|
|
|
... hűtőbe 2-3 órára vagy akár egy éjszakára.
5. Ezután a húsokat lecsöpögtetjük, majd minden olda... |
2010-06-28 18:06:38 |
|
|
|
|
|
|
... hűtőbe 2-3 órára vagy akár egy éjszakára.
5. Ezután a húsokat lecsöpögtetjük, majd minden olda... |
|
2010-06-28 18:06:21 |
|
|
|
|
|
|
... nincs magyar megfelelője) a sütemény tetejére ínyenc csemegét készíthetünk, ha a szeletelt mandulát egy-egy evőkanál, illetve azonos mennyiségű méz, vaj és tejszín felforralt keverékébe forgatjuk, majd a már kellően átsült süteménytészta tetejére kenjük, végül a forró sütőbe visszadugva megpirítjuk. A fáról éretlenül szedett, tűvel még könnyen átszúrható mandulából likőrt, befőtte... |
2010-06-28 13:48:58 |
|
|
|
|
|
|
... is beleszórjuk, és hozzáadjuk - egyesével - a tojások sárgáját. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, és a masszához adjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk. Kivajazott, bezsemlemorzsázott őzgerinc formába tesszük. Kb. 170 fokos sütőben 30-40 percet sütjük. Kifordítjuk a formából és hagyjuk kihűlni. Utána baracklekvárral bekenjük az egészet, é... |
|
2010-06-27 14:36:13 |
|
|
|
|
|
|
... és a pirospaprikával. A tojást villával fe... |
|
2010-06-26 19:06:12 |
|
|
|
|
|
|
... fólia alatt pirosra sütjük. (Előző nap kell megcsinálni, hogy vékonyra tudjuk szeletelni.)
4. A borsos szűzérme sülhet a karajjal együtt, de ezt durvára őrölt borskeverékbe forgatjuk, amikor már készen van. Hidegen szeleteljük vékonyra.
5. A sonkatekercshez az ecetes tormát a besamellel besűrítjük, és a sonkaszeletekbe töltjük.
6. A kaszinótojáshoz... |
2010-06-26 17:59:22 |
|
|
|
|
|
|
... mentalevél
Elkészítés:
Robotgéppel a margarint krémesre keverjük 10 dkg porcukorral. Egyenként beledolgozzuk a szétválasztott tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a rumot, beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. A sütőpapírral elvegyített lisztbe keverünk 2 dkg kókuszreszeléket, majd evőkanalanként a masszába dolgozzuk. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsi... |
2010-06-26 16:24:12 |
|
|
|
|
|
|
... vegyítünk bele aztán az egészet a maradék joghurthoz adjuk, és legalább 30 percre hűtőszekrénybe állítjuk.
Kemény habbá verünk 200 g tejszínt, és adagonként a dermedő joghurtos krémbe forgatjuk. A piskótát két lapra vágjuk. A félbevágott eper felét a krémbe vegyítjük. Az alsó lapot megkenjük, befedjük a másik lappal, és 4 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A tortát bevonjuk a mar... |
2010-06-26 16:22:44 |
|
|
|
|
|
|
... vaníliarúdból kikaparjuk a velőt, és a túróval, a zöld citrom levével, a cukorral kikeverjük. Beleszórjuk a krémport, a felaprított citromfüvet. 1 dl tejszínt kemény habbá verünk, és a krémbe forgatjuk. A krémet a kekszes tortalapra simítjuk, és 1-2 órára a hűtőszekrénybe tesszük. A maradék tejszínt felverjük, csillagcsöves nyomózsákba töltjük. Amikor a torta megfelelően lehűlt, a... |
2010-06-26 16:05:10 |
|
|
|
|
|
|
... feloldjuk, először elkeverjük 2-3 evőkanál túrómasszával, majd a többi túróhoz vegyítjük. Kb. 10 percre hűtőbe tesszük.
A maradék áfonyát és a tejszínhabot adagonként a dermedő túrókrémbe forgatjuk, majd hullámosan a tortalapra simítjuk. Legalább 6 órára hűtőbe állítjuk. Végül a torta tetejét a félretett áfonyaszemekkel és a citromfűvel díszítjük.
... |
2010-06-26 15:58:29 |
|
|
|
|