|
|
|
Fokhagymás busa
Hozzávalók:
50 dkg busaszelet
4 gerezd fokhagyma
2 dl tej az áztatáshoz
2 ek. étolaj a sütéshez
só
bors
Elkészítés:
A halszeleteket sóval, borssal, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, és egy lapos edénybe fektetjük. Annyi tejjel öntjük le, amennyi ellepi, és 2 órát állni hagyjuk. (Még jobb, ha egész éjjelen át.) A szelet... |
2010-09-14 05:25:50 |
|
|
|
|
|
|
Halas melegszendvics
Hozzávalók:
4 szelet kenyér (20 dkg)
5 dkg reszelt füstölt sajt
1 tojás
1 kis doboz paradicsomos olajos hal
2 gerezd fokhagyma
törött bors
só
Elkészítés:
A halat levével együtt összetörjük, hozzákeverjük a nyers tojást, a reszelt sajtot, az összezúzott fokhagymát és a borsot. Kikent tepsire helyezzük a szendv... |
|
2010-09-14 05:25:24 |
|
|
|
|
|
|
Csirkemell darált dióba forgatva
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
1 db tojás
2 dkg liszt
3 dkg darált dió
3 gerezd fokhagyma
(vagy fokhagymapor)
só
olaj a kisütéshez
Elkészítés:
A kicsontozott, bőrétől lefejtett csirkemellet kiverjük és sózzuk. A tojást felverjük és zúzott fokhagymával ízesítjük. A lisztbe mártott csirkemelleke... |
|
2010-09-13 19:36:34 |
|
|
|
|
|
|
Csirkecomb chilivel
Hozzávalók:
60 dkg csirkecomb
4 dl joghurt
só
bors chili
fokhagyma
kevés piros arany
2 ek. étolaj
Elkészítés:
A sütést megelőző napon készítjük elő. A joghurtot egy tálba borítjuk és hozzákeverjük az olajat, kb. 4 gerezd zúzott fokhagymát, 2 evőkanál chiliport, borsot, kevés piros aranyat. A besózott húst leön... |
|
2010-09-13 19:35:18 |
|
|
|
|
|
|
Pulykatekercs szezámbundában
Hozzávalók:
40 dkg pulykamell
2 dkg lapkasajt (4 szelet)
4 dkg szezámmag
só
törött bors
tojásfehérje
fokhagyma (zúzott)
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A pulykamellből 4 szeletet vágunk, kicsit kiverjük, ráhelyezünk 1-1 szelet sajtot, vékonyan megkenjük fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, majd feltekerj... |
2010-09-13 19:29:26 |
|
|
|
|
|
|
Csirkemell cserépedényben
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
60 dkg mirelit zöldbab
fokhagyma
kakukkfű
60 dkg mirelit vegyes zöldség
1 cs. petrezselyem
1 dl húsleves (pl.: kockából)
só
bors
Elkészítés:
Amíg a cserépedényt beáztatjuk, két külön edényben megfűszerezzük a zöldségeket. Az egyikben a zöldbabot megsózzuk, meghintj... |
2010-09-13 19:29:01 |
|
|
|
|
|
|
... körettel
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
40 dkg burgonya (apró)
20 dkg vör.hagyma (4db)
20 dkg alma
20 dkg sárgarépa
1 ek. étolaj
1 ek. mustár
2 gerezd fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
A csirkemelleket egészben hagyjuk. Az olajból, mustárból, tört fokhagymából és a borsból ízesítőt készítünk, és a csirkemellet megkenjük v... |
2010-09-13 19:28:38 |
|
|
|
|
|
|
Csirkecomb sütőtökkel
Hozzávalók:
50 dkg csirkecomb (2 db kettévágva)
60 dkg sütőtök
4 gerezd fokhagyma
4 dkg margarin
1 dl tejszín
só
bors
1 szál rozmaring
Elkészítés:
A csirkecombokat lebőrözzük, besózzuk és margarinon mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk. Megszórjuk borssal, hozzáadjuk a fokhagymát, és aláöntünk fél dec... |
2010-09-13 19:27:52 |
|
|
|
|
|
|
Parajos töltött hús
Hozzávalók:
60 dkg sertés dagadó vagy comb
25 dkg mélyhűtött paraj
2 db tojás
4 gerezd fokhagyma
1 ek. étolaj
só
bors
10 dkg mélyhűtött paradicsompaprika vagy leszűrt marinált
Elkészítés:
A parajt felolvadni hagyjuk és alaposan kinyomkodjuk. Az egy darab nyers tojással, az apróra vágott főtt tojással, sóv... |
2010-09-13 19:26:45 |
|
|
|
|