|
|
|
... tejcsokoládé-szeleteket. Rodolphe Lindt berni csokoládégyárában 1880-ban fedezte fel a mai élelmiszeriparban kenőgyúrás (konsolás) néven ismert csokoládéfinomítást, illetve a csokoládé fondant. A francia és az angol gyarmatokon csak a XIX. században kezdtek kakaótermesztésbe. Ma Afrika országaiból érkezik a világ kakaójának kétharmada.
... |
2018-03-24 00:41:20 |
|
|
|
|
|
|
... dollárra becsülik. S hogy mi kerül ennyibe? Már az anyagár sem semmi, a mestercukrász, Debbie Wingham és csapata ezer tojást, 25 kiló csokoládét és 50 kiló csipkésre formázott bevonatot, fondant-t használt. A torta a Dubai World Trade Center menyasszonyi bemutatójára készűlt.
... |
|
2018-02-13 21:04:34 |
|
|
|
|
|
|
Tortabevonó fondant (süteményekhez, tortákhoz)
Hozzávalók:
1 ek. zselatin
6 ek. víz
1 ek. margarin
2 ek. méz
porcukor
Elkészítés:
A porcukorhoz öntjük a langyos vízben feloldott zselatint, hozzáadjuk a mézet, margarint és jól összekeverjük. Annyi porcukrot adunk még hozzá, amennyit felvesz, hogy jól formázható, gyurmaszerű m... |
2018-02-12 12:36:18 |
|
|
|
|
|
|
A szeretet ünnepéhez kapcsolódó hagyományok, mint például a karácsonyfa-állítás, egymás megajándékozása, a halászlé, a bejgli, a mézeskalács és még sok egyéb ilyen szokás többsége a 19. században alakult ki, főként a kiegyezést követő békeévek polgári életéhez kapcsolódva. A szimbólumrendszer persze régebbi időkre nyúlik vissza.
Az örökzöldek tisztelete például már a ger... |
|
2017-12-25 10:02:04 |
|
|
|
|
|
|
... kakaópor
10 dkg étcsokoládé
1,5 dl tej
0,5 dl eszpresszó kávé
A díszítéshez:
5 dkg olvasztott étcsoki
1-2 ek pikáns lekvár
fondant vagy marcipán
pillecukor
Elkészítés
1. A muffinformákat papírkapszlikkal kibéleljük. A vajat a tojással és az eritrittel alaposan elkeverjük, majd h... |
|
2017-10-14 23:14:22 |
|
|
|
|
|
|
A tortát feltételezhetően herceg galántai Esterházy Pál Antal
számára készítették a 19 . században . Esterházy Pál Antal
számára készítették a 1sáza3em Es... |
2017-07-02 13:10:48 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
2 dkg vaníliás pudingpor
27 dkg vaj
7 dkg szeletelt dió
0,3 dl triple sec likőr
A díszítéshez:
5 dkg baracklekvár
18 dkg fondant
1 dkg csokoládé
15 dkg darált dió
Elkészítés
1. A tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük, majd hozzákeverjük a darált diót. A masszát hatfel... |
2017-03-11 23:31:48 |
|
|
|
|
|
|
... elkészítéséhez: 38 dkg víz, 38 dkg cukor,250 ml rum,4 dkg vaníliás cukor, 2,5 dkg reszelt ciromhéj, 6 dkg reszelt narancshéj,
Díszítéshez, töltelékhez: 20 dkg baracklekvár,20 dkg fondant (cukormáz), 5dkg kókuszreszelék
Először készítsük el a puncslevet, majd a piskótát kör alakú kapcsos tortaformában.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cuko... |
2017-02-24 16:50:38 |
|
|
|
|
|
|
... Dr. Oetker Szódabikarbóna
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor Mézeskalács fűszerkeverékkel
1 tojás (közepes méretű)
kb. 5 evőkanál tej
Díszítéshez
50 g Dr. Oetker Fondant piros cukormassza
50 g Dr. Oetker Fondant fehér cukormassza
néhány Dr. Oetker Csokoládészívek
némi Dr. Oetker Dekor Toll
Ezenkívül
alufólia
Dr. Oetker Mes... |
2016-12-24 22:46:51 |
|
|
|
|
|
|
... hogy maga az édesség nem magyar találmány, azonban mi vagyunk az egyetlen olyan nemzet, akik a különböző ízű nassolni valót a karácsonyfára aggatjuk.
A szaloncukor eredendően a fondant cukorból származik, melyet kezdetben gondos francia kezek készítettek a 14. században. Az édesség német cukorművesek közvetítésével került Franciaországból hozzánk, s rengeteg módosítást ... |
2016-11-30 09:36:49 |
|
|
|
|