|
|
|
... emésztést!
Szervezetünknek naponta 25-30 mg rostra van szüksége, ám a hagyományos étrendünk ennek csak a negyedét tudja biztosítani.
A legtöbb élelmiszer minimális rostot tartalmaz, így ha nem fogyasztunk minden nap rostban gazdag ételeket, akkor szervezetünk sem tud kitisztulni.
... |
2010-04-13 18:33:57 |
|
|
|
|
|
|
... fogyaszt.
Krónikus fáradtság:
A testi erőt l... |
|
2010-04-12 16:47:55 |
|
|
|
|
|
|
... hordjunk! A reflexzóna masszázs pihentetően, méregtelenítően hat a szervezetre, havonta érdemes elvégeztetnünk.
Táplálkozás/diéta: Jó megoldás, ha a mai napon főzelékfélét fogyasztunk, különösen előnyös a spenót, vagy a kelkáposzta. A gomba is kiváló lehetőség. A mai napnak jó a szénhidrátminősége, de legyünk mértékletesek, hiszen jobban hizlalnak a pékáruk!... |
2010-04-12 12:36:54 |
|
|
|
|
|
|
... mandulát, nagyon nehezen jutunk a gyümölcséhez, de annál értékesebb a tartalma.
Tápértéke: A mandula az egyik legmegbecsültebb csonthéjasunk. Az a hír járja róla, ha naponta elfogyasztunk négyet-ötöt belőle, elkerülünk számos betegséget. Jó lenne, ha ezt a tanácsot be tudnánk tartani, annál is inkább, mert több évszázados tapasztalat van mögötte. Egy idős cigányasszony ... |
|
2010-04-11 08:07:24 |
|
|
|
|
|
|
... szeléntartalmuk miatt.
- Kisvirágú füzike. A gyógynövényből lehet teát főzni (1/4 liter forró vízhez 1 púpozott teáskanál füzike, amiből egy csészét éhgyomorra, egy csészét vacsora előtt fogyasztunk), de kapható tabletta formájában is.
- A paradicsom magas likopintartalma miatt védőhatású. A Harvard Orvosi Egyetemen kimutatták, hogy azoknál a férfiaknál, akik paradicsom ... |
|
2010-04-10 07:58:59 |
|
|
|
|
|
|
...
Krónikus fáradtság:
A testi erőt legjobban, a mézben lévő cukor regenerálja. A mézet és fahéjat fogyasztó idős emberek erősebbek és mozgékonyabbak. Ha délután három óra körül fogyasztunk el ilyen italt, egy héten belül helyreáll a szervezet vitalitása.
Használja Ön is ezt a természetes egészséget kínáló megoldást, a mézet és a f... |
2010-04-09 17:19:38 |
|
|
|
|
|
|
... egész lakást jól kiszellőztetjük, nagy szükségünk van a friss levegőre! Nyissuk ki az összes ablakot!
Táplálkozás/diéta: Ma jót tesz egészségünknek, ha magos pékárut fogyasztunk. Remek választás lehet a tökmaggal, napraforgómaggal készített pékáru, de az értékes magvakat joghurtba keverve is fogyaszthatjuk. A dió fogyasztása is jó ötlet lehet!
Széps... |
2010-04-08 17:06:54 |
|
|
|
|
|
|
... használjuk.
Emésztést elősegítő: A rebarbara mindenek előtt azokon segít, akiknek az emésztése hanyatlóban van, azok pedig az idősebb nemzedékhez tartoznak. Ha tehát a salátához egy nagyobb éremnyit elfogyasztunk egyszerre, az untig elég ahhoz, hogy ne érezzük, hogy az étel megállt a gyomrunkban. Oxálsav tartalma folytán nyers állapotban segíti a belek féregszerű mozgás... |
2010-04-08 12:05:55 |
|
|
|
|
|
|
... zárja el. A veseműködés csökkenése, ha nem is vesszük észre, már korán, akár a harmincas, negyvenes évek előtt megkezdődhet. Javíthatunk az állapoton, ha rutén tartalmú élelmiszert fogyasztunk, így a vöröshagymát.
Reuma fájdalmakra: A vöröshagymának melegítő tulajdonsága van. Ami azt jelenti, hogy fogyasztása télen kimondottan jól esik, mert felmelegíti a testet. Különö... |
2010-04-07 18:59:45 |
|
|
|
|
|
|
... ételünkben. Ha ezt betartjuk, nincs gondunk a vastartalommal, amire a testünknek szüksége van.
Az alábbi táblázatból láthatjuk, milyen értékes zöldségünk a petrezselyem. Igaz, nem fogyasztunk belőle sokat, de mindennap ott van asztalunkon, hogy pótolja a szervezetben a fellépő hiányt.
Gyógyhatása: Lúgosító hatása van a savas vérre.
Allergia: A petr... |
2010-04-06 09:35:34 |
|
|
|
|