|
|
|
ÖSSZEGYŰJTÖTT MORZSÁK
Lajos Atya és Szabó György (a füvesember) tanácsaiból
és egyéb hasznosságok
,,HAD TERJEDJEN A JÓ, - VETNI KELL, BÁRKI IS ARAT."
,,Minden rét és mező, valamennyi hegyoldal és lankás mind megannyi patika&... |
|
2011-04-14 15:22:14 |
|
|
|
|
|
|
... víz
• liszt
• paprika
• olaj
Elkészítés: A konyhakész halat beírdalom, majd egy nagy tálba teszem. A fokhagymákat a halra reszelem vagy fokhagymanyomón átnyomon. Sózom, borsozom, megszórom ételízesítővel, végül felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a halakat. 24 órára a hűtőbe rakom, hogy az ízek jól összeérjenek. Másnap sütés előtt a lecsö... |
2011-04-02 17:26:28 |
|
|
|
|
|
|
... keményítő
2 dl főzőtejszín
só
őrölt fehér bors (késhegynyi)
1 erőleveskocka
2 l víz
A fokhagymát megpucoljuk, átpréseljük fokhagymanyomón. A vajat egy fazékban felolvasztjuk, beletesszük a fokhagymát, átforgatjuk rajta, majd felengedjük a 2 liter vízzel, amelybe beledobunk egy erőleveskockát, ízlés szer... |
|
2011-03-27 19:28:19 |
|
|
|
|
|
|
... paprikáknak 20 perc, a padlizsánoknak kb. 40 perc szükséges. Amíg sülnek, a paradicsomokat leforrázom, meghámozom, nagyobb kockákra vágom. A hagymát apró kockákra vágom, a fokhagymát fokhagymanyomón átpréselem. Olívaolajon épp csak elkezdem pirítani a hagymákat, már hozzá is adom a paradicsomokat, aztán a paradicsompürét. Sózom, hozzáadom a többi fűszert, a mézet. Kb. 5 perc alatt... |
2010-08-10 09:20:10 |
|
|
|
|
|
|
... kakukkfű
Elkészítés:
Először a páclevet készítem el, ami annyiból áll, hogy az olajat és a citromlevet tálba öntöm, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomom, fűszerezem, alaposan elkeverem.
A padlizsánok végeit levágom, majd csíkokban meghámozo... |
2010-07-25 20:37:32 |
|
|
|
|
|
|
... sör
Elkészítés:
Bográcsban a libazsírt megolvasztom, majd a karikára szelt vöröshagymákat beleteszem, 1 kávéskanál sót hozzáadok, elkeverem, és megiszom az egy kupica pálinkát. Ezután fokhagymanyomón 1 gerezd fokhagymát belenyomok.
Ö... |
2010-07-15 06:35:50 |
|
|
|
|
|
|
... a paprikát, paradicsomot. Lassú tűzön főni hagyom, de gyakran rá kell nézni, le ne süljön. Ha a husi már puha, ráöntöm a bab és kukoricakonzerveket. A végén sózom, és a fokhagymát fokhagymanyomón áttörve rádobom. Gáz lekapcs, de a fedő alatt még hadd párolódjon! Így jön ki a fokhagyma íze, illata.
Köretként párolt rizst adok, de friss kenyérrel is fincsi.
Természetesen f... |
2008-10-17 20:03:11 |
|
|
|
|