyasztása után. A magas kálium tartalmának köszönhetjük, hogy a saláta a tavaszi nagytakarítást is képes elvégezni szervezetünkben, ha kúraszerűen fogyasztjuk. A sav-lúg egyensúlyt állíthatjuk helyre, amivel megteremtjük valójában a gyógyulás, illetve az egészségünk alapját. A saláta általában nyersen, vagy kissé meglankasztott formában kerül ...
2009-09-09 22:14:17
Káposzta
... lehetővé azt, hogy az emésztőrendszerünk legtökéletesebb gyógyszere legyen. Naponta fogyaszthatjuk főve vagy nyersen salátának, de mindennapi fő eledelünket nem képezheti. Ha kúraszerűen fogyasztjuk, legjobb ha keverjük zellerrel, sárgarépával, stb. Lehetőleg ugyanis ne keverjük a nyers gyümölcsöt a nyers zöldségfélékkel. A káposztának is a legértékesebb része a zöld levele.
...
2009-09-09 21:59:56
Az Uborka
... kígyóuborka a kiinduló alap. A kígyóuborkát tulajdonképpen csak a megfelelő érettségi fokban használjuk. Ezzel ellentétben a fürtös uborkát már egészen apró méretétől besoroljuk és fogyasztjuk, hogy apró csemege-, közepes csemege-, vizes- vagy kovászos uborkaként, savanyúság formájában jelenhessen meg az asztalunkon.
Nagyobb méretben már friss salátának, levesnek és tölteni a...
2009-09-09 16:55:43
Egészségmegőrző szemek –
... legismertebb gyökfogó, tehát antioxidáns.

Felhasználása

Az értékes tápanyagokat akkor őrizhetjük meg teljesen, ha a szőlőt frissen, héjával és magjával együtt fogyasztjuk. A szemeket mindig alaposan mossuk meg! A szőlő nagyon finom müzliben, salátában, savanyú káposztával, sajthoz és a sütemények tetején is.
...
2009-09-08 09:56:37
1 2 3 ...............................191 192 ................287 288 .......329 330 331 ........382 383 384 
Címkék: növény ennek, hatóanyagok koncentrációja, gyökeret csupán, népi gyógyászatban, hörgők azokra, meghűléses betegségekkel, magas vérnyomást, hatást kiküszöbölhetjük, tejjel együtt, szív ritmusát, könnyed kocogás, szívet terheli, cékla nátrium, kalcium tartalma, tulajdonsága akkor, test számára, céklánál legjobb, rostos résztől, növény elhúsosodott, magas kálium, tavaszi nagytakarítást, sav-lúg egyensúlyt, egészségünk alapját, saláta általában, nyers gyümölcsöt, nyers zöldségfélékkel, legértékesebb része, zöld levele, kiinduló alap, kígyóuborkát tulajdonképpen, megfelelő érettségi, fürtös uborkát, értékes tápanyagokat, szőlőt frissen, szemeket mindig, szőlő nagyon, sütemények tetején, kiküszöbölhetjük, összehúzódásának, egészségmegőrző, zöldségfélékkel, legtökéletesebb, szervezetünkben, meglankasztott, tüdőgyulladást, rebarbaradzsem, koncentrációja, fogyaszthatjuk, nagytakarítást, gyógynövénytár, tulajdonképpen, gyógyászatban, vitaminsziget, megdörzsöljük, tejszínhabbal, legértékesebb, centrifugával,
© 2013 TVN.HU Kft.