|
|
|
... 1525-ben írták le először. Sokan nem ismerik élettani előnyeit, pedig az ősi kínaiak köhögés elleni szerként, az egyiptomiak májbetegségekre, a görögök veseműködést serkentő hatása miatt fogyasztották.
Lippai János 1666-ban a ,,Posoni kert" című művében írja: A spárga kiűzi a vizeletet, gyökerét a fájós fogra teszik, borban kifőzve gyökerét csökkenti a vesekö... |
2024-02-27 21:33:47 |
|
|
|
|
|
|
... fájdalomcsillapító hatása van. Fő hatóanyaga az allantoin serkenti a vérellátást, elősegíti a sejtek regenerációját. Hámosító, csonthegesztő növény.
Belsőleg ne használjuk! Belsőleg fogyasztva ugyanis mérgező! Májkárosodást okoz, így májbetegségben szenvedőknek érdemes szakember tanácsát kérni alkalmazás előtt!
Várandós kismamáknak szintén nem ajánlott az al... |
|
2024-02-25 20:38:51 |
|
|
|
|
|
|
... zsírosolaj, B1-vitamin, B2-vitamin, B3-vitamin és C-vitamin.
Gyógyászati felhasználása
Maria Treben szerint: ,,a pásztortáskából készített tea, naponta 2-3 csészével fogyasztva, mindenféle vérzésre jó eredménnyel alkalmazható. Például gyomor-, bél- és szabálytalan méhvérzés esetén. Akinél erős a menstruációs vérzés, nyolc-tíz nappal a havi-vérzés megkezdése e... |
2024-02-23 19:47:38 |
|
|
|
|
|
|
... ananásznál 800-szor több proxeronint tartalmaz. Leve egészséget elősegítő táplálék-kiegészítőként lassan az emberek napi étrendjének részévé válik, és már messzire se kell mennünk azért, hogy fogyaszthassuk.
A polinéz törzsi gyógyítók már kétezer évvel ezelőtt felfedezték a noni gyümölcs jótékony hatásait. Hawaii-on a hagyományos és a mai orvoslás is nagy sikerrel alka... |
|
2024-02-23 18:49:23 |
|
|
|
|
|
|
... az örök szépség titka.
A legtöbb ember szereti a dió ízét, de visszaretten magas olaj- és kalória-tartalmától. Azonban mérsékelten, vagy más zsírtartalmú táplálékok helyett fogyasztva a dió az egészséges diéta része. A dió az egészségre többszörösen is kedvező hatású.
A dió az egyik legősibb emberi táplálék. Már i.e. 7000 körüli időkből találtak az emberi la... |
|
2024-02-21 21:28:51 |
|
|
|
|
|
|
A füge egy finom gyógyszer, a cukorbetegség természetes ellenszere
Ősidők óta termesztett gyógyító gyümölcs, mellékhatások nélkül. Bármilyen formában is fogyasztjuk, elképesztő egészségügyi előnyöket biztosít.
Kiránduláshoz, túrázáshoz, hegymászá... |
2024-02-17 21:13:40 |
|
|
|
|
|
|
... történelem
A mazsola tulajdonképpen édes aszalt szőlő. Mazsolaszőlőt már i.e. 2000-ben is termesztettek Egyiptomban és Perzsiában. Értékes gyümölcs volt - az ókori görögök és a rómaiak a fogyasztás mellett díszítésként is használták, valamint díjként adták a sportolóknak.
Bár rendszeres termesztése a meleg, mediterrán tájakon kezdődött, valószínűleg az egyipt... |
2024-02-17 20:58:01 |
|
|
|
|
|
|
... a hámozása. A gyümölcsöt ugyanis enyhén szőrös héj védi a környezeti hatások ellen. Ha azonban meghámozod, páratlan ízélményben lesz részed! Hámozás után azonban fél órán belül el kell fogyasztani, mert tárolva kellemetlen utóízt kap.
A kivinek erős utóérő hatása van, így célszerű mindig egy picit keményebb darabokat választani.
A kivi érése meggyorsítható, h... |
2024-02-16 20:10:05 |
|
|
|
|
|
|
... vénás betegségek kezelése.
A gabonafélék közé sorolandó, hiszen barnás-feketés terméshéjjal borított, három-élű, legömbölyített gúla alakú szemtermését a búzához hasonlóan fogyasztják. Fontos néptápláléknak számít az orosz és ukrán tájakon, de inkább a szláv népek becsülik nagyra. Az utóbbi időkben nyugaton is felismerték jó tulajdonságait és helyére tették ezt a kelle... |
2024-02-14 21:22:20 |
|
|
|
|
|
|
... kategorizáljuk őket. Van a gyenge hatású, az erős hatású és a mérgező gyógynövény.
A gyenge hatású gyógynövényeket lehet általában kapni, azokat gyűjtik. Ezeket korlátlanul lehet fogyasztani, de csak addig igyuk ameddig baj van, utána hetente egyszer emlékeztetőnek.
A természetgyógyászok használhatják őket az erős hatásúakat is - keverékbe, házilag nem.
... |
2024-02-12 22:00:14 |
|
|
|
|