Belépés
Töltött sült paradicsomok
... Közben a snidlinges mártáshoz passzírozzuk át szűrőn a paradicsom ok korábban kivájt belsejét. Serpenyőben olvasszunk meg vajat, sózzuk meg, majd dobjuk rá a paradicsomot, és egy kicsit fonnyasztjuk meg. Végül szórjuk rá a snidlinget.

Még melegen, a snidlinges paradicsom mártással együtt tálaljuk a töltött paradicsomokat.

...
2018-08-29 00:54:42
Tallóztam
... a hagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A padlizsán levét leszűrjük, és szűrőben le is öblítjük. Ha lecsöpögött, ugyancsak felkockázzuk.

A felhevített olajon sárgára fonnyasztjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a padlizsánt. Megsózzuk, borsozzuk. Fedő alatt, gyakori keverés közben puhára pároljuk. Turmixgép poharába tesszük, kevés citromlevet ráöntünk, beleszórjuk a...
2018-04-13 12:44:30
Padlizsánkrém másként
... kiengedi. Közben a hagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A padlizsán levét leszűrjük, és szűrőben le is öblítjük. Ha lecsöpögött, felkockázzuk.

A felhevített olajon sárgára fonnyasztjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a padlizsánt. Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, gyakori keverés közben puhára pároljuk. Turmixgép poharába tesszük, kevés citromlével meglocsoljuk, ...
2018-02-02 14:25:29
TÉLI LEVESEK 1.
... babérlevél, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, ecet vagy citromlé

A savanyú káposztát felaprítjuk, a füstölt kolbász bőrét lehúzzuk és karikára vágjuk. a forró olajon sárgára fonnyasztjuk a finomra metélt vöröshagymát. Rászórjuk a pirospaprikát és a tűzről lehúzva összekeverjük. Ráöntünk 1 evőkanál vizet, ízesítjük, a felsorolt fűszerekkel majd belekeverjük a savanyú kápo...
2018-01-08 04:07:02
Polenta-pite ratatouille feltéttel
... egyforma darabokra kockázzuk.



Először a hagymákat fonnyasztjuk meg kevés olívaolajon, majd együtt az összes zöldséget megpároljuk. Kakukkfűvel, petrezselyemmel fűszerezzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

...
2017-12-01 22:37:05
Krumplis pogácsák
... tésztát liszttel meghintett gyúródeszkán

kisodorjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kizsírozott sütőlemezre rakjuk, és erős lángon

megsütjük. A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, és minden pogácsára

teszünk belőle egy kis halomnyit. Párolt parajhoz vagy más zöldséghez tálaljuk.


http://ircsike.webnode.hu...
2017-11-22 13:56:40
Sáfrányos rizses hús
... felvágjuk a hagymát és a paprikákat.
Egy lábasban, az olajon a hagymát, a paprikát és a sárgarépát elkezdjük dinsztelni, majd hozzáadjuk a felaprított gombát, és együtt fonnyasztjuk tovább, végül rátesszük a húsdarabokat és fehéredésig sütjük. Meghintjük a felaprított petrezselyemmel, az őrölt borssal és a sáfránnyal, majd 1,5 dl meleg vízzel felengedjük.Fedő alatt 8-...
2017-05-04 23:34:15
Vöröshagymatokány
... 3 evőkanál paradicsompüré, só, pirospaprika, 15 dkg liszt, 3 dl tejföl

A felkockázott füstölt szalonnát üvegesre pirítjuk, beletesszük a felszelt hagymát - tovább fonnyasztjuk, majd megszórjuk a porpaprikával, beletesszük a felcsíkozott húst. Rövid ideig együtt pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a paradicsompürét, sózzuk, és puhára pá...
2017-01-06 17:50:26
Lángos
... burgonya,150 g friss gomba,40g zsír, 150 g darás liszt, 1 zsemle, 1 tojás, 40 g hagyma, só, törött bors.
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és áttörjük. A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, belekeverjük a megtisztított, összeaprított gombát, megsózzuk, és puhára pároljuk. Az áttört burgonyához hozzáadjuk a megpárolt
gombát, a tojást, vízben m...
2016-11-14 07:04:02
Klasszikus sertésborda Budapest módra
... paradicsommal együtt. A zöldborsót puhára főzzük forrásban lévő, sós vízben.
Száraz serpenyőben ropogósra sütjük a felkockázott szalonnát. Hozzáadjuk a hagymát, és meg fonnyasztjuk.Beleforgatjuk a paprikát, a gombát, a paradicsomot, továbbá a májat, sózzuk, borsozzuk, és pirítjuk 2 percig. Azután meghintjük pirospaprikával,hozzá öntünk 30 ml vizet, és hozzákeverjük a ...
2016-10-03 21:35:12
1 2 3 ...15 16 .22 23 ..29 30 31 
Címkék: TÉLI LEVESEK, snidlinges mártáshoz, kicsit fonnyasztjuk, snidlinges paradicsom, töltött paradicsomokat, hagymát megtisztítjuk, padlizsán levét, felhevített olajon, savanyú káposztát, füstölt kolbász, forró olajon, finomra metélt, tűzről lehúzva, felsorolt fűszerekkel, savanyú kápo, hagymákat fonnyasztjuk, összes zöldséget, zsírban üvegesre, apróra vágott, sárgarépát elkezdjük, felaprított gombát, felaprított petrezselyemmel, őrölt borssal, felkockázott füstölt, felszelt hagymát, felcsíkozott húst, burgonyát héjában, áttört burgonyához, zöldborsót puhára, felkockázott szalonnát, petrezselyemmel, paradicsompürét, pirospaprikával, paradicsomokat, paradicsompüré, beleforgatjuk, padlizsánkrém, pirospaprikát, hozzákeverjük, porpaprikával, megtisztítjuk, paradicsommal, összekeverjük, megtisztított, összeaprított, kiszaggatjuk, paradicsomok, felkockázzuk, fonnyasztjuk, vöröshagymát, belekeverjük, meglocsoljuk, paradicsomot, gyúródeszkán, felkockázott, húsdarabokat, felcsíkozott, passzírozzuk, pirospaprika,
© 2013 TVN.HU Kft.