Belépés
Fokhagymakrémleves pirított kenyérkockákkal
... leveshez az egész fej fokhagymákat hámozatlanul, 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, vagy addig, amíg meg nem puhulnak. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni, kettévágjuk a fokhagymafejeket és kinyomkodjuk belőlük a pürét, majd félretesszük.
Felhevítünk egy kevés olívaolajat 1 ek vajjal egy lábosban, megpároljuk a felkarikázott póréhagymát, majd hozzáadjuk ...
2018-09-17 11:21:37
Rakott sűlt tarja
... felforrósított olajon megpirítjuk.
Áttesszük egy sütőedénybe, megszórjuk a köménymaggal, meglocsoljuk a forró olajjal, hozzáadunk 1 dl bort, a rozmaringot és a félbevágott fokhagymafejeket. Lefedjük, és 180 fokos sütőben puhára pároljuk. Levesszük a fóliát, és a mézzel elkevert 1/2 dl borral kevergetve aranybarnára sütjük.

A szalonnát apróra kockázzuk, 2 ek olajon ...
2017-06-05 15:46:33
Rakott sült tarja
... felforrósított olajon megpirítjuk.
Áttesszük egy sütőedénybe, megszórjuk a köménymaggal, meglocsoljuk a forró olajjal, hozzáadunk 1 dl bort, a rozmaringot és a félbevágott fokhagymafejeket. Lefedjük, és 180 fokos sütőben puhára pároljuk. Levesszük a fóliát, és a mézzel elkevert 1/2 dl borral kevergetve aranybarnára sütjük.

...
2017-06-02 23:47:21
A fokhagyma felhasználásának legjobb megoldásai
... szárrészét) kicsit ,,lestuccoljuk", eltávolítjuk a külső, pergamenszerű héjat is, ügyelve rá, hogy a fej azért egyben maradjon. Beolajozunk egy tepsit, belehelyezzük a fokhagymafejeket, vékonyan megkenjük vagy meglocsoljuk őket olívaoaljjal. 180ºC-os sütőben készítjük, mérettől, kortól függően 20-40 percig, közben jó néhányszor meglocsoljuk forró sós vízzel. Proven...
2015-04-13 14:17:43
Fokhagyma, a boszorkányűző
... fokhagymát

Fokhagyma-történelem

A nagyjából 6000 éves múltra visszatekintő fűszernövényt az egyiptomiak annyira szerették és olyan fontos volt számukra, hogy a múmiák mellett a sírokban agyagból készült fokhagymafejeket helyeztek el. A tudósok Tutankhamen sírjában is találtak ilyen agyagfokhagymákat. Egy i.e. 1500 környéki papiruszból az is kiderül, hogy nem ...
2015-03-25 21:31:44
Fokhagymaleves sajtos-gombás pirítóssal
... krutonhoz:
kifli (lehetőleg nagy)
gomba
sajt
olívaolaj (fokhagymás ízesítéssel)

őrölt bors

Elkészítés:

A fokhagymafejeket félbevágjuk, majd a vágott felével lefelé egy edénybe tesszük, és felöntjük annyi olívaolajjal, hogy ellepje. Ezután betesszük az előmelegített sütőbe, és közepes lángon kb. 30 perc ...
2014-05-24 23:50:19
Fokhagymakrémleves szardellás pirítóssal
... fej fokhagymákat - hámozatlanul - a rácsra, és süssük kb. 40 percig, illetve addig, amíg meg nem puhul, és barna lesz. Ha kész, hagyjuk kihűlni, ezután vágjuk ketté a fokhagymafejeket, és ujjainkkal nyomjuk ki a fokhagymapürét, tegyük félre.

Hevítsünk kevés olajat és vajat egy lábosban, pároljuk meg a felkarikázott hagymákat kevés sóval, majd a zöldségeket i...
2013-12-27 23:42:18
Fokhagymaleves sajtos-gombás pirítóssal
... sajtos-gombás krutonhoz:

kifli (lehetőleg nagy)
gomba
sajt
olívaolaj (fokhagymás ízesítéssel)

őrölt bors

Elkészítés:

A fokhagymafejeket félbevágjuk, majd a vágott felével lefelé egy edénybe tesszük, és felöntjük annyi olívaolajjal, hogy ellepje. Ezután betesszük az előmelegített sütőbe, és közepes lángon kb. 30 perc alat...
2013-11-15 11:31:53
Fokhagymakrémleves vajas krutonnal recept
... Zöldségleves-kocka

1 dl tejszín
2 szelet kenyér
2 dkg vaj
petrezselyem pestó a díszítéshez

Elkészítés:

Vágjuk ketté a fokhagymafejeket. Kenjük meg őket az olívaolajjal és tegyük 160°C-ra előmelegített sütőbe körülbelül 25 percre. Ha megsültek, nyomkodjuk ki a héjukból a gerezdeket.
Aprítsuk fel a megtisztított hagymát...
2012-04-25 12:11:57
Fokhagyma, a boszorkányűző
...


Fokhagyma-történelem:

A nagyjából 6000 éves múltra visszatekintő fűszernövényt az egyiptomiak annyira szerették és olyan fontos volt számukra, hogy a múmiák mellett a sírokban agyagból készült fokhagymafejeket helyeztek el. A tudósok Tutankhamen sírjában is találtak ilyen agyagfokhagymákat. Egy i.e. 1500 környéki papiruszból az is kiderül, hogy nem csa...
2011-02-03 11:23:51
1 2 
Címkék: fokhagyma felhasználásának, kevés olívaolajat, felkarikázott póréhagymát, forró olajjal, félbevágott fokhagymafejeket, mézzel elkevert, szalonnát apróra, nagyjából 6000, egyiptomiak annyira, múmiák mellett, sírokban agyagból, tudósok Tutankhamen, fokhagymafejeket félbevágjuk, vágott felével, edénybe tesszük, előmelegített sütőbe, felkarikázott hagymákat, megtisztított hagymát, fokhagymafejeket, felhasználásának, kenyérkockákkal, felforrósított, fokhagymaleves, fokhagymapürét, visszatekintő, fűszernövényt, pergamenszerű, belehelyezzük, előmelegített, boszorkányűző, felkarikázott, megtisztított, hámozatlanul, félretesszük, meglocsoljuk, kinyomkodjuk, olívaolajjal, aranybarnára, fokhagymákat, olívaoaljjal, lestuccoljuk, köménymaggal, petrezselyem, zöldségleves, eltávolítjuk, megpároljuk, félbevágott, rozmaringot, tutankhamen, ízesítéssel, félbevágjuk, egyiptomiak, megpirítjuk, sütőedénybe, póréhagymát, beolajozunk, mindmegette, papiruszból, díszítéshez, kettévágjuk, zöldségeket, felhevítünk, olívaolajat, hozzáadunk,
© 2013 TVN.HU Kft.