|
|
|
... olívaolaj
* 1 ek méz
* 2 ek házi sárgabarack lekvár
* 1 mk worcestershire szósz
* 1 mk tabasco (vagy más csípős ízesítő)
* 1 mk fahéj
* 1 kk fokhagyma granulátum
* só, bors
* 2 ek étkezési keményítő
elkészítés
... |
2010-09-08 16:14:00 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál vaj
Só, fehér bors
750 ml zöldség levest
1 evőkanál tejszín
Pesto:
2 csokor petrezselyem
20 gramm dió
20 gramm parmezán
1 gerezd fokhagyma
75 ml olívaolaj
Só és frissen őrölt bors
Csirke kebab:
150 gramm csirkemel
Só
1 evőkanál curry
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál méz
2... |
|
2010-09-08 14:34:38 |
|
|
|
|
|
|
* 2 ek olívaolaj
* 2 fej vöröshagyma, felkockázva
* 4 g fokhagyma, zúzva
* 200 g bacon, felcsíkozva
* 2 db sárga TV paprika csumázva, kockázva
* 30 dkg mirelit zöldborsó
* 1 konzerv 400 g-os vörös kidney bab
* 1 konzerv 400 g-os fehé... |
2010-09-08 09:05:00 |
|
|
|
|
|
|
... * só
* bors
* 3 vöröshagyma, apróra vágva
* 1+4 ek olaj
* 5 ek ecet
* 1 tk ételízesítő
* 1/2 kg natur joghurt
* 2 gerezd fokhagyma
* 30 dkg sárgarépa
* 1 uborka
elkészítés
1. A káposztát megtisztítjuk, megmossuk, majd vékonyra gyaluljuk. 1-2 tk sóval megszórjuk és átgyúrjuk.... |
|
2010-09-08 08:59:57 |
|
|
|
|
|
|
... zöld fűszerekkel, paradicsommal (paradicsompürével) kiegészítve változatosan elkészíthetők.
Főzelék készítésénél leggyakrabban használt fűszerek és zöldfűszerek: só és cukor, fokhagyma, majoránna, babérlevél, kömény, pirospaprika, tárkony, kapor, zöldpetrezselyem. Sűrítéshez használhatunk főzőlevet, levest, de jellemzőbben tejet, tejfölt, tejszínt, joghurtot vagy kefírt... |
|
2010-09-07 23:14:43 |
|
|
|
|
|
|
... Általában annyi lisztet használunk fel a rántás készítéséhez, amennyi zsiradékot. Ízlés szerint a rántást kevés pirospaprikával színezhetjük, recepttől függően apróra vágott hagyma vagy fokhagyma is kerülhet bele. Ezeket feltétlenül a pirítás után tegyük a rántásba, és azonnal húzzuk le a rántást a tűzről, különben a fűszer megég a rántásban és keserű lesz (ezután következhet a fo... |
2010-09-07 23:08:05 |
|
|
|
|
|
|
... vattapamacs/lap,
. 1 csomag fültisztító,
. 2 pár gumikesztyű,
. 1 üveg formalin, ami gyógyszertárban és recept nélkül kapható,
. több üveg 20%-os ecet,
. több fej fokhagyma.
Második lépés: CÉLSZERSZÁMOK FERTŐTLENÍTÉSE
Ami nem fém eszköz, azt dobd ki és vegyél belőle újat. Drága mulatság, viszont legalább a fém eszközöket sterili... |
2010-09-07 22:26:41 |
|
|
|
|
|
|
Gyulai csirkemell
Hozzávalók: 2 kicsi csirkemell, 10 dkg gyulai kolbász (vagy lángolt kolbász), 2 dl tejföl, 2-3 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál só, késhegynyi, törött fekete bors.
Elkészítése: A csirkemelleket úgy csontozom ki, hogy 4 tömör húsdarabot kapjak. A kolbász bőrét lehúzom, és 4 egyforma darabkára vágom. A csirkemell-darab... |
2010-09-07 19:02:30 |
|
|
|
|
|
|
Barbecue szósz, grillezéshez
Hozzávalók 8 adag húshoz: 1 fej vöröshagyma, 3 db újhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl borecet, 1 dl víz, 1 dl ketchup, 1 dl citromlé, 10 dkg barnacukor, 1 dl chiliszósz, 1 evőkanál őrölt mustármag, 2 evőkanál Worchester szósz, 1 mokkáskanál cayenne-bors, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 mokkáskanál bazsalikom, 1 mokkáskanál szurokfű, só.
E... |
2010-09-07 19:02:08 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* 4 eglsz csirkecomb (vagy 2 csirkemell)
* 3 evőkanál olaj
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 evőkanál bazsalikom
* só
* bors
* 80 dkg magvaváló szilva (kompót is lehet)
* 2 db birsalma vagy alma
Elkészítés:
A húsdarabokat jól megmosom, majd a vizet leitatom. A fokhagymát átprés... |
2010-09-07 18:51:18 |
|
|
|
|