Belépés
Hétfő menü ajánlat - Húsvét
... olívaolajon, erős tűzön puhára pirítom, fűszerezés nélkül teszem a szűrőtálba.

Paradicsom: 1-2 evőkanálnyi olívaolajon párolom, kevés cukorral megszórom, hozzáadok 1 gerezd fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát, összemelegítem.

Egy nagyobb serpenyőbe teszem a szűrőtálban lecsepegtetett párolt, pirított zöldféléket, ráöntöm a fokhagymás paradicsomot levével eg...
2011-04-25 00:37:54
Morzsák
ÖSSZEGYŰJTÖTT MORZSÁK



Lajos Atya és Szabó György (a füvesember) tanácsaiból



és egyéb hasznosságok





,,HAD TERJEDJEN A JÓ, - VETNI KELL, BÁRKI IS ARAT."







,,Minden rét és mező, valamennyi hegyoldal és lankás mind megannyi patika&...
2011-04-14 15:22:14
x
... víz
• liszt
• paprika
• olaj
Elkészítés: A konyhakész halat beírdalom, majd egy nagy tálba teszem. A fokhagymákat a halra reszelem vagy fokhagymanyomón átnyomon. Sózom, borsozom, megszórom ételízesítővel, végül felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a halakat. 24 órára a hűtőbe rakom, hogy az ízek jól összeérjenek. Másnap sütés előtt a lecsö...
2011-04-02 17:26:28
Medvehagymából készíthető.
... keményítő

2 dl főzőtejszín



őrölt fehér bors (késhegynyi)

1 erőleveskocka

2 l víz



A fokhagymát megpucoljuk, átpréseljük fokhagymanyomón. A vajat egy fazékban felolvasztjuk, beletesszük a fokhagymát, átforgatjuk rajta, majd felengedjük a 2 liter vízzel, amelybe beledobunk egy erőleveskockát, ízlés szer...
2011-03-27 19:28:19
Szombat - menüajánlat
Szombat - menüajánlat:


Reggeli: Ham and eggs (tükörtojás, pirítós- és sonkaágyon)
Előétel: Cibereleves aszalt gyümölccsel
Főétel: Sertéspörkölt galuskával, tejfölös uborkasalátával
Desszert: Lekváros fánk
Vacsora: Tepertőkrémes kenyér lilahagymával
Vegetáriánus ajánlat: Túrós rakott zöldbab


Tükörtojás pirítóson:
...
2011-02-11 12:56:31
Kápia paprika-padlizsánpüré
... paprikáknak 20 perc, a padlizsánoknak kb. 40 perc szükséges. Amíg sülnek, a paradicsomokat leforrázom, meghámozom, nagyobb kockákra vágom. A hagymát apró kockákra vágom, a fokhagymát fokhagymanyomón átpréselem. Olívaolajon épp csak elkezdem pirítani a hagymákat, már hozzá is adom a paradicsomokat, aztán a paradicsompürét. Sózom, hozzáadom a többi fűszert, a mézet. Kb. 5 perc alatt...
2010-08-10 09:20:10
Grillezett padlizsán mártással
... kakukkfű



Elkészítés:

Először a páclevet készítem el, ami annyiból áll, hogy az olajat és a citromlevet tálba öntöm, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomom, fűszerezem, alaposan elkeverem.

A padlizsánok végeit levágom, majd csíkokban meghámozo...
2010-07-25 20:37:32
Tárkonyos zöldbab bográcsban
... sör



Elkészítés:

Bográcsban a libazsírt megolvasztom, majd a karikára szelt vöröshagymákat beleteszem, 1 kávéskanál sót hozzáadok, elkeverem, és megiszom az egy kupica pálinkát. Ezután fokhagymanyomón 1 gerezd fokhagymát belenyomok.

Ö...
2010-07-15 06:35:50
Csilis bab bőségesen
... a paprikát, paradicsomot. Lassú tűzön főni hagyom, de gyakran rá kell nézni, le ne süljön. Ha a husi már puha, ráöntöm a bab és kukoricakonzerveket. A végén sózom, és a fokhagymát fokhagymanyomón áttörve rádobom. Gáz lekapcs, de a fedő alatt még hadd párolódjon! Így jön ki a fokhagyma íze, illata.
Köretként párolt rizst adok, de friss kenyérrel is fincsi.
Természetesen f...
2008-10-17 20:03:11
1 2 3 
Címkék: ÖSSZEGYŰJTÖTT MORZSÁK, Lajos Atya, Szabó György, TERJEDJEN JÓ, VETNI KELL, nagyobb serpenyőbe, szűrőtálban lecsepegtetett, fokhagymás paradicsomot, konyhakész halat, nagy tálba, halra reszelem, hűtőbe rakom, fokhagymát megpucoljuk, fazékban felolvasztjuk, paradicsomokat leforrázom, hagymát apró, fokhagymát fokhagymanyomón, többi fűszert, páclevet készítem, citromlevet tálba, padlizsánok végeit, libazsírt megolvasztom, karikára szelt, végén sózom, fedő alatt, uborkasalátával, fokhagymanyomón, paradicsompürét, erőleveskockát, ételízesítővel, összemelegítem, lecsepegtetett, medvehagymából, padlizsánoknak, receptgaleriak, paradicsomokat, vöröshagymákat, természetesen, összegyűjtött, erőleveskocka, padlizsánpüré, sertéspörkölt, felolvasztjuk, tepertőkrémes, lilahagymával, megolvasztom, paradicsomot, vegetáriánus, fokhagymákat, hasznosságok, összeérjenek, tanácsaiból, zöldféléket, átforgatjuk, szűrőtálban, olívaolajon, paprikáknak, felengedjük, menüajánlat, mindmegette, evőkanálnyi, gyümölccsel, átpréseljük, cibereleves,
© 2013 TVN.HU Kft.