Regisztráció  Belépés
A szlovén lapok derűlátóak az új kisebbségi kormány jövőjét illetően
... múlik, mennyire lesz hosszan tartó kormányának a mandátuma. A lap javaslatokat is tesz: a többi között kiemeli, hogy az államnak kevesebbet kellene költenie, nagyobb figyelmet kellene fordítania az intézmények fejlesztésére és a jóléti társadalom kialakítására kellene törekednie.
A Primorske Novice című hetilap szerint Sarec különösebb eufória nélkül, nyugodtan, kiszámítható...
2018-09-14 11:51:27
Illegális bevándorlás - Merkel: Németország és Csehország szerint az EU-Törökország megállapodás mintaértékű
... részeként arról is dönteni kell, hogy csatlakozhat-e a schengeni övezethez Bulgária, Románia, Horvátország - mondta.
Az EU-nak a nyugat-balkáni térségre is nagyobb figyelmet kell fordítania, és el kell döntenie, hogy integrálja-e vagy "átengedi" más hatalmaknak, például Oroszországnak vagy Kínának - fejtette ki Andrej Babis.
Angela Merkel kiemelte, hogy Berlin és Prága ...
2018-09-05 16:20:09
Az anyanyelvű oktatásban és nyelvhasználatban akar előrelépéseket az RMDSZ
... mint 43 százaléknyi támogatást szereznie, politikai befolyását sokszor a magyarság meglévő jogainak korlátozását célzó - kormányzati vagy ellenzéki - kezdeményezések kivédésére kell fordítania. A prioritási listára most például annak a kormányrendeletnek az utólagos parlamenti módosítása is felkerült, amely előírja, hogy a kisebbségek nyelvén oktató elemi iskolákban is szakképzett...
2018-09-03 21:32:41
Tanévkezdés - Fidesz: az ellenzék nem adott volna több pénzt jövőre az oktatásnak
... is látszik, hogy milyen sokan kívánják elhagyni az országot és mennyien kerülnek ki képzettség nélkül az iskolákból.
Az LMP szerint a kormánynak több pénzt kellene az oktatásra fordítania, ellenkező esetben Magyarország még a régiós országoktól is lemarad a nyugathoz történő felzárkózás helyett.
A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy minél hamarabb ...
2018-09-02 16:51:07
Magyar siker a Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpián
... nem előfeltétele a nyelvészetben való jártasság.
A világversenyen a feladatok között volt például olyan, amelyben a versenyzőnek egy számára idegen nyelven írt szöveget le kell fordítania mintaszöveg és mintafordítások segítségével.
Az, hogy ki képviselheti Magyarországot a nemzetközi versenyen, a Magyar Nyelvészeti Diákolimpián dől el. A válogató verseny első nyolc he...
2018-08-01 12:51:30
MLS - Ismét Sallói Dániel vezérletével győzött a Kansas City
... vendégek a szünetben 2-0-ra vezettek, de a szünet után a 21 éves magyar csatár - aki végigjátszotta a találkozót - előbb szépített, majd adott két gólpasszt, így csapatának sikerült fordítania.
A Kansas Citynek két vereség és öt döntetlen mellett ez volt a kilencedik győzelme az idényben, így továbbra is vezeti a nyugati főcsoportot. Sallóinak ez volt az ötödik gólja és az öt...
2018-06-24 08:50:58
Sallói Dániel két gólja is kellett a Kansas továbbjutásához
...
A címvédő SKC házigazdaként hátrányba került a 2016-ban kupagyőztes FC Dallas elleni, szombati mérkőzésen, ám a 21 éves magyar csatár duplájával a szünet után sikerült fordítania.
A vendégek részéről a Ferencváros korábbi játékosa, a belga Roland Lamah egyenlített, végül a Sallói helyére a 85. percben becserélt francia Yohan Croizet szerezte meg a győztes gólt a Kansas C...
2018-06-17 08:21:07
Ombudsman: súlyos problémák vannak a gyermekpszichiátriai kezelésekkel kapcsolatban
... j...
2018-06-06 13:39:57
A munka görög értelmezése
... földművesek munkája minden emelkedettséget nélkülözött. A munka elrabolta az embertől azt az időt, amit baráti kapcsolatok ápolására és a polgárok jogainak gyakorlására kellett volna fordítania. Hésziodosz szerint a munka Érisztől, a viszály istennőjétől származik, és Pandora szelencéjéből szabadult ki Zeusz büntetéseként. Cicero a munkát méltatlannak és hitványnak minősítette. A ...
2018-06-01 16:48:16
Szili Katalin: az uniónak több figyelmet kell fordítania az őshonos kisebbségekre, mint a bevándorlókra
...
Szili Katalin a Hogyan tovább az európai kisebbségvédelem terén? címmel tartott rendezvényen hangsúlyozta: az unió alapvető feladatának kell lennie, hogy az európai kisebbségek védelmét szem előtt tartja a jogalkotási folyamatok során, a nemzetközi szerződések ratifikációja alkalmával és az uniós szabályozások nemzeti végrehajtásának ellenőrzésekor.
Az uniónak tudomásul ...
2018-05-16 19:28:35
1 2 3 .....21 22 ..31 32 ...41 42 43 
Címkék: Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpián, Ismét Sallói Dániel, Kansas City, Sallói Dániel, Szili Katalin, Primorske Novice, Andrej Babis, Angela Merkel, Demokratikus Koalíció, Magyar Nyelvészeti Diákolimpián, Kansas Citynek, Roland Lamah, Yohan Croizet, Kansas, szlovén lapok, anyanyelvű oktatásban, munka görög, uniónak több, őshonos kisebbségekre, többi között, államnak kevesebbet, intézmények fejlesztésére, jóléti társadalom, schengeni övezethez, nyugat-balkáni térségre, magyarság meglévő, prioritási listára, utólagos parlamenti, kisebbségek nyelvén, kormánynak több, oktatásra fordítania, régiós országoktól, nyugathoz történő, nyelvészetben való, feladatok között, számára idegen, nemzetközi versenyen, válogató verseny, szünetben 2-0-ra, szünet után, kilencedik győzelme, nyugati főcsoportot, ötödik gólja, 2016-ban kupagyőztes, vendégek részéről, belga Roland, győztes gólt, munka elrabolta, polgárok jogainak, munka Érisztől, viszály istennőjétől, munkát méltatlannak, európai kisebbségvédelem,
© 2013 TVN.HU Kft.