Belépés
Rebarbara:
... Baillon), az indiai vagy himalájai rebarbara (Rheum emodi Wall.) gyógynövényként ismertek, míg a Rheum rhabarbarum (és a Rheum rhaponticum) orvosi célra kevésbé alkalmas, ezeket zöldségként fogyasztjuk. Anglián és Németországon keresztül került Európába, ahol kezdetben csak dísznövényként ismerték, majd a XVIII. századtól zöldségként is termeszteni kezdték. Származási helyét ismer...
2009-07-30 21:19:13
Retek:
Reggel méreg, délben étek, este orvosság: legalábbis ezt tartja egy régi mondás a retekről.

Ismerjük meg!

A retek (Raphanus sativus) húsos karógyökerét fogyasztjuk. Számos fajtáját ismerjük, például a hónapos, a nyári és az őszi-téli retket. Legelterjedtebbek a piros, a fehér és a fekete héjúak. Az egyik legkeresettebb primőrtermék a hónapos retek. Népszerűsé...
2009-07-30 21:16:39
Sárgarépa:
... sárgarépa a gyökérfélék között - jelentős vitaminforrásának köszönhetően - igen előkelő szerepet vívott ki magának.
A sárgarépának a megvastagodott, tápanyagokban gazdag gyökerét fogyasztjuk.
Íze kellemes, édeskés.

Miért jó?

A növény fontos biológiai hatóanyaga a bétakarotin (más karotinokat is tartalmaz), amelynek egyébként a színét is köszönheti. ...
2009-07-30 21:10:42
Sóska:
... hosszú, a felsők rövid nyelűek vagy nyél nélküliek. Virágai laza bugavirágzatban állnak. Egyes vidékeken a nép nyelve bábikónak vagy rekenyének nevezi. A mezei sóska föld feletti részét fogyasztjuk, de a föld alatti részeit is hasznosítják gyógyászati célokra. Jellegzetes savanyú ízét az oxálsav tartalmának köszönheti Egész Európában őshonos, de megtalálható Észak-Amerikában és Áz...
2009-07-30 21:08:36
Nagy fagylaltoskönyv
... van otthon fagylaltunk, akkor szinte pillanatok alatt elkészíthetjük az üdítő innivalót. Különösen nyáron, nagy melegben esik jól még akkor is, ha lakoma nélkül, amúgy üdítőitalként fogyasztjuk.
Citromsörbet
Hozzávalók személyenként:
2 gombóc citromfagylalt
1 késhegynyi reszelt citromhéj
1.5 dl szódavíz
1 tk. citromlé
2 jégkocka
Elkészítés:|...
2009-07-29 12:21:18
Receptek vegyesen 2
... gyümölcs, azután puding következik, majd a megmaradt kétszersült, erre megint a gyümölcs,
végül pudingréteg. A tejszínt kemény habbá verjük, és beborítjuk vele a tortát. Lehűtve fogyasztjuk.

Mákosguba, vaníliapudinggal
Hozzávalók: 4-6 db kifli, 1 csomag vanília puding, 7 dl tej, fél csomag mazsola, 1 evőkanál cukor, 5
dkg mák.
Elkészítése: Elkészítjü...
2009-07-27 18:47:59
A paradicsom
... betegség megelőzésében, valamint a bőr egészségének és szépségének megőrzésében játszhat fontos szerepet.
Érdekes módon a likopint jobban hasznosítja a szervezet, ha nem nyersen fogyasztjuk a paradicsomot.
Kutatóknak azt is sikerült igazolniuk, hogy a likopin képes csökkenteni az úgynevezett ,,rossz" koleszterin-szintet, ezáltal csökkenti a szív- és érrendsz...
2009-07-27 18:27:59
Paradicsomos mozzarellasaláta
... rétegezve a sajtot és a paradicsomot. Az olívaolajba tépkedjük a bazsalikomleveleket, teszünk bele eg...
2009-07-27 14:34:25
Frissítö ivólevek:
... előgyártott ételeket - ezzel elejét vehetjük a gomba elszaporodásának. Az alábbi ital minden összetevője baktériumölő hatású, s különösen hatékony, ha a felírt antibiotikummal együtt fogyasztjuk.

Él és virul

Hozzávalók: 250 g alma, 100 g áfonya, 100 g élőflórás natúr joghurt, 1 evőkanál méz.

Elkészítése: Préseljük ki az alma levét, majd a nye...
2009-07-26 14:42:00
Karfiol:
... egyéves növény. Közeli rokonságban áll a káposztával, a kelkáposztával, a brokkolival és a kelbimbóval. A Földközi-tenger keleti tájékáról származik. A növény módosult, húsos virágzatát fogyasztjuk, amelyet rózsának nevezünk. A karfiolrózsák kifejlődését többek között a hőmérséklet, a nappalok hosszúsága, vagyis a napfény, illetve a víz mennyisége jelentősen befolyásolja. A nyári ...
2009-07-26 12:37:02
1 2 3 ...............................191 192 ................287 288 ........334 335 336 ........382 383 384 
Címkék: Egész Európában, indiai vagy, régi mondás, őszi-téli retket, fekete héjúak, egyik legkeresettebb, hónapos retek, gyökérfélék között, növény fontos, felsők rövid, mezei sóska, föld alatti, oxálsav tartalmának, üdítő innivalót, megmaradt kétszersült, tejszínt kemény, likopint jobban, likopin képes, úgynevezett &#8222, olívaolajba tépkedjük, gomba elszaporodásának, alábbi ital, felírt antibiotikummal, alma levét, növény módosult, karfiolrózsák kifejlődését, nappalok hosszúsága, mozzarellasaláta, elszaporodásának, vaníliapudinggal, gyógynövényként, fagylaltoskönyv, bugavirágzatban, antibiotikummal, kelkáposztával, citromfagylalt, elkészíthetjük, dísznövényként, legkeresettebb, megvastagodott, megelőzésében, üdítőitalként, személyenként, tápanyagokban, németországon, karfiolrózsák, citromsörbet, hasznosítják, baktériumölő, megőrzésében, paradicsomos, sárgarépának, köszönhetően, paradicsomot, kifejlődését, primőrtermék, egészségének, megtalálható, karógyökerét, befolyásolja, termeszteni, zöldségként, karotinokat,
© 2013 TVN.HU Kft.