|
|
|
Fokhagyma-krémleves
Hozzávalók:
4-5 szem krumpli
6-8 gerezd fokhagyma
2,5 dl tejszín
só
szerecsendió
őrölt bors
babérlevél
Elkészítési mód:
Az összekockázott krumplit és fok... |
2008-03-03 19:09:11 |
|
|
|
|
|
|
...
Tócsi
Hozzávalók:
4 személyre: 1 kg krumpli 2 dl tejföl, 2-3 evőkanál liszt ,fokhagyma , só , őrölt bors, olaj a sütéshez
Elkészítés:
A krumplit nyersen megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és lereszeljük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet, megsózzuk, borsózzuk, és jól összekeverjük. Serpenyőben olajat forrósítunk. A kr... |
|
2008-03-02 18:02:13 |
|
|
|
|
|
|
Mexikói nyúl cserépedényben.
Hozzávalók: / 4 személyre /
egy nyúl combjai,és gerincéről a húsa, sárgarépa, olaj, fokhagyma, vöröshagyma, majoránna, Knorr mexxikói Villámpác, Delikát8 ételízesítő, bors,
Körethez:
burgonya, margarin, tejföl vagy tej.
A nyulat feldaraboljuk kb. csirkecomb nagyságú darabokra. A Villámpácot ... |
2008-03-02 10:40:51 |
|
|
|
|
|
|
Citromos pontyfilé.
Hozzávalók:
4 pontyfilé, 1 db. citrom, 1 db. husos zöldpaprika, 2 evk. margarin és olivaolaj, delikát8 ételízesítő, 5 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors.
A halszeleteket leöblítjük, szálkátlanítjuk ( beirdaljuk ). delikát8 ételízesítővel, sóval ízesítjük, meglocsoljuk a citromlevével.Letakarva hűtőbe rakjuk. A margarint és oliviolajat... |
|
2008-03-02 10:19:27 |
|
|
|
|
|
|
... BAGUETTE-TEL
Hozzávalók: 60 dkg csiperke, 2 citrom leve, só, 1 babérlevél, 1 piros húsú paprika, fehérbors, 2 kávéskanál olasz fűszerkeverék, 2 evőkanál balzsamecet, 1 dl olívaolaj, 7 gerezd fokhagyma, fél tubus fokhagymakrém, 4 evőkanál reszelt gouda sajt, ízlés szerint turbolya és petrezselyem, 8 szelet baguette
1 liter vizet egy citrom levével és némi sóv... |
|
2008-03-02 07:40:13 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (2 személyre):
12 dkg rizs, 25 dkg sárgarépa, 15 dkg póréhagyma, 1-2 fokhagymagerezd, negyed piros húsú paprika, 7 dkg gabonacsíra, 2 tojás, só, bors, 5 ek. olaj, 2-3 ek. szójaszósz.
A rizst megfőzzük és kihűtjük. A sárgarépát és a paprikát vékony szeletekre vágjuk, a hosszában kettémetszett pórét felszeleteljük, a fokhagymát felaprítjuk, a csírát ... |
2008-03-02 01:03:02 |
|
|
|
|
|
|
...
Valamilyen tűz elemű gyümölcs, például birsalma, birskörte, grépfrút.
----Vacsora (17-19 óráig): pirítós kenyér tökmagolajjal vagy ghível megkenve, mellé 1-2 gerezd fokhagyma vagy bármilyen más hagyma. Elfogyasztható mellé kevéske vermut, keserű likőr vagy vörösbor (ebből nőknek maximum 1,5 dl, férfiaknak maximum 3 dl ajánlott).
|... |
2008-03-01 16:52:35 |
|
|
|
|
|
|
... módra
Kínai zöldséges tészta sült tofuval
Hozzávalók: 25 dkg natúr vagy zöldséges tofu, 20 dkg kínai tészta, 1 csokor újhagyma, 1 db paprika, 1 diónyi friss gyömbér, 1 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál szójaszósz, 3 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál pirított szezámmag, 1 db sárgarépa, 1 db cukkini, darált feketebors
Elkészítése: Egy nagy serpenyőben vagy w... |
2008-03-01 10:47:13 |
|
|
|
|
|
|
... ismétlődhetnek.
A nyolc gasztronómiai "hagyomány"
Anhui: sok vadhús és fűszerek, gőzölt és párolt fogások
Kantoni: rengeteg hús, sok belsőség, változatos ételkészítési eljárások, sok fokhagyma és fűszer (a legtöbb nyugati kínai étterem kantoni konyhát visz)
Fucsiani: tengeri herkentyűk, izgalmas levesek
Hunani: csípős-fokhagymás ételek, sok füs... |
2008-03-01 10:40:57 |
|
|
|
|
|
|
A japán nők karcsúságának titka - jin-jang diéta!
Ezzel a diétával egész életedben karbantarthatod a súlyod! Nem csak alakodra tesz jó hatást, hanem csökkentheti a reumás, diabéteszes, érelmeszesedéses, csontritkulásos, allergiás, ekcémás panaszokat is!
Ha a távol-keleti táplálkozási elveket figyelembe veszed, akkor 50-50%-ban jin és jang típusú ételeket ajánl... |
2008-02-29 19:24:14 |
|
|
|
|