Belépés
Barbecue fűszerkeverék
... személyre: 1 evőkanál barna cukor, 1 evőkanál (durva szemcséjű), só, 1 evőkanál őrölt fekete bors, 1 kávéskanál cayenne-i bors, 1 kávéskanál édes (vagy erős) pirospaprika, 2 kávéskanál fokhagymapor, 2 kávéskanál vöröshagymapor
Elkészítés: Egy nagyobb tálba öntjük és jól összekeverjük az összes hozzávalót. Majd jól záródó üvegbe tesszük felhasználásig. A maradék, hőtől, fénytő...
2011-01-04 07:47:39
Zöldséges csirke Jambalaya
...
(USA/cajun)
Hozzávalók: 2 csirkemell, 2 ek olaj, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg zöldbab, 1 kis hagyma, 3 dl csirkeleveslé,
3 dl víz, 1 ek metélőhagyma, 20 dkg nyers rizs, ¼ kk fokhagymapor vagy 1 gerezd fokhagyma, ½ kk bors, 2 főtt tojás.
A csirkét bőrözze le, csontozza ki, vágja kb. 2 cm-es kockákra, a sárgarépát vágja kockákra, a hagymát apróra, a tojást...
2010-12-28 06:55:39
Királynak való csirke
... lapos tepsibe, szórja meg prézlivel és fűszerkeverékkel. Süsse előfűtött sütőben, közepes hőn kb. 30 percig, míg a teteje aranybarnára sül.
Kreol ...
2010-12-28 06:49:46
Gombalevesben párolt csirke
...
(USA/cajun)
Hozzávalók: 4 csirkemell, 2 friss paprika (erős vagy édes), 1 zeller vagy petrezselyem, 1 hagyma, 6 dl forralt tej, 3 dl gombaleveslé, só, bors, fokhagymapor és petrezselyemzöld ízlés szerint.
A csirkét bőrözze le, csontozza ki, felezze el, a paprikát, petrezselymet és hagymát vágja finomra. A csirkét sózza-borsozza, kis olajon süsse közepes hőn világ...
2010-12-28 06:48:47
Francia csirke citromosan
...
Hozzávalók: személyenként 1 csirkemell, fél tojás, kevés finomliszt, normál liszt, 1 citrom, tej, fokhagymapor, bors, só, összesen 5 dl bor, sütéshez vaj, margarin és olaj..
A melleket bőrözze le, csontozza ki, bárd lapjával lapítsa, vagy éles késsel szeletelje kb. 1 cm vékonyra. A tojást verje fel, adjon hozzá kis tejet, fokhagymaport, borsot, részletekben keverje ho...
2010-12-27 09:37:35
Fokhagyma
... piszkálj az orrát bélférge van. Az ismertető jel inkább az, ha a gyereknek gyakran viszket a feneke. Ha a kicsi nem hajlandó bevenni a fokhagymát még mézzel sem, legjobb ha a mézbe fokhagymaport keverünk, és azt adjuk neki. Súlyosabb esetben többhetes kúrát is javasolhat az orvos.

Tisztítja a légutakat:
A fokhagymának a meghűléses betegségek gyógyításában is nagy...
2010-12-12 20:03:19
Erdélyiköttes palacsinta húsal
...
Hozzávalók a tésztához:
1/2 kg liszt, 2 tojássárgája, 2 dl tej, 1 kávéskanál cukor, 3 dkg élesztő, 4 evőkanál krumpli pehely vagy krumplipüré (kihagyható), só, fokhagymapor

A töltelékhez:
30 dkg darát hús , 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 evőkanál olaj, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom (ha nincs friss paprika és paradicsom, jó egy-két ...
2010-12-11 18:28:58
Kinai csirkefalatok
Hozzávalók:

fél kiló csirkecombfilé csíkokra vágva, 4 tojás, 3 evőkanál étkezési keményítő, 6 evőkanál finomliszt, fokhagymapor, só, őrölt bors, szezámmag, napraforgómag, olaj a kisütéshez.



Elkészítés:

A húst megsózzuk és megszórjuk fokhagymaporral, aztán félretesszük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat összekeverjük a kemény...
2010-12-11 17:31:13
Fűszeres kalács
... perc

Hozzávalók: 2 dkg élesztő, 7 dkg porcukor, 50 dkg liszt, 3 dl tej, 8 dkg vaj, 2 tojássárgája, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 csapott teáskanál só, 1 csapott teáskanál fokhagymapor

Az élesztőt a cukor felével és 5 dkg liszttel 1 dl langyos tejben simára keverjük. Letakarjuk, és felfuttatjuk. Gyúrótáblára szórjuk a megmaradt lisztet, a közepébe mélyed...
2010-12-08 05:53:45
Citromos borjúszelet 1.
...
Hozzávalók: 60 dkg borjúcomb, 2 evőkanál finomliszt, 1/2 citrom leve, 1 db babérlevél, 2 dl tejföl, 1 mokkáskanál fokhagymapor, ízlés szerint só, őrölt bors
A hússzeleteket klopfoljuk, szélét bevagdossuk. Előmelegítjük a 24-es AMC lábast. A hússzeleteket mindkét oldalukon átsütjük, majd citromlével meglocsoljuk. Hozzáadjuk az eltört babérlevelet, rászórjuk a fokhagym...
2010-11-29 05:55:37
1 2 3 ...15 16 .22 23 24 ..30 31 32 
Címkék: nagyobb tálba, összes hozzávalót, csirkét bőrözze, sárgarépát vágja, hagymát apróra, teteje aranybarnára, csirkét sózza-borsozza, melleket bőrözze, tojást verje, orrát bélférge, gyereknek gyakran, mézbe fokhagymaport, meghűléses betegségek, húst megsózzuk, tojásokat szétválasztjuk, tojássárgákat összekeverjük, cukor felével, megmaradt lisztet, közepébe mélyed, hússzeleteket klopfoljuk, hússzeleteket mindkét, eltört babérlevelet, fűszerkeverékkel, petrezselyemzöld, fokhagymaporral, csirkecombfilé, vöröshagymapor, felhasználásig, szétválasztjuk, fűszerkeverék, csirkeleveslé, petrezselymet, fokhagymaport, napraforgómag, hússzeleteket, csirkefalatok, előmelegítjük, gyógyításában, személyenként, összekeverjük, erdélyiköttes, gombalevesben, tojássárgákat, részletekben, metélőhagyma, petrezselyem, félretesszük, fokhagymapor, pirospaprika, meglocsoljuk, tojássárgája, fokhagymának, gombaleveslé, aranybarnára, babérlevelet, gyúrótáblára, felfuttatjuk, vöröshagyma, töltelékhez, mokkáskanál, borjúszelet, zöldpaprika,
© 2013 TVN.HU Kft.