Belépés
Forró csoki - a megunhatatlan
... tejcsokoládé-szeleteket. Rodolphe Lindt berni csokoládégyárában 1880-ban fedezte fel a mai élelmiszeriparban kenőgyúrás (konsolás) néven ismert csokoládéfinomítást, illetve a csokoládé fondant. A francia és az angol gyarmatokon csak a XIX. században kezdtek kakaótermesztésbe. Ma Afrika országaiból érkezik a világ kakaójának kétharmada.

...
2018-03-24 00:41:20
A világ egyik legdrágább esküvői tortája
... dollárra becsülik. S hogy mi kerül ennyibe? Már az anyagár sem semmi, a mestercukrász, Debbie Wingham és csapata ezer tojást, 25 kiló csokoládét és 50 kiló csipkésre formázott bevonatot, fondant-t használt. A torta a Dubai World Trade Center menyasszonyi bemutatójára készűlt.

...
2018-02-13 21:04:34
Tortabevonó fondant házilag
Tortabevonó fondant (süteményekhez, tortákhoz)

Hozzávalók:
1 ek. zselatin
6 ek. víz
1 ek. margarin
2 ek. méz
porcukor

Elkészítés:

A porcukorhoz öntjük a langyos vízben feloldott zselatint, hozzáadjuk a mézet, margarint és jól összekeverjük. Annyi porcukrot adunk még hozzá, amennyit felvesz, hogy jól formázható, gyurmaszerű m...
2018-02-12 12:36:18
Karácsony anno és ma– az év vége ünneplése az „A
A szeretet ünnepéhez kapcsolódó hagyományok, mint például a karácsonyfa-állítás, egymás megajándékozása, a halászlé, a bejgli, a mézeskalács és még sok egyéb ilyen szokás többsége a 19. században alakult ki, főként a kiegyezést követő békeévek polgári életéhez kapcsolódva. A szimbólumrendszer persze régebbi időkre nyúlik vissza.

Az örökzöldek tisztelete például már a ger...
2017-12-25 10:02:04
Csokis muffin marcipán csészében
... kakaópor
10 dkg étcsokoládé
1,5 dl tej
0,5 dl eszpresszó kávé
A díszítéshez:
5 dkg olvasztott étcsoki
1-2 ek pikáns lekvár
fondant vagy marcipán
pillecukor


Elkészítés

1. A muffinformákat papírkapszlikkal kibéleljük. A vajat a tojással és az eritrittel alaposan elkeverjük, majd h...
2017-10-14 23:14:22
Étel - mesék - Egy hercegnek készült , világhírű lett !
A tortát feltételezhetően herceg galántai Esterházy Pál Antal
számára készítették a 19 . században . Esterházy Pál Antal
számára készítették a 1sáza3em Es...
2017-07-02 13:10:48
Klasszikus Esterházy-torta
... cukor
2 dkg vaníliás pudingpor
27 dkg vaj
7 dkg szeletelt dió
0,3 dl triple sec likőr
A díszítéshez:
5 dkg baracklekvár
18 dkg fondant
1 dkg csokoládé
15 dkg darált dió

Elkészítés

1. A tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük, majd hozzákeverjük a darált diót. A masszát hatfel...
2017-03-11 23:31:48
puncs torta
... elkészítéséhez: 38 dkg víz, 38 dkg cukor,250 ml rum,4 dkg vaníliás cukor, 2,5 dkg reszelt ciromhéj, 6 dkg reszelt narancshéj,

Díszítéshez, töltelékhez: 20 dkg baracklekvár,20 dkg fondant (cukormáz), 5dkg kókuszreszelék

Először készítsük el a puncslevet, majd a piskótát kör alakú kapcsos tortaformában.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cuko...
2017-02-24 16:50:38
Mézeskalács emberkék
... Dr. Oetker Szódabikarbóna
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor Mézeskalács fűszerkeverékkel
1 tojás (közepes méretű)
kb. 5 evőkanál tej
Díszítéshez

50 g Dr. Oetker Fondant piros cukormassza
50 g Dr. Oetker Fondant fehér cukormassza
néhány Dr. Oetker Csokoládészívek
némi Dr. Oetker Dekor Toll
Ezenkívül

alufólia
Dr. Oetker Mes...
2016-12-24 22:46:51
Hungarikum
... hogy maga az édesség nem magyar találmány, azonban mi vagyunk az egyetlen olyan nemzet, akik a különböző ízű nassolni valót a karácsonyfára aggatjuk.

A szaloncukor eredendően a fondant cukorból származik, melyet kezdetben gondos francia kezek készítettek a 14. században. Az édesség német cukorművesek közvetítésével került Franciaországból hozzánk, s rengeteg módosítást ...
2016-11-30 09:36:49
1 2 3 ..10 11 .15 16 19 20 21 
Címkék: Klasszikus Esterházy-torta, Rodolphe Lindt, Debbie Wingham, Dubai World Trade Center, Esterházy Pál, Oetker Szódabikarbóna, Oetker Sütőpor Mézeskalács, Oetker Fondant, Oetker Csokoládészívek, Oetker Dekor Toll, Oetker Mes, világ egyik, csokoládé fondant, angol gyarmatokon, világ kakaójának, porcukorhoz öntjük, langyos vízben, szeretet ünnepéhez, kiegyezést követő, szimbólumrendszer persze, örökzöldek tisztelete, muffinformákat papírkapszlikkal, eritrittel alaposan, cukorral habbá, darált diót, masszát hatfel, tojásokat szétválasztjuk, egyetlen olyan, karácsonyfára aggatjuk, szaloncukor eredendően, fondant cukorból, édesség német, feltételezhetően, franciaországból, papírkapszlikkal, fűszerkeverékkel, csokoládészívek, tojásfehérjéket, megajándékozása, szódabikarbóna, kókuszreszelék, muffinformákat, szétválasztjuk, közvetítésével, elkészítéséhez, karácsonyfára, süteményekhez, mestercukrász, összekeverjük, megunhatatlan, hozzákeverjük, tortaformában, tejcsokoládé, menyasszonyi, bemutatójára, baracklekvár,
© 2013 TVN.HU Kft.